| 
	SAJT S BOR 
	  
	A sajtot s a bort vszzadok ta fogyasztjk egytt (ami persze nem jelenti azt, hogy a sajt nem megy egy jfle srhz is). Nincsenek nagyon szigor szablyok arra, hogy mit mivel lehet inni, ltalnossgban azonban azt mondhatjuk: minl puhbb, fehrebb a sajt, annl cspsebb, gymlcs-aromsabb bor illik hozz.  
	Mgis, nhny alapelv: a fehr borok ltalban jobban illenek a sajthoz, mint a vrsek. Ugyanakkor a nagyon lgy sajtokhoz, pldul kecskesajtokhoz mgisvrset ajnlanak a szakrtk. A nagyon ss sajtokhoz savanyks, pldul rizlingbort ajnlunk. 
	me nhny plda arra, milyen sajthoz milyen bor illik: 
	  
	
		
			| 
				 
					Sajttpus 
			 | 
			
				 
					Hozz ill bor  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Sport sajt, Tartare 
			 | 
			
				 
					Egri lenyka, Sauvignon Blanc 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gcseji Csemege 
			 | 
			
				 
					Szekszrdi Kadarka  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Trappista 
			 | 
			
				 
					Egri Bikavr 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Tihany Camembert, Geramont 
			 | 
			
				 
					Cserszegi Fszeres 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					St. Agur 
			 | 
			
				 
					Badacsonyi Muskotlyos 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Medve 
			 | 
			
				 
					Btaszki Sauvignon Blanc 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn 
			 | 
			
				 
					Juhfark 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia 
			 | 
			
				 
					Villnyi Kkoport  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Mrvnysajt 
			 | 
			
				 
					Porti, Madeira, Sherry 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Boursin 
			 | 
			
				 
					Fûszeres Tramini 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Premium Brie 
			 | 
			
				 
					Champagne, Sherry 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tlagos Brie 
			 | 
			
				 
					Cabernet  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Camembert 
			 | 
			
				 
					Cabernet  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Kmnyes 
			 | 
			
				 
					Fûszeres tramini 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Cheddar, lgy 
			 | 
			
				 
					Champagne, Chardonnay 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Cheddar, erõs 
			 | 
			
				 
					Cabernet, Rioja, Sauvignon Blanc 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Krmsajt 
			 | 
			
				 
					Cirfandli 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Danish Blue 
			 | 
			
				 
					Cabernet 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Edami 
			 | 
			
				 
					Rizling, Champagne 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Feta 
			 | 
			
				 
					Beaujolais 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Kecskesajt 
			 | 
			
				 
					Sancerre, Vouvray 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gorgonzola 
			 | 
			
				 
					Sauternes - Bordeaux 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gouda 
			 | 
			
				 
					Rizling, Champagne 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gruyere 
			 | 
			
				 
					Chardonnay, Sauvignon Blanc 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Provolone 
			 | 
			
				 
					Chardonnay 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Roquefort 
			 | 
			
				 
					Porti 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Stilton 
			 | 
			
				 
					Porti 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Swiss 
			 | 
			
				 
					Fszeres Tramini 
			 | 
		 
	
 
	  
	  
	  
 |  |