|
Amerikai sajtos marha steak
marhahs
|
80 dkg
|
tej
|
1 dl
|
zsemle
|
1 db
|
liszt
|
3 dkg
|
olaj
|
1 dl
|
tejszn
|
2 dl
|
Pannnia sajt
|
12 db
|
gymbr
|
|
oregn
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A sovny marhahst finom trcsn keresztl ktszer ledarljuk. Hozzntjk a tejet s sszedolgozzuk. Belekeverjk az ztatott s jl kicsavart zsemlt. Sval, rlt borssal, reszelt gymbrrel, oregnval fszerezzk. Egyforma nagysg pogcskat formlunk belle. Liszttel sszekevert zsemlemorzsba forgatjuk, majd kevs forr olajban kistjk. Ezutn az olajba ntjk a tejsznt, beleszrjuk a reszelt Pannnia sajtot s megszzuk. A kislt pogcskat sorban visszahelyezzk s fedvel letakarva nhny percig gyenge tzn proljuk. Sajt mrtsval lentve tlaljuk, trt burgonyt vagy prolt rizst adunk mell.
Amerikai sajtos melegszendvics bacon szalonnval
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
tejfl
|
1 dl
|
tojssrgja
|
1 db
|
kenyr
|
8 szelet
|
bacon szalonna
|
15 dkg
|
olaj
|
3 cl
|
pirospaprika
|
|
s
|
|
Elksztse:
A lereszelt sajtot a tejfllel, sval, kevs pirospaprikval egy lbasba tesszk s gyenge tzn, folytonos keverssel sr ppp fzzk. A tzrl levve belekeverjk a tojssrgjt. A kenyrszeleteket megpirtjuk, majd az elksztett sajtkrmmel megkenjk. A hajszlvkonyra szeletelt bacon szalonnt egy kevs olajban kiss megstjk. Mindegyik sajtos kenyrre tesznk belle. Forr stbe tesszk s 1-2 perc alatt jl tmelegtjk.
Amerikai sajtos-gymlcss pulykamell toaston
pulykamell
|
40 dkg
|
vaj
|
8 dkg
|
liszt
|
3 dkg
|
Pirts kenyr
|
4 szelet
|
anansz
|
4 karika
|
Pannnia sajt
|
10 dkg
|
gymbr
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk, meghintjk egy kevs rlt fehr borssal s lisztbe mrtjuk. Serpenyben vajat hevtnk s megstjk benne a hsszeleteket. A pirts kenyereket vkonyan megkenjk vajjal, rhelyezzk a hst, meghintjk reszelt gymbrrel, majd a tetejre tesznk egy-egy ananszkarikt. Mindegyik kenyrszeletet bebortjuk egy-egy sajtszelettel s a stben addig stjk, amg a sajt megolvad a tetejn.
Angol sajtpogcsa
zsemlemorzsa
|
30 dkg
|
Pannnia sajt
|
25 dkg
|
vaj
|
15 dkg
|
tojssrgja
|
6 db
|
olaj
|
2 dl
|
pirospaprika
|
|
gymbr
|
|
s
|
|
Elksztse:
25 dkg szitlt zsemlemorzst 20 dkg reszelt Pannnia sajttal, vajjal s 4 db tojssrgjval jl sszekevernk. Sval, reszelt gymbrrel, egy kevs desnemes pirospaprikval fszerezzk s jl sszedolgozzuk. Ezutn lapos korongokat formlunk belle. Elhabart tojssrgjban s zsemlemorzsban megforgatjuk, forr olajban megstjk. Mindegyik pogcsa tetejre reszelt Pannnia sajtot tesznk s elmelegtett stbe tve egy-kt perc alatt rstjk. Frissen, forrn knljuk.
Avignoni fstlt sajtos kposzts felfjt
fejes kposzta
|
1 kg
|
Karavn sajt
|
20 dkg
|
tojs
|
4 db
|
vaj
|
12 dkg
|
liszt
|
10 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A kls leveleitl megtiszttott fejes kposzta torzsjt eltvoltjuk s ss vzben puhra fzzk. A fzvzbl kivesszk, jl lecsurgatjuk s ttrjk, vagy turmixgppel ppestjk. Az ttrt kposztt kevertlba tesszk, hozzkeverjk a tojsok srgjt, 8 dkg olvasztott vajat, 8 dkg lisztet s 5 dkg reszelt Karavn sajtot. Sval, rlt borssal zestjk s jl sszekeverjk. Vgl vatosan hozzadjuk a tojshabot. Megfelel nagysg formt kikennk vajjal, megszrjuk liszttel s az elksztett keverkkel hromnegyedig megtltjk. A formt vzzel telt ednybe lltjuk s lefedve kb. 50 percig gzljk a stben. Amikor elkszlt, tlra bortjuk, olvasztott vajjal s tejfllel lentjk s meghintjk a megmaradt reszelt sajttal.
Bzeli szalonns sajtleves
csszrszalonna
|
10 dkg
|
zsr
|
3 dkg
|
liszt
|
4 dkg
|
hsleveskocka
|
2 db
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
zldpetrezselyem
|
2 cs.
|
vrsbor
|
3 dl
|
Karavn sajt
|
12 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A csszrszalonnt apr kockkra vgjuk s kevs zsron megpirtjuk. Szrkanllal kiemeljk a szalonnakockkat, a vissza-maradt zsrban elkeverjk a lisztet s vilgos rntst ksztnk. A hsleveskockkat 8 dl vzzel felengedjk, beletesszk az apr kockkra vgott vrshagymt, a zldpetrezselyem felt, majd 15-20 percig forraljuk. Ezutn a rntssal besrtjk s 4-5 percig tovbb fzzk. Finom szrn keresztl tszrjk, ismt felforraljuk, belekeverjk a pirtott csszrszalonnt, a zldpetrezselyem msik felt s a vrsbort. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A reszelt Karavn sajtot kzvetlenl tlals eltt keverjk a forr levesbe.
Belga rakott csirke
burgonya
|
80 dkg
|
vaj
|
5 dkg
|
csirke
|
1,2 kg
|
paradicsom
|
20 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
hsleves
|
2-3 dl
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
tejszn
|
1 dl
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
Ennek az telnek az a klnlegessge, hogy minden anyagot nyersen tesznk az ednybe, lgmentesen lezrjuk, gy az zek, aromk megmaradnak s klnlegesen j z telt nyernk. Egy tzll tlat alaposan kikennk vajjal, majd az aljra egy sor burgonyakarikt rakunk. Erre szrjuk a vkony szeletekre vgott prhagymt. Kiss megszzuk, kevs rlt fehr borssal meghintjk. Ezutn a beszott csirkedarabok jnnek, amelyekre ismt burgonyakarikkat tesznk. Karikkra szelt paradicsom s aprra vgott zldpetrezselyem kvetkezik, majd ismt csirke s prhagyma. Vgl burgonyval zrjuk a sort, amelyre vajdarabkkat tesznk. Rntjk a hslevest, aluflival lezrjuk s kzepes hmrsklet stben kb. 1 rt proljuk. Ezutn a flit eltvoltjuk, gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal s meglocsoljuk egy kevs tejsznnel. Visszatesszk a forr stbe s addig stjk, ameddig a sajt teljesen megolvad a tetejn.
Bolognai spagetti
spagetti
|
40 dkg
|
vaj
|
8 dkg
|
fstlt szalonna
|
5 dkg
|
zeller
|
10 dkg
|
srgarpa
|
10 dkg
|
marhahs
|
20 dkg
|
fstlt kolbsz
|
15 dkg
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
paradicsompr
|
15 dkg
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
kakukkf
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A spagettit kifzzk, leszrjk s kevs olvasztott vajjal sszekeverjk. A fstlt szalonnt, a zellert s a srgarpt apr kockra vgjuk. A sovny marhahst s a fstlt kolbszt kislyuk darln ledarljuk. A fstlt szalonnt vegesre pirtjuk, majd a felaprtott vrshagymval s 4-5 dkg vajjal tovbb stjk. Beletesszk az sszevgott zldsgeket s a zzott fokhagymt, nhny percig egytt pirtjuk, majd belekeverjk a darlt kolbszt s a marhahst. Sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel, kakukkfvel fszerezzk. Amikor a hs puhra proldott, hozzadjuk a paradicsomprt s gyakori kevers mellett, mrskelt tzn kszre fzzk. Kzben a spagettit a stben jl tforrstjuk. Amikor mr j meleg, egy tlra ntjk s a tetejre halmozzuk a paradicsomos ragut. Gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal s azonnal tlaljuk.
Fond finom fszerekkel
vaj
|
5 dkg
|
kmnyes reszelt Pannnia sajt
|
25 dkg
|
vrshagyma
|
8 dkg
|
fehrbor
|
2 dl
|
gomba
|
25 dkg
|
rlt bors, s
|
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
|
|
liszt
|
2 dkg
|
|
|
tejszn
|
2 dl
|
|
|
Elksztse:
Egy serpenyben vajat olvasztunk s beletesszk a finomra vgott vrshagymt. vegesre pirtjuk, ezutn hozzadjuk a megtiszttott, megmosott s vkonyra szeletelt gombt. Ers tzn megpirtjuk. Sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Amikor a gomba megpirult, a liszttel meghintjk, elkeverjk, rvid ideig tovbb stjk, majd hozzntjk a tejsznt. Simra, sr mrtss keverjk. Amikor felforrt, beletesszk a kmnyes reszelt sajtot s belentjk a bort. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a sajt megolvad. ttrjk, belentjk a fond ednybe, s folyamatosan melegtve tlaljuk. A mrtogatshoz kis kockkra vgott friss francia kenyeret knlunk.
Francia tlttt paprika
zldpaprika
|
8 db
|
sertshs
|
30 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
tojs
|
1 db
|
Tojs srga
|
1 db
|
zldpetrezselyem
|
1 csom
|
zsemlemorzsa
|
5 dkg
|
vaj
|
4 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
Pannnia sajt
|
16 dkg
|
s, trtt bors
|
|
Elksztse:
A megmosott zldpaprikt flbe vgjuk, maghzt eltvoltjuk, majd forrsban lv vzbe tesszk s nhny msodperc alatt leforrzzuk.
A sovny sertshst sszekeverjk a finomra vgott vrshagymval. Serpenybe tesszk s lland kevers kzben kiss lepirtjuk. Amikor kihlt, beletesznk 1 db tojst, sval, trtt borssal, finomra vgott zldpetrezselyemmel zestjk. Hozzadjuk a zsemlemorzst s jl sszekeverjk s ezzel a paprikt megtltjk. Tepsit vagy tzll tlat vajjal kikennk, a tlttt paprikkat sorban belehelyezzk.
A tejflt a tojssrgjval simra keverjk, gyengn megszzuk s a paprikkra ntjk. A paprikkat egy-egy sajtszelettel bebortjuk, kevs olvasztott vajjal meglocsoljuk s kzepes hmrsklet stbe tve kszre stjk.
Fstlt sajttal slt veronai burgonyagombc
burgonya
|
40 dkg
|
liszt
|
20 dkg
|
tojssrgja
|
3 db
|
Karavn sajt
|
20 dkg
|
vaj
|
3 dkg
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
tejfl
|
3 dl
|
oregn
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A megtiszttott s kockkra vgott burgonyt ss vzben megfzzk, leszrjk s ttrjk. Elkeverjk a liszttel, a tojsok srgjval s a lereszelt sajt negyedrszvel. Sval, rlt fehr borssal s oregnval fszerezzk. Ezutn sszegyrjuk, vizes kzzel di nagysg gombcokat formlunk belle s b, forrsban lv vzbe tesszk. Amikor feljnnek a vz tetejre, szrkanllal kiszedjk s jl lecspgtetjk ket. Egy tzll tlat kivajazunk, beletesszk a gombcokat, lentjk a paradicsomprvel elkevert tejfllel, megszrjuk a maradk reszelt Karavn sajttal, majd elmelegtett stben 10-15 percig stjk. Melegen tlaljuk.
Gratenrozott pacal olaszosan
pacal
|
1 kg
|
olaj
|
5 cl
|
vaj
|
4 dkg
|
vrshagyma
|
20 dkg
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
fokhagyma
|
2 gerezd dkg
|
zsemlemorzsa
|
3 dkg
|
pirospaprika, rlt bors
|
|
rlt kmny
|
|
majornna, s
|
|
Elksztse:
A pacalt b, ss vzben puhra fzzk. Amikor lehlt, kockkra vgjuk s egy lbasba tesszk. Kln ednyben olajat hevtnk, megpirtjuk benne az sszevgott vrshagymt, hozzkeverjk a paradicsomprt, majd megszrjuk pirospaprikval s azonnal felengedjk kb. 2 dl vzzel. Sval, rlt kmny-maggal, rlt borssal, majornnval s zzott fokhagymval zestjk. Amikor felforrt, rntjk a pacalra s fedvel letakarva addig proljuk, ameddig elf a leve. Ezutn a tetejt bven meghintjk reszelt sajttal s kevs zsemlemorzsval, meglocsoljuk olvasztott vajjal s forr stben pirosra stjk.
Karavn fond
fokhagyma
|
3 gerezd
|
Karavn sajt
|
50 dkg
|
liszt
|
6 dkg
|
fehrbor
|
3 dl
|
citrom
|
1 db
|
cseresznyeplinka
|
8 cl
|
szerecsendi
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A serpenyt fokhagymval jl bedrzsljk. Beletesszk a lereszelt Karavn sajtot, megszrjuk egy kevs liszttel, elkeverjk, majd rntjk a szraz fehrbort s a citromlevet. Takark lngon, gyakori kevers mellett felfzzk. rlt borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk s hozzntjk a cseresznyeplinkt. sszekeverjk s mr csak 1-2 percig forraljuk. Rozskenyeret adunk hozz.
Lasagna verde
zld tszta
|
30 dkg
|
olaj
|
6 cl
|
vrshagyma
|
12 dkg
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
fehr bor
|
2 dl
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
tejfl
|
2 dl
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
kakukkf
|
|
bazsalikom, s
|
|
Elksztse:
A laskra tpdelt zld tsztt ss vzben kifzzk. Az aprra vgott vrshagymt az olajban vegesre pirtjuk, hozzadjuk a paradicsomprt, jl elkeverjk, majd a fehr borral felengedjk. Kakukkfvel, bazsalikommal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s megszzuk. Amikor a fszeres paradicsom felforrt, beletesszk a sovny darlt sertshst s fedvel letakarva puhra proljuk. Prols kzben, ha szksges, kevs fehr bort ntnk hozz. Amikor a hs teljesen puhra proldott, a kiftt tsztval rtegezve egy vajjal kikent tzll tlba tesszk. Tetejt tejfllel meglocsoljuk s a reszelt sajt felvel megszrjuk. Kzepes h-mrsklet stben megstjk. Tlalskor a maradk reszelt sajtot kln tlban knljuk.
Lyoni prolt hagyms sertsborda sajttal
sertskaraj
|
50 dkg
|
liszt
|
4 dkg
|
vaj
|
10 dkg
|
burgonya
|
80 dkg
|
olaj
|
2 dl
|
prhagyma
|
20 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
hsleves
|
1 dl
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
borsikaf, s
|
|
Elksztse:
A sertskarajbl levgott ngy szelet hst kiverjk, megszzuk s mindkt oldalt lisztbe mrtjuk. Forr vajba tve kistjk. A megtiszttott burgonyt vkony karikkra vgjuk, majd b, forr olajba tesszk, de nem stjk meg egszen, csupn annyira, hogy a burgonya veges maradjon. Ekkor az olajbl kiszedjk s jl lecsepegtetjk. A prhagymt vkony karikkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, ebben a hagymt megfonnyasztjuk. Egy tzll ednyt kivajazunk, szttertjk benne a burgonya felt. Erre helyezzk a megslt hsszeleteket, majd betakarjuk a hagymval s a burgonya megmaradt rszvel. Megszrjuk aprra vgott zldpetrezselyemmel s borsikafvel. Kb. 1 dl hslevest ntnk r s az egszet befedjk a hajszlvkonyra szeletelt Pannnia sajttal. 3-4 dkg olvasztott vajjal megntzzk s fedvel, vagy aluflival letakarva kzepesen meleg stbe tesszk. Amikor a levt elftte, a fedt levesszk s addig stjk, amg a teteje szpen megpirul. zls szerint tlalhatjuk csemege uborkval, vagy prolt kposztval.
Milni habos sajtgaluska
tej
|
3 dl
|
vaj
|
3 dkg
|
liszt
|
10 dkg
|
tojs
|
6 db
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
tejfl
|
1/2 dl
|
zsemlemorzsa
|
3 dkg
|
szerecsendi
|
|
s
|
|
Elksztse:
A tejet a vajjal felforraljuk, forrs kzben hozzkeverjk a lisztet. Addig fzzk, amg a massza az edny faltl elvlik. Ezutn levesszk a tzrl s hozzadunk 3 db egsz tojst. Megszzuk, reszelt szerecsendival fszerezzk, majd belekevernk 8 dkg reszelt Pannnia sajtot. A tsztbl forr, lobog, enyhn ss vzbe galuskkat szaggatunk, 2-3 perc fzs utn leszrjk, lebltjk s lecsepegtetjk. Ezutn sszekeverjk a tejfllel s 3 db tojssrgjval, majd a habb vert tojsfehrjt is hozzadjuk. Kivajazott, zsemlemorzsval meghintett tzll tlba tesszk s nem tl forr stben vilgosbarnra stjk. Amikor elkszlt, megszrjuk a maradk reszelt sajttal. Azonnal tlaljuk.
Montenegri rakott hsos makarni
makarni
|
20 dkg
|
marhahs
|
12 dkg
|
sertshs
|
12 dkg
|
olaj
|
8 cl
|
vrshagyma
|
15 dkg
|
Karavn sajt
|
20 dkg
|
tejfl
|
3 dl
|
pirospaprika
|
|
oregn
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A makarnit ss vzben kifzzk s leszrjk. A marhahst s a sertshst kln-kln ledarljuk. Az aprra vgott vrshagymt olajban vegesre pirtjuk, rtesszk a ledarlt marhahst, megszzuk, meghintjk rlt borssal, oregnval, pirospaprikval s folytonos kevers mellett nhny percig pirtjuk, majd egy kevs vzzel felengedve, fed alatt proljuk. Amikor a marhahs puhulni kezd, hozzadjuk a darlt serts-hst s letakarva mindkettt kszre proljuk. Egy olajjal kikent tzll tl aljra ftt makarnit tesznk, erre egy rteg hs kerl. Minden rteg tetejre reszelt fstlt sajtot szrunk. A rtegezst addig folytatjuk, ameddig minden hozzval elfogy. A rakottas tetejt gazdagon meglocsoljuk tejfllel s megszrjuk reszelt sajttal. Kzepes hmrsklet stben megstjk.
Nmet sajtos rntotta
burgonya
|
50 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
vaj
|
6 dkg
|
tojs
|
8 db
|
pirospaprika
|
2 g
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
s
|
|
Elksztse:
A burgonyt megtiszttjuk, megmossuk s egyforma nagysg kis kockkra vgjuk. Ss vzben fni tesszk, de gyeljnk arra, hogy ne fjn tl puhra. Leszrjk s serpenybe tve forr, zldpetrezselymes vajban megforgatjuk. Az egsz tojsokat megszzuk, kevs pirospaprikval fszerezzk s jl elhabarjuk. Rntjk a burgonyra, s csak addig stjk, amg a tojs lgy marad. Gazdagon meghintjk reszelt sajttal s mg 1-2 percre a forr stbe toljuk. zls szerint fejes saltt, paradicsomsaltt vagy paprikasaltt knlunk mell.
Pannnia fond
fehrbor
|
2 dl
|
fokhagyma
|
3 gerezd
|
tojs
|
6 db
|
vaj
|
6 dkg
|
reszelt
|
25 dkg
|
Pannnia sajt
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A szraz fehrbort egy kis ednybe ntjk, beletesszk az sszezzott fokhagymt, megmelegtjk, de nem forraljuk fel. A tzrl levve kihtjk s tszrjk. Egy serpenybe tesszk a tojsokat, hozzadjuk az olvasztott vajat s a lereszelt Pannnia sajtot, sval, rlt fehr borssal zestjk, hozzntjk a leszrt bort s jl elkeverjk. Takarklngon, gyakori kevers mellett addig fzzk, amg krmsrsg lesz. Abban az ednyben helyezzk asztalra, amelyben ksztettk. Pirtott kenyeret adunk mell.
Rozmaringos Pannnia fond
paradicsom ivl
|
4 dl
|
kmnyes reszelt Pannnia sajt
|
30 dkg
|
liszt
|
3 dkg
|
tejszn
|
1 dl
|
rozmaring
|
|
rlt kmnymag, s
|
|
Elksztse:
Egy zomncozott ednyben a paradicsom ivlevelet felmelegtjk, de nem forraljuk fel. Beletesszk a rozmaringot s az rlt kmnymagot. A kmnyes reszelt Pannnia sajtot kevs liszttel sszekeverjk s folytonos kevers mellett beleszrjuk a paradicsomlbe. Addig hevtjk, ameddig a sajt megolvad s az ivl mrts srsgre f. Belekeverjk a tejsznt, megszzuk, s amikor jl tforrsodott, tntjk a fond ednybe. Karikkra szeletelt ftt burgonyt adunk mell.
Sajttal tlttt borjszegy olaszosan
borjszegy
|
1,5 kg
|
parajlevl
|
1 kg
|
zsemlemorzsa
|
15 dkg
|
tojs
|
5 db
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
csontleves
|
1 l
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A kicsontozott borjszegyet les, vkony pengj kssel felszrjuk, gy, hogy vgig tlthet legyen. A hs lees rszeit ledarljuk, megszzuk s llni hagyjuk. A friss parajleveleket megtiszttjuk, megmossuk s aprra sszevgjuk. Kevertlba tesszk, hozzadjuk az tszitlt zsemle-morzst, a tojst, a flretett, ledarlt borjhst s a reszelt Pannnia sajtot. Sval, rlt fehr borssal, zzott fokhagymval zestjk s sszedolgozzuk. Az elksztett borjszegyet a f-szeres tltelkkel megtltjk, klsejt megszzuk s a nylst szorosan bevarrjuk. Lbasba tesszk s annyi csontlevest ntnk r, hogy ellepje. Gyenge tzn, fedvel letakarva, a szegy nagysgtl fggen 1-1,5 rn keresztl proljuk. Amikor a hs megpuhult, kiemeljk s rcsra helyezve jl lecsepegtetjk. Kt vgdeszka kz helyezzk s slyt tesznk r. Szobahmrskletre htjk, majd htszekrnyben tovbb dermesztjk. Amikor szeletelhet llapotra dermedt, felszeleteljk. Hidegen, klnbz idnysaltkkal knljuk.
Tlttt kellevelek cseh mdra
sertshs
|
50 dkg
|
fstlt szalonna
|
10 dkg
|
zsr
|
5 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
zsemlemorzsa
|
5 dkg
|
tojs
|
3 db
|
kelkposzta
|
1 kg
|
srgarpa
|
10 dkg
|
fehrrp | |
|
|
|
|