frezia
Főzés kezdőknek videóval
     
.
     

HÁZI SÜTIK

     

SAJTOS ÉTELEK

     

Sav-bázis egyensúly

     

CANDIDÁSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     

SÜTIK,desszertek

[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

2014.06.25. 06:34 Idézet
.

TÚRÓ TORTA

Hozzávalók:

1/2 kg túró

20 dkg porcukor

2 dkg vaníliás cukor

15 dkg margarin

1 citrom reszelt héja

5 dkg zselatin

2 dl tej

2 dl víz

2 dl szörp

gyümölcsök ízlés és szezon szerint

Elkészítés

A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a margarint (kicsit megolvasztva) és a citromhéjat jól összekeverjük, ha van gép, azzal. 2,5 dkg zselatint 2 dl tejjel felforralunk, és összekeverjük a masszával. Ebbe a krémbe gyümölcsöt is rakhatunk, azt kézzel keverjük bele a végén, hogy ne törjön össze. Az egészet egy szétcsatolható tortaformába tesszük, majd lehűtjük.

A tetejét gyümölccsel díszítjük. 2,5 dl zselatint felforralunk 2 dl vízben, 2 dl szörppel ízesítjük, majd a torta tetejére öntjük. A kész tortát a hűtőbe tesszük kb. fél napra.

Tipp: A zselatin ráöntése előtt a túrós masszát hűtsük le, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha a folyós masszára öntjük rá a meleg zselatint, akkor összefolyik az egész és egy kicsit márványos lesz. Az ízén nem ront a dolognak, de nem lesz túl szép látvány. :) Érdemes tehát a túrós krémünket a hűtőben pihentetni egy félórát, mielőtt a zselatint elkészítjük.

Még egy hasznos tanács: azokat a gyümölcsöket, amelyek több levet engedhetnek, érdemes lecsepegtetni. Válasszunk a gyümölcsök színével harmonizáló szörpöt!


2014.03.12. 12:10 Idézet
.

Gyors túrós-joghurtos sütemény


4 dl joghurt (2 közepes natúr joghurt 175 gr-os)
    3 bögre liszt
    1.5 bögre cukor
    0.5 dl napraforgó olaj (fél bögre)
    1 csomag sütőpor
    2 csomag vaníliás cukor
    25 dkg túró
    5 közepes db alma
    3 db tojás
A mérce a joghurtos pohár, ez a bögre. A tojásokat össze kell keverni a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a túrót. Összekeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a sütőport. Ezt összekeverjük, de ne túl sokáig, csak amíg összeáll. Ha túl sokáig keverjük, akkor nem lesz puha és lágy a tészta.
 Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a meghámozott és darabokra vágott almát, és 200 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kész, akkor meg lehet szórni porcukorral, de ez elhagyható.


2013.12.28. 10:01 Idézet
.

Apró pogácsa recept


hozzávalók / 4 adag
 60 dkg liszt (finom)
 50 dkg margarin
  2 db tojássárgája
  0.25 ek cukor
  5 dkg élesztő
   4 kk só
   15 dkg sajt (reszelt)
A fenti mennyiség eleve dupla adag, érdemes rögtön ennyivel kezdeni, mert pillanatok alatt elfogy.
A lisztet eldolgozzuk a sóval, a felfuttatott élesztővel és a puha margarinnal.
 Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot.
 Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, majd jól dolgozzuk össze a hozzávalókat.
1,5 - 2 cm vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk és a tetejét megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal.   Előmelegített sütőben sütjük.


2013.12.13. 08:47 Idézet
.

Karácsonyi ánizsos szív teasütemény

 

Hozzávalók 36 darabhoz: 2 tojás, 15 dkg cukor, egy teáskanálnyi vaj, egy késhegynyi szalalkáli, egy kevés tej, 30 dkg rétesliszt, egy teáskanál ánizs.

Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vajat és a tejben feloldott szalalkálit. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük egy éjszakán át a tésztát, majd másnap nyújtsuk ki belisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra.

 

 

Szórjunk rá egy kis lisztet, azután szaggassunk belőle szívformával kicsi süteményeket. Nyúljunk óvatosan késsel a szívek alá, és emeljük bele az ánizzsal beleszórt tepsibe. 160 fokon 20 percig süssük, amíg sárgásfehér nem lesz.


2013.12.05. 07:11 Idézet
.

TÚRÓS STANGLI

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 kávéskanál só

A tetejére:

1 felvert tojás

  • 15 dkg reszelt sajt, vagy ízlés szerint magvak

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben tároljuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és hosszabb csíkokra vágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben, vajjal kikent tepsiben megsütjük.

 


2013.12.01. 09:08 Idézet
.


2013.12.01. 09:07 Idézet
.

Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül

 

Hozzávalók

  • 25 dkg túró,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 3 teáskanál zselatin,
  • 3 kivi,
  • 40 dkg magozott meggybefőtt,
  • 20 dkg babapiskóta,
  • tejszínhab és gyümölcs a díszítéshez

 

Elkészítés

A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk.A maradék tejben felfőzzük a zselatint,vigyázva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük a túrókrémhez.Az édesség hozzávalóit szögletes formába rétegesen lerakjuk.Először egy réteg túrókrémet simítunk formába,rá egy sor lecsepegtetett meggybefőttet teszünk.Ismét krém következik amit meghámozott,vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki.Az utólsó sor túrókrém legyen.Babapiskótával beborítjuk a tetejét azután hűtőszekrénybe dermesztjük.Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk.Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

 


2013.11.18. 07:26 Idézet
.

Darás  túrószelet

Hozzávalók : 25 dkg túró, 2 dl tejföl, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg búzadara, 5 db tojás, citromhéj

Elkészítés : A túrót a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert kristálycukrot, majd a búzadarát, és a vaníliás cukrot is.  Ízlés szerint reszelt citromhéjat is tehetünk bele.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a túrós masszához adjuk.

Sütőpapíros tepsibe, vagy kivajazott, morzsával megszórt tepsibe kb. 180 fokon 25 – 30 perc alatt készre sütjük.  Porcukorral tálaljuk.

A tepsi mérete kb. 20 * 30 cm.

Rendkívül gyorsan elkészíthető, aránylag olcsó, finom túrós sütemény.

 

 

 


2013.11.17. 21:58 Idézet
.
KÁPOSZTÁS POGI

 


Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 1/2 kg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 tojás, 2 dkg élesztő, egy kevés tej, só, őrölt bors, a tetejére egy tojás
A káposztát lereszeljük,egy kissé besózzuk, fél óráig állni hagyjuk. Olajat öntünk az edénybe és megkaramellizáljuk benne a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát. Sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. Ha kihűlt, a liszttel, margarinnal, tojásokkal, és a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Ha kell, utánasózzuk. Hűtőszekrényben egy napig pihentetjük, közben háromszor áthajtjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, bevagdossuk és szaggatjuk. Sütés előtt felvert tojással megkenjük.

 


2013.11.12. 08:14 Idézet
.

Amerikai palacsinta

 


Amerikai palacsinta

 

HOZZÁVALÓK:

1 bögre finom liszt,
1 tk cukor,
1 tk só,
1 tk szódabikarbóna,
1 csomag vanillincukor,
2 egész tojás,
1 bögre tej,
1 tk lágy margarin.

ELKÉSZÍTÉSE:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: lisztet, cukrot, vanillin cukrot, sót és a szódabikarbónát. Másik edényben összekeverjük a maradék hozzávalókat: tojásokat, tejet és a margarint. Ehhez a keverékhez adjuk a lisztes keveréket és addig kavarjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Bőven olajozott, forró serpenyőben evőkanálnyi mennyiségeket mindkét oldalán megsütjük. Friss, vagy konzervgyümölccsel, juharsziruppal, csoki öntettel, ízlés szerint bármivel tálalhatjuk.


2013.11.09. 08:30 Idézet
.
Fahéjas mandula (dió)

A siker garantált.
Mikrózható edénybe teszünk 20 dkg mandulát vagy diót (héjával együtt) rászórunk 4 evőkanál cukrot, meglocsoljuk mandulalikőrrel vagy rummal. 2 percig betesszük a mikróba. Kivesszük, megkeverjük. Majd ismég 2 percig visszatesszük. Utána kivesszük, rászórunk még 2 evőkanál cukrot egy teáskanál őrölt fehéjat. Összekeverjük. Sütőpapirral kibélelt tepsire kiboritjuk, és kiszáritjuk. Pompás karácsonyi csemege!!!

2013.11.06. 06:44 Idézet
.
Csokis 3szög
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teáskanál só
1 dl olaj

a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk.
duplájára kelesztjük.
4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott
vajjal,megszórjuk cukros kakaóporral (lehet túró, fahéj, vagy pizzaszószos feltét)feltekerjük egy sütöpapiros tepsibe tesszük,ott fel szeleteljük.
megkenjük egy felvert tojással
előmelegitett 160 fokos sütöbe aranysárgára sütjük.
csokis 3szög
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teáskanál só
1 dl olaj

a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk.
duplájára kelesztjük.
4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott
vajjal,megszórjuk cukros kakaóporral (lehet túró, fahéj, vagy pizzaszószos feltét)
feltekerjük egy sütöpapiros tepsibe tesszük,ott fel szeleteljük.
megkenjük egy felvert tojással
előmelegitett 160 fokos sütöbe aranysárgára sütjük.

 


2013.11.02. 14:21 Idézet
.
bögres mákos
 
1 bögre liszt
1 bögre jogurt vagy kefir
1 bögre daralt mák
1 bögre cukor
4 kanál olaj
2 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
1 vaniliás cukor
 
a tojásokat habosra verni a cukorral, vaniliás cukorral,pici só,  olaj bele apránkent, jogurt , liszt , mak , sütőpor, egészet összekeverni, es beleönteni egy tortaformába vagy kis tepsibe.

180 fokon 40 percig sütni.

 


2013.10.08. 09:20 Idézet
.

Vízen kullogó (Elkészítési idő: 1,5 óra)
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2, 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál porcukor
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 10 dkg margarin
- 1 mokkáskanálnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
1. A tejet langyosra melegítjük, majd az élesztőt belemorzsoljuk, kevés porcukrot adunk hozzá, kb. 15 percig meleg helyen pihentetjük. A lisztet érdemes mikróban meglangyosítani, egy tálba átszitálni, és a felfuttatott élesztős tejjel, tejföllel, a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, citromhéjjal, 6-8 percig robotgéppel dagasszuk úgy, hogy jó hólyagos legyen. A tészta akkor lesz jó, ha már elválik az edény falától, és állagra olyan nem lesz, mint egy könnyebb kalácstészta. Végezetül egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
2. Egy nagyobb konyharuhát vajjal megkenünk, a cipó formájú tésztát a közepére helyezzük, a ruha négy csücskét a tészta fölött összefogjuk, sodrófára vagy egy fakanálra akasztjuk, majd a tésztát egy fazék hideg vízbe lógatjuk. Kb. 1,5 órán át hagyjuk kelni a vízben. A tészta akkor jó, amikor magától feljön a víz tetejére, és átfordul a másik oldalára.
3. A gyúródeszkát szórjuk meg kristálycukorral, borítsuk rá a tésztát. Pogácsaszaggató segítségével szaggassuk ki, majd egyenként nyújtsuk ki vékony, kerek lappá, csavarjuk fel kifli formára. Egyenként hempergessük meg a kifliket porcukorban, egymástól 3-4 centi távolságra helyezzük el a sütiket kivajazott tepsiben.
4. Fontos, hogy ne melegítsük elő a sütőt, mert így a hideg sütőben addig is kel a tészta, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon, fél óra alatt, aranysárgára sütjük.
Tipp: Aki szereti a lekváros süteményeket, az megtöltheti a kifliket szilva, vagy baracklekvárral.


2013.09.14. 13:23 Idézet
.

Hűtőben kelt lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 pohár tejföl
  • 1/2 l tej
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

Az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk. (nem kell felfuttatni!) Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és robotgép spirál alakú keverőjével kb 5 perc alatt jól kidolgozzuk. A keverőtálat lefedjük és a hűtőbe tesszük. A keverőtál a tészta mennyiségének minimum kétszerese legyen, mert a tészta a hűtőben duplájára kel!

Pár órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után olajozott kézzel gombócokat csípünk belőle, tenyerünkön lángos-formára húzzuk és bő, forró olajban kisütjük. Pár gombócnyit célszerű a sütés elején kistányérra készíteni, hogy folyamatosan tudjuk sütni!

A tészta nagy adag, kb 12-15 lángosnyi, de ha csak kevesebb kell is érdemes ezt a mennyiséget megcsinálni, mert a nyers tészta hűtőben kb 1 hétig eláll!

Ha nem akarjuk a keverőtálban hagyni, kiolajozott, nagy nylonzacskóban is hűtőbe tehetjük, de a zacskó elég nagy legyen, hogy a tészta meg tudjon kelni benne!


2013.09.11. 08:17 Idézet
.

Ablakos sütemény


Hozzávalók: 2 egész tojás, 25 dkg margarin, 3 evőkanál kakaópor, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált keksz, 10 dkg dió durvára vagdalva, 10 dkg zselés cukorka.
A tojást, a margarint, a porcukrot és a kakaót gőz fölött jól kikeverjük, hozzáadjuk a kekszet, a diót, és a zselés cukrot. Őzgerinc formába alufóliát teszünk, bele a masszát és pár órára hűtőbe rakjuk. Végül a fóliát eltávolítva szeleteljük!


2013.09.11. 08:07 Idézet
.

OSTOROS KALÁCS

Hozzávalók :

 
A tésztához :
 
60 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 evőkanél olaj
3 db tojássárgája
csipet só
 
A töltelékhez :
 
25 dkg vaj
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
 
A lekenéshez : 1 db felvert tojás .
 
 
 
 

A lisztet dagasztótálba tesszük . Közepébe kis fészket képezünk . Beletesszük a cukrot . Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy kevés langyos tejjel ( annyival ami az élesztőt ellepi ) . Hagyjuk hogy 15 perc alatt felfusson . Adjuk hozzá a többi anyagot és jól dagasszuk ki . Langyos helyen pihentessük 40-50 percig . Gyúrjuk át a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen . Osszuk  2 részre . Nyújtsuk ki  45x36 centiméteres lapokká . Vágjunk belőlük 3-3 csíkot .

 



Mindegyik csík közepét kenjük meg a kakaós vajjal .




 Csavarjuk fel külön külön a csíkokat rolád szerűen , majd 3-3-at fonjunk össze ( ne túl szorosra ) .




Tegyük sütőpapíros ( fontos , ha nem akarjuk a tepsi aljáról a csokit vakargatni ) tepsibe ( az sem baj ha az oldaláig felér az a papír , a tepsi pedig akkora amibe kényelmesen belefér a két kalács , de mégsem marad túl nagy szabad hely ) . Meleg helyen kelesszük újabb 30 percig . Kenjük le a felvert tojással .

 



180 fokos sütőben 30 perc alatt süssük gyönyörű vörösbarnára . Ha minden jól ment , akkor bizony az oldalán kifolyt a töltelék egy része :))) , én ilyenkor egy kiskanállal szépen visszakanalazgatom a fonatok közötti mélyedésekbe .

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/10/ostoros-kalacs.html


2013.09.04. 10:00 Idézet
.


Sajttorta almaszósszal sütés nélkül


Tésztához:
  15 dkg keksz (pl. kakaós és/vagy natúr)  7,5 dkg vaj
Sajtkrémhez:
25 dkg mascarpone  15 dkg porcukor  2 csomag vaníliás cukor  1 citromból nyert citromlé  200 ml habtejszín    1 ek zselatin (vagy 1 cs zselatinfix, de akkor nem kell vízzel felfőzni!    5 ek víz (zselatinfix esetén nem kell)
Almaszószhoz:
 6 db alma   1 citromból nyert citromhéj    1 citromból nyert citromlé   10 dkg cukor    2 dl víz    2 kávéskanál fahéj   5 db szegfűszeg   1 csipet só (nekem véletlenül kimaradt, de így is nagyon finom lett)
Tészta elkészítése:
 A vajat megolvasztjuk (én mikróban csináltam). Félrerakjuk.
 Megdaráljuk a kekszet, majd a langyos vajjal alaposan összekeverjük.
 A masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 15-20 percre (ameddig elkészítjük a sajtkrémet).
Sajtkrém elkészítése:
A mascarponét egy tálba kanalazzuk, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.
    A zselatint a hideg vízzel csomómentesre keverjük a tűzön. Kevés melegítés után hűlni hagyjuk. (Ha zselatinfixünk van, akkor közvetlenül a krémbe keverjük víz nélkül.)
    A habtejszínt egy külön edényben keményre verjük.
    A sajtkrémhez keverjük a langyos zselatint, majd a kemény habot is.
    A kész krémet egyenletesen a kekszes alapra kenjük.
    Fogyasztás előtt legalább 1 órát hagyjuk dermedni! (az az egy óra inkább legyen több, próbáljunk bírni magunkkal! :D Ha egy egész éjszakát van hűtőben, az csak jót tesz neki.)
Almaszósz elkészítése:
  Az almákat apróbb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe (fél citrom leve) áztatjuk, 15 percet pihentetjük (ezzel előzzük meg az alma megbarnulását).
    Ezután lecsepegtetjük az almakockákat. Kb. 2 literes lábosba tesszük, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom levével/héjával.
    Nagyobb lángon forrásig fűzzük. Forrás után kisebb lángra vesszük, és lefedjük. Ha darabosabb szószt szeretnénk, akkor 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat, akkor 12-15 percig.
    A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük.
    Én a tűzről levéve krumplitörővel pépesítettem, de aki szeretné, meghagyhatja darabosan is.
    A kész sajttortát szeletenként almaszósszal tálaljuk.


2013.07.31. 08:57 Idézet
.

Rakott mákos guba


 
hozzávalók 8 főre
  • 1 kb. 0,5 kg-os fonott kalács (amit előző nap megsütök, és hagyom, hogy megszikkadjon)
  • 25 dkg darált mák
  • 1 l tej
  • 3 db tojás
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola
  • 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

A kalácshoz:  

  • 35 dkg simaliszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 3 dkg barna nádcukor
  • 1 dkg élesztő 
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só


 

Elkészítés
  1. A rakott mákos gubát egy kerek, kb. 24 cm átmérőjű, 8 cm magas, mázas kerámia sütőedényben készítjük.
  2. A tejet a vaníliával és a vajjal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd miután felforrt a tej, hozzákeverjük, de le is vesszük a tűzről, már nem kell tovább főznünk.
  3. A szikkadt kalács szeleteket megpirítjuk.
  4. A sütőedényt kivajazzuk, a kalács szeletekkel kirakjuk az alját, megöntözzük a forró, édes tejjel, megszórjuk a darált mákkal és mazsolával, aztán még egy réteg kalácsot teszünk, megöntözzük ismét tejjel, újra mák és mazsola következik. Addig rétegezzük így, amíg tele lesz az edény. 
  5. Fontos hogy hagyjuk, hogy a kalács felszívja a tejet, tehát a rétegeket ráérősen tegyük egymásra.  
  6. A tetejére a tojások fehérjét kemény habbá verjük pár csepp citromlével és egy-két kanál porcukorral. Ezt rákenjük a rétegek tetejére.
  7. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha a hab nagyon pirulna, akkor vegyük lejjebb a hőfokot. Miután megsült, szeletelés előtt hagyjuk kissé hűlni.
  8. Tálaláskor kínálhatunk mellé vaníliasodót.

 


2013.05.23. 18:27 Idézet
.

ÉDES GOFFRI
Hozzávalók:

3 db tojás
12 dkg vaj
10-12 gramm (házi) vaníliás cukor
12 dkg cukor
0,5 liter tej
1 citrom reszelt héja
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor


1. A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, a cukrokkal és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, és simára keverjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
3. Gofrisütőben megsütjük.
Az édes gofrihoz nagyon jól passzol az eper, a banán, a málna és a barack, de megkenhetjük lekvárral, nyomhatunk rá tejszínhabot, meglocsolhatjuk olvasztott étcsokival, szórhatunk rá mandulát, kókuszreszeléket vagy mogyorót is. Egyik sem fog ártani neki.


Sós gofri:

Hozzávalók:
3 db tojás
12 dkg vaj
1 csipet só
4,5 dl tej
6 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljük. A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, a sajttal, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, és simára keverjük.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
3. Gofrisütőben megsütjük.
A sós gofrit tálalhatjuk zöldfűszerekkel, szárított paradicsommal, kenyérre is kenhető krémekkel, pestókkal, sajtokkal, sonkával és pástétomokkal.


[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?