| 
	Burgonyalngos Karavn sajtkrmmel
	
		
			| 
				 
					burgonya 
			 | 
			
				 
					1,4 kg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					leszt 
			 | 
			
				 
					2 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					cukor 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajtkrm 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A burgonyt megtiszttjuk s enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, lecsepegtetjk, mg melegen ttrjk. Az tszitlt lisztet langyos helyre tesszk. Az lesztbl langyos tejjel, cukorral s 10 dkg liszttel kovszt ksztnk. Letakarva, a tzhely kzelben megkelesztjk. A liszthez hozzadjuk az ttrt burgonyt, a kovszt s a langyos tejet. Megszzuk, sszedolgozzuk, tetejt kevs liszttel megszrjuk s tiszta konyharuhval letakarva langyos helyen megkelesztjk. Amikor a tszta megkelt, lisztezett gyrdeszkra helyezzk s kb. fl cm vastagra kinyjtjuk. Kiszaggatjuk s b, forr olajban szp pirosra stjk. Tetejt Karavn sajtkrmmel megkenjk s frissen fogyasztjuk.  
	  
	Burgonyatszts sajtos derelye
	
		
			| 
				 
					burgonya 
			 | 
			
				 
					1 kg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					1 db  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A ss vzben hjban megfztt burgonyt megtiszttjuk s ttrjk. Gyrdeszkra tesszk, szttertjk s kiss hlni hagyjuk, majd a liszt, a tojs, 3 dkg zsr s s hozzadsval kzepesen kemny tsztv gyrjuk. Ujjnyi vastagsgra kinyjtjuk s 5x5 cm-es kockkra vgjuk. Mindegyik kocka kzepre reszelt sajtot tesznk, majd a tsztcskkat sszehajtjuk s szleiket jl sszenyomkodjuk. Ss vzben kifzzk. A megmaradt zsrt a vajjal egytt felolvasztjuk. A derelyt egy tepsibe tertjk, a vajas zsrral meglocsoljuk s megszrjuk a maradk reszelt sajttal. Stbe tesszk s a sajt olvadsig stjk.  
	  
	Frissen sttt sajtos rmk
	
		
			| 
				 
					ftt burgonya 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					25 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					stpor  
			 | 
			
				 
					2 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s, pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A hjban, ss vzben megfztt burgonyt megtiszttjuk s lereszeljk. Hozzadjuk a vajat, 10 dkg reszelt Pannnia sajtot, a lisztet, a stport s a st, majd tsztv gyrjuk. Lisztezett deszkra tesszk, ceruzavastagsgra kinyjtjuk s kis korongokat szrunk ki belle. Serpenyben olajat hevtnk s a korongokat megstjk. Mg melegen megszrjuk a megmaradt reszelt Pannnia sajttal. zls szerint tetejt kevs pirospaprikval sznesthetjk.  
 
	Fstlt sajtos sztrapacska
	
		
			| 
				 
					burgonya  
			 | 
			
				 
					80 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt  
			 | 
			
				 
					30 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs  
			 | 
			
				 
					1 db  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr  
			 | 
			
				 
					6 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fstlt szalonna  
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt  
			 | 
			
				 
					20 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl  
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A megtiszttott burgonyt lereszeljk, majd liszttel, a tojssal s 3 dkg zsrral galuska kemnysg tsztt ksztnk. Megszzuk, majd enyhn szott, forrsban lv vzbe szaggatjuk. Amikor a galuska a vz felsznre jtt, szrkanllal kiszedjk s jl lecsepegtetjk. A fstlt szalonnt apr kockra vgjuk s serpenybe tve egy kevs zsron kistjk, majd a szalonnazsrt leszrjk. A kifztt galuskt sszekeverjk a szalonnazsrral, s a fele mennyisg lereszelt Karavn sajttal, majd a stbe tve jl tforrstjuk. Tlalskor meglocsoljuk tejfllel, rszrjuk a kisttt szalonnt s a sajtot. 
	  
	Kapros-sajtos trgaluska
	
		
			| 
				 
					tehntr 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					30 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					kapor 
			 | 
			
				 
					1/2 csom 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Az ttrt tehntrt egy kevertlba tesszk. Hozzadjuk a lisztet s a tojst, majd annyi vizet, hogy kzepesen sr tsztt kapjunk. Megszzuk s aprra vgott kaporral megszrjuk. Jl sszekeverjk, galuskaszaggatval enyhn ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, hideg vzzel lebltjk s jl lecsepegtetjk. Egy tzll tlat kivajazunk, belebortjuk a kifztt galuskt s a tetejre szrjuk a lereszelt Pannnia sajtot. Elmelegtett stbe tve addig stjk, ameddig a sajt a tetejn megolvad s szp pirosra sl.  
	  
	Kmnyes-sajtos pogcsa
	
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					12 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					kmnymag 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Az tszitlt lisztet a vajjal elmorzsoljuk, megszzuk, rlt borssal s reszelt szerecsendival fszerezzk. Hozztesznk egy egsz tojst, egy tojssrgjt, a reszelt sajtot s annyi tejflt, hogy sszegyrva kzepes kemnysg tsztt kapjunk. Letakarva hideg helyen egy rt pihentetjk, kzben ktszer kinyjtjuk s meghajtogatjuk. Vgl kb. 2 cm vastagsgra nyjtjuk, a ks fokval bercsozzuk a tetejt s kisebb pogcskat szaggatunk ki belle. Stlemezre tesszk, felvert tojssal megkenjk, kmnymaggal s kevs pirospaprikval megszrjuk. Kzepesen meleg stben megstjk.  
 
	Krmsajtos eperkrm
	
		
			| 
				 
					natr Medve tmls sajt  
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					eper 
			 | 
			
				 
					20 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejszn 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					porcukor  
			 | 
			
				 
					8 dkg  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Az epret megmossuk s nhny szp szemet flretesznk. A Medve tmls sajtot habstbe tesszk, hozzadjuk az epret s habvervel simra keverjk. A tejsznt habb verjk, cukorral zestjk s a felt az epres sajthoz keverjk. Talpas poha-rakba tesszk, a megmaradt tejsznnel s eperrel dsztjk. Lehtve, ostyval vagy pisktaszelettel knljuk.  
	  
	Leveles sajtos rd
	
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					stpor 
			 | 
			
				 
					1 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					35 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A lisztet a gyrdeszkra szitljuk, megszzuk s rszrjuk a stport. Kzepbe helyezzk a lgy vajat, egy kevs vz hozzadsval kemnyebb tsztv gyrjuk s jl kidolgozzuk. Letakarva kb. fl rt pihentetjk, majd kinyjtjuk. A felvert tojssal megkenjk s egyenletesen rszrunk 8-10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ezutn a tsztt sszehajtjuk, s ismt pihentetjk. Mg ktszer kinyjtjuk, mindkt nyjtsnl sajttal megszrjuk s hajtogatjuk, kzben nhny percig a htszekrnyben pihentetjk. Vgl ujjnyi vastagra kinyjtjuk s rudakra vgjuk. Megkenjk tojssal s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Kzepes h-mrsklet stben szp srgra stjk.  
	  
	Nagymama sajtfnkja
	
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					3 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A tejet a vajjal felforraljuk. lland kevers mellett hozzadjuk a lisztet s a reszelt sajtot. Sval s reszelt szerecsendival zestjk. Addig fzzk, amg az edny faltl el nem vlik. A tzrl levve kihtjk, majd egyenknt belekeverjk az egsz tojsokat, gy, hogy a massza teljesen sima legyen. Nem tl forr olajba evkanllal beleszaggatjuk s lass stssel mindkt oldalt pirosra stjk. Azonnal tlaljuk, mert csak frissen lvezhet igazn.  
	  
	Sajtos darafnk
	
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					8 dl 
			 | 
			
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					bzadara 
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					1/2 dl  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					25dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A tejet 5 dkg vajjal felforraljuk, enyhn megszzuk s lland kevers mellett, lassan hozzntjk a bzadart. Addig fzzk, amg besrsdik. Ezutn a stbe tesszk, lefedve kb. 20-25 percig proljuk. Amikor a dara a tejben megduzzadt, kivesszk a stbl s egyenknt belekeverjk a tojsok srgit, a tejflt s 15 dkg reszelt Pannnia sajtot. Egy tepsit vagy egy stlemezt vajjal kikennk s ezen a sajtos masszt kb. 1 cm vastagsgra elsimtjuk. Letakarjuk, hideg helyre tesszk s amikor kihlt, fnkszaggatval kiszrjuk. A korongokat b, forr olajban megstjk. Lecsepegtetjk s mg forrn mindegyiket megszrjuk reszelt sajttal. 
 
	Sajtos keksz
	
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					stpor 
			 | 
			
				 
					2 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A lisztet elkeverjk a stporral, hozzadjuk a tojst, 5 dkg zsrt, megszzuk s annyi tejet ntnk hozz, hogy sszegyrva kemny tsztt kapjunk. A tsztt paprvkonyra kinyjtjuk s meleg zsrral tkenjk, majd megszrjuk 10 dkg reszelt Pannnia sajttal. Ezutn sszehajtjuk s mg tszr megismteljk a nyjtst. Vgl ksfoknyi vastagsgra kinyjtjuk, ujjnyi szles darabokra vgjuk s zsrozott stlapra helyezzk. Hegyes kssel 3-4 helyen megszurkljuk s kzp meleg stben szp srgra stjk.  
	  
	Sajtos metlt
	
		
			| 
				 
					finomliszt 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A lisztet tszitljuk, gyrdeszkra tesszk s kzepbe mlyedst ksztnk. Ebbe tjk a tojst, szzuk s egy kevs vizet hozzntve jl sszedolgozzuk. Kis cipkat formlunk belle, ezeket is kln-kln jl kidolgozzuk, tetejket vkonyan beolajozzuk s letakarva 10-15 percig pihentetjk. Lisztezett gyrdeszkn vkonyra kinyjtjuk s 3-4 mm-es szlessg metltre vgjuk. A szles metltet enyhn ss vzben kifzzk, leszrjk, majd egy kevs olvasztott vajjal sszekeverjk s megforrstjuk. Tlalskor bsgesen meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Kln tlban tejflt knlunk hozz.  
	  
	Sajtos rtes
	
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					4 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					2 dl  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					1 dl  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					20 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1/2 cs.  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					3 db  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rteslap 
			 | 
			
				 
					4 db  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Egy kisebb ednyben felolvasztunk 4 dkg vajat, hozzadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjk s habzsig hevtjk. Felengedjk a forr tejjel s habvervel folyamatosan kevergetve, mrskelt tzn 4-5 percig fzzk. A tzrl levve belekeverjk a tejflt, a reszelt sajtot, az aprra vgott zldpetrezselymet s a tojsok srgit. Reszelt szerecsendival zestjk. A tojsfehrjket kemny habb verjk s hozzkeverjk a tltelkhez. Kt-kt rteslapot olvasztott vajjal megkenve egymsra helyeznk, ktujjnyi szlesen rkenjk a tltelket, majd a konyha-ruha segtsgvel - amelyre a rteslapot fektettk - felcsavarjuk. Vajjal vkonyan megkent stlapra tesszk, tetejt olvasztott vajjal megkenjk s kzepesen meleg stben kszre stjk.  
 
	Srivk sajtos rdja
	
		
			| 
				 
					reszelt Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					35 dkg 
			 | 
			
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
			
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					35 dkg 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					stpor 
			 | 
			
				 
					1 dkg  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					1-1,5 dl  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A vajat 25 dkg reszelt sajttal habosra keverjk. A lisztet gyrdeszkra szitljuk, rszrjuk a stport, kzepbe tesszk a sajtos vajat, megszzuk s annyi tejflt adunk hozz, hogy sszegyrva kzepesen kemny tsztt kapjunk. zls szerint kevs pirospaprikval zesthetjk. A tsztbl ujjnyi vastag rudakat formlunk, megkenjk felvert tojssal, meghintjk reszelt sajttal s sval. Forr stben szp vilgosra stjk.  
	  
	Svb sajtos burgonyafnk
	
		
			| 
				 
					ftt burgonya 
			 | 
			
				 
					30 dkg  
			 | 
			
				 
					tojsfehrje 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					18 dkg  
			 | 
			
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A ftt burgonyt mg melegen ttrjk s gyrdeszkra tesszk. Hozzadjuk az tszitlt lisztet, megszzuk s beletjk a tojst. sszegyrjuk s lisztezett gyrdeszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk. Pogcsaszaggatval kiszrjuk. Az egyik tszta kzepre reszelt sajtot tesznk, szleit tojsfehrjvel megkenjk s rtesznk egy msik tsztt, amelyet valamivel kisebb pogcsa-szaggatval szrtunk ki. Szleit rnyomkodjuk. B, forr olajban mindkt oldalt vilgospirosra stjk. Lecsepegtetjk, tlra tesszk s reszelt sajttal megszrjuk.  
	  
	Szmad juhsz lapcsnkja gazdagon
	
		
			| 
				 
					burgonya 
			 | 
			
				 
					1 kg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fokhagyma 
			 | 
			
				 
					3 gerezd  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					8 cl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					juhtr 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sonka 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A nyers burgonyt lereszeljk, rlt borssal, zzott fokhagymval, sval zestjk. Liszttel s az egsz tojsokkal elkeverjk. Palacsintastben olajat forrstunk s az elksztett burgonys masszbl kisebb lepnykket stnk. A lepnyeket megkenjk juhtrval s megszrjuk az apr kockkra vgott sonkval s fstlt Karavn sajttal. Egy-kt percre forr stbe tesszk. Azonnal fogyasztjuk.  
	  
	Szicliai sajtos szalvtagombc
	
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					6 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					4 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A tojsokat a tejfllel simra habarjuk. Lassan hozzntjk a lisztet s fakanllal addig keverjk, amg sr tsztatmegg ll ssze. Hozzadjuk a lgy vajat, csipetnyi sval zestjk s belekevernk 5 dkg reszelt sajtot. Egy tiszta ruhaszalvtt az asztalra tertnk, lgy vajjal megkenjk s rtesszk az elksztett tsztt. A szalvta ngy cscskt sszefogjuk, a tsztt szorosan belecsavarjuk s zsineggel rgztjk. Forrsban lv, enyhn ss vzbe lgatjuk s 50-55 percig takarklngon fzzk. Ezutn kivesszk, kicsomagoljuk a ruhbl s tlra bortjuk. Olvasztott vajjal megntzzk s meghintjk a maradk reszelt sajttal.  
 |  |