frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Sajtos tsztk

Burgonyalngos Karavn sajtkrmmel

burgonya

1,4 kg

liszt

50 dkg

leszt

2 dkg

tej

3 dl

cukor

3 dkg

Karavn sajtkrm

15 dkg

olaj

3 dl

s

 

Elksztse:
A burgonyt megtiszttjuk s enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, lecsepegtetjk, mg melegen ttrjk. Az tszitlt lisztet langyos helyre tesszk. Az lesztbl langyos tejjel, cukorral s 10 dkg liszttel kovszt ksztnk. Letakarva, a tzhely kzelben megkelesztjk. A liszthez hozzadjuk az ttrt burgonyt, a kovszt s a langyos tejet. Megszzuk, sszedolgozzuk, tetejt kevs liszttel megszrjuk s tiszta konyharuhval letakarva langyos helyen megkelesztjk. Amikor a tszta megkelt, lisztezett gyrdeszkra helyezzk s kb. fl cm vastagra kinyjtjuk. Kiszaggatjuk s b, forr olajban szp pirosra stjk. Tetejt Karavn sajtkrmmel megkenjk s frissen fogyasztjuk.

 

Burgonyatszts sajtos derelye

burgonya

1 kg

liszt

20 dkg

tojs

1 db

zsr

8 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

vaj

5 dkg

s

 

Elksztse:
A ss vzben hjban megfztt burgonyt megtiszttjuk s ttrjk. Gyrdeszkra tesszk, szttertjk s kiss hlni hagyjuk, majd a liszt, a tojs, 3 dkg zsr s s hozzadsval kzepesen kemny tsztv gyrjuk. Ujjnyi vastagsgra kinyjtjuk s 5x5 cm-es kockkra vgjuk. Mindegyik kocka kzepre reszelt sajtot tesznk, majd a tsztcskkat sszehajtjuk s szleiket jl sszenyomkodjuk. Ss vzben kifzzk. A megmaradt zsrt a vajjal egytt felolvasztjuk. A derelyt egy tepsibe tertjk, a vajas zsrral meglocsoljuk s megszrjuk a maradk reszelt sajttal. Stbe tesszk s a sajt olvadsig stjk.

 

Frissen sttt sajtos rmk

ftt burgonya

20 dkg

vaj

10 dkg

Reszelt Pannnia sajt

15 dkg

liszt

25 dkg

stpor

2 dkg

olaj

3 dl

s, pirospaprika

 

Elksztse:
A hjban, ss vzben megfztt burgonyt megtiszttjuk s lereszeljk. Hozzadjuk a vajat, 10 dkg reszelt Pannnia sajtot, a lisztet, a stport s a st, majd tsztv gyrjuk. Lisztezett deszkra tesszk, ceruzavastagsgra kinyjtjuk s kis korongokat szrunk ki belle. Serpenyben olajat hevtnk s a korongokat megstjk. Mg melegen megszrjuk a megmaradt reszelt Pannnia sajttal. zls szerint tetejt kevs pirospaprikval sznesthetjk.


Fstlt sajtos sztrapacska

burgonya

80 dkg

liszt

30 dkg

tojs

1 db

zsr

6 dkg

fstlt szalonna

10 dkg

Karavn sajt

20 dkg

tejfl

2 dl

s

 

Elksztse:
A megtiszttott burgonyt lereszeljk, majd liszttel, a tojssal s 3 dkg zsrral galuska kemnysg tsztt ksztnk. Megszzuk, majd enyhn szott, forrsban lv vzbe szaggatjuk. Amikor a galuska a vz felsznre jtt, szrkanllal kiszedjk s jl lecsepegtetjk. A fstlt szalonnt apr kockra vgjuk s serpenybe tve egy kevs zsron kistjk, majd a szalonnazsrt leszrjk. A kifztt galuskt sszekeverjk a szalonnazsrral, s a fele mennyisg lereszelt Karavn sajttal, majd a stbe tve jl tforrstjuk. Tlalskor meglocsoljuk tejfllel, rszrjuk a kisttt szalonnt s a sajtot.

 

Kapros-sajtos trgaluska

tehntr

10 dkg

liszt

30 dkg

tojs

2 db

kapor

1/2 csom

vaj

5 dkg

Pannnia sajt

15 dkg

s

 

Elksztse:
Az ttrt tehntrt egy kevertlba tesszk. Hozzadjuk a lisztet s a tojst, majd annyi vizet, hogy kzepesen sr tsztt kapjunk. Megszzuk s aprra vgott kaporral megszrjuk. Jl sszekeverjk, galuskaszaggatval enyhn ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, hideg vzzel lebltjk s jl lecsepegtetjk. Egy tzll tlat kivajazunk, belebortjuk a kifztt galuskt s a tetejre szrjuk a lereszelt Pannnia sajtot. Elmelegtett stbe tve addig stjk, ameddig a sajt a tetejn megolvad s szp pirosra sl.

 

Kmnyes-sajtos pogcsa

liszt

25 dkg

vaj

12 dkg

tojs

2 db

tojssrgja

1 db

Reszelt Pannnia sajt

12 dkg

tejfl

1 dl

szerecsendi

 

kmnymag

 

pirospaprika

 

rlt bors, s

 

Elksztse:
Az tszitlt lisztet a vajjal elmorzsoljuk, megszzuk, rlt borssal s reszelt szerecsendival fszerezzk. Hozztesznk egy egsz tojst, egy tojssrgjt, a reszelt sajtot s annyi tejflt, hogy sszegyrva kzepes kemnysg tsztt kapjunk. Letakarva hideg helyen egy rt pihentetjk, kzben ktszer kinyjtjuk s meghajtogatjuk. Vgl kb. 2 cm vastagsgra nyjtjuk, a ks fokval bercsozzuk a tetejt s kisebb pogcskat szaggatunk ki belle. Stlemezre tesszk, felvert tojssal megkenjk, kmnymaggal s kevs pirospaprikval megszrjuk. Kzepesen meleg stben megstjk.


Krmsajtos eperkrm

natr Medve tmls sajt

30 dkg

eper

20 dkg

tejszn

3 dl

porcukor

8 dkg

Elksztse:
Az epret megmossuk s nhny szp szemet flretesznk. A Medve tmls sajtot habstbe tesszk, hozzadjuk az epret s habvervel simra keverjk. A tejsznt habb verjk, cukorral zestjk s a felt az epres sajthoz keverjk. Talpas poha-rakba tesszk, a megmaradt tejsznnel s eperrel dsztjk. Lehtve, ostyval vagy pisktaszelettel knljuk.

 

Leveles sajtos rd

liszt

30 dkg

stpor

1 dkg

vaj

10 dkg

tojs

2 db

Pannnia sajt

35 dkg

s

 

Elksztse:
A lisztet a gyrdeszkra szitljuk, megszzuk s rszrjuk a stport. Kzepbe helyezzk a lgy vajat, egy kevs vz hozzadsval kemnyebb tsztv gyrjuk s jl kidolgozzuk. Letakarva kb. fl rt pihentetjk, majd kinyjtjuk. A felvert tojssal megkenjk s egyenletesen rszrunk 8-10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ezutn a tsztt sszehajtjuk, s ismt pihentetjk. Mg ktszer kinyjtjuk, mindkt nyjtsnl sajttal megszrjuk s hajtogatjuk, kzben nhny percig a htszekrnyben pihentetjk. Vgl ujjnyi vastagra kinyjtjuk s rudakra vgjuk. Megkenjk tojssal s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Kzepes h-mrsklet stben szp srgra stjk.

 

Nagymama sajtfnkja

tej

2 dl

vaj

5 dkg

liszt

15 dkg

Reszelt Pannnia sajt

8 dkg

tojs

3 db

olaj

2 dl

szerecsendi, s

 

Elksztse:
A tejet a vajjal felforraljuk. lland kevers mellett hozzadjuk a lisztet s a reszelt sajtot. Sval s reszelt szerecsendival zestjk. Addig fzzk, amg az edny faltl el nem vlik. A tzrl levve kihtjk, majd egyenknt belekeverjk az egsz tojsokat, gy, hogy a massza teljesen sima legyen. Nem tl forr olajba evkanllal beleszaggatjuk s lass stssel mindkt oldalt pirosra stjk. Azonnal tlaljuk, mert csak frissen lvezhet igazn.

 

Sajtos darafnk

tej

8 dl

olaj

3 dl

vaj

8 dkg

s

 

bzadara

30 dkg

 

 

tojssrgja

4 db

 

 

tejfl

1/2 dl

 

 

Pannnia sajt

25dkg

 

 

Elksztse:
A tejet 5 dkg vajjal felforraljuk, enyhn megszzuk s lland kevers mellett, lassan hozzntjk a bzadart. Addig fzzk, amg besrsdik. Ezutn a stbe tesszk, lefedve kb. 20-25 percig proljuk. Amikor a dara a tejben megduzzadt, kivesszk a stbl s egyenknt belekeverjk a tojsok srgit, a tejflt s 15 dkg reszelt Pannnia sajtot. Egy tepsit vagy egy stlemezt vajjal kikennk s ezen a sajtos masszt kb. 1 cm vastagsgra elsimtjuk. Letakarjuk, hideg helyre tesszk s amikor kihlt, fnkszaggatval kiszrjuk. A korongokat b, forr olajban megstjk. Lecsepegtetjk s mg forrn mindegyiket megszrjuk reszelt sajttal.


Sajtos keksz

liszt

25 dkg

stpor

2 dkg

tojs

1 db

zsr

8 dkg

tej

2 dl

Pannnia sajt

10 dkg

s

 

Elksztse:
A lisztet elkeverjk a stporral, hozzadjuk a tojst, 5 dkg zsrt, megszzuk s annyi tejet ntnk hozz, hogy sszegyrva kemny tsztt kapjunk. A tsztt paprvkonyra kinyjtjuk s meleg zsrral tkenjk, majd megszrjuk 10 dkg reszelt Pannnia sajttal. Ezutn sszehajtjuk s mg tszr megismteljk a nyjtst. Vgl ksfoknyi vastagsgra kinyjtjuk, ujjnyi szles darabokra vgjuk s zsrozott stlapra helyezzk. Hegyes kssel 3-4 helyen megszurkljuk s kzp meleg stben szp srgra stjk.

 

Sajtos metlt

finomliszt

50 dkg

tojs

2 db

vaj

5 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

tejfl

2 dl

s

 

Elksztse:
A lisztet tszitljuk, gyrdeszkra tesszk s kzepbe mlyedst ksztnk. Ebbe tjk a tojst, szzuk s egy kevs vizet hozzntve jl sszedolgozzuk. Kis cipkat formlunk belle, ezeket is kln-kln jl kidolgozzuk, tetejket vkonyan beolajozzuk s letakarva 10-15 percig pihentetjk. Lisztezett gyrdeszkn vkonyra kinyjtjuk s 3-4 mm-es szlessg metltre vgjuk. A szles metltet enyhn ss vzben kifzzk, leszrjk, majd egy kevs olvasztott vajjal sszekeverjk s megforrstjuk. Tlalskor bsgesen meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Kln tlban tejflt knlunk hozz.

 

Sajtos rtes

vaj

6 dkg

liszt

4 dkg

tej

2 dl

tej

1 dl

Reszelt Pannnia sajt

20 dkg

zldpetrezselyem

1/2 cs.

tojs

3 db

rteslap

4 db

szerecsendi

 

s

 

Elksztse:
Egy kisebb ednyben felolvasztunk 4 dkg vajat, hozzadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjk s habzsig hevtjk. Felengedjk a forr tejjel s habvervel folyamatosan kevergetve, mrskelt tzn 4-5 percig fzzk. A tzrl levve belekeverjk a tejflt, a reszelt sajtot, az aprra vgott zldpetrezselymet s a tojsok srgit. Reszelt szerecsendival zestjk. A tojsfehrjket kemny habb verjk s hozzkeverjk a tltelkhez. Kt-kt rteslapot olvasztott vajjal megkenve egymsra helyeznk, ktujjnyi szlesen rkenjk a tltelket, majd a konyha-ruha segtsgvel - amelyre a rteslapot fektettk - felcsavarjuk. Vajjal vkonyan megkent stlapra tesszk, tetejt olvasztott vajjal megkenjk s kzepesen meleg stben kszre stjk.


Srivk sajtos rdja

reszelt Pannnia sajt

35 dkg

tojs

1 db

vaj

12 dkg

pirospaprika

 

liszt

35 dkg

s

 

stpor

1 dkg

 

 

tejfl

1-1,5 dl

 

 

Elksztse:
A vajat 25 dkg reszelt sajttal habosra keverjk. A lisztet gyrdeszkra szitljuk, rszrjuk a stport, kzepbe tesszk a sajtos vajat, megszzuk s annyi tejflt adunk hozz, hogy sszegyrva kzepesen kemny tsztt kapjunk. zls szerint kevs pirospaprikval zesthetjk. A tsztbl ujjnyi vastag rudakat formlunk, megkenjk felvert tojssal, meghintjk reszelt sajttal s sval. Forr stben szp vilgosra stjk.

 

Svb sajtos burgonyafnk

ftt burgonya

30 dkg

tojsfehrje

1 db

liszt

18 dkg

olaj

3 dl

tojs

1 db

s

 

Pannnia sajt

15 dkg

 

 

Elksztse:
A ftt burgonyt mg melegen ttrjk s gyrdeszkra tesszk. Hozzadjuk az tszitlt lisztet, megszzuk s beletjk a tojst. sszegyrjuk s lisztezett gyrdeszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk. Pogcsaszaggatval kiszrjuk. Az egyik tszta kzepre reszelt sajtot tesznk, szleit tojsfehrjvel megkenjk s rtesznk egy msik tsztt, amelyet valamivel kisebb pogcsa-szaggatval szrtunk ki. Szleit rnyomkodjuk. B, forr olajban mindkt oldalt vilgospirosra stjk. Lecsepegtetjk, tlra tesszk s reszelt sajttal megszrjuk.

 

Szmad juhsz lapcsnkja gazdagon

burgonya

1 kg

fokhagyma

3 gerezd

liszt

20 dkg

tojs

2 db

olaj

8 cl

juhtr

10 dkg

sonka

8 dkg

Karavn sajt

12 dkg

rlt bors, s

 

Elksztse:
A nyers burgonyt lereszeljk, rlt borssal, zzott fokhagymval, sval zestjk. Liszttel s az egsz tojsokkal elkeverjk. Palacsintastben olajat forrstunk s az elksztett burgonys masszbl kisebb lepnykket stnk. A lepnyeket megkenjk juhtrval s megszrjuk az apr kockkra vgott sonkval s fstlt Karavn sajttal. Egy-kt percre forr stbe tesszk. Azonnal fogyasztjuk.

 

Szicliai sajtos szalvtagombc

tojs

6 db

tejfl

4 dl

liszt

30 dkg

vaj

10 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

s

 

Elksztse:
A tojsokat a tejfllel simra habarjuk. Lassan hozzntjk a lisztet s fakanllal addig keverjk, amg sr tsztatmegg ll ssze. Hozzadjuk a lgy vajat, csipetnyi sval zestjk s belekevernk 5 dkg reszelt sajtot. Egy tiszta ruhaszalvtt az asztalra tertnk, lgy vajjal megkenjk s rtesszk az elksztett tsztt. A szalvta ngy cscskt sszefogjuk, a tsztt szorosan belecsavarjuk s zsineggel rgztjk. Forrsban lv, enyhn ss vzbe lgatjuk s 50-55 percig takarklngon fzzk. Ezutn kivesszk, kicsomagoljuk a ruhbl s tlra bortjuk. Olvasztott vajjal megntzzk s meghintjk a maradk reszelt sajttal.

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!