frezia
Főzés kezdőknek videóval
     
.
     

HÁZI SÜTIK

     

SAJTOS ÉTELEK

     

Sav-bázis egyensúly

     

CANDIDÁSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Sajtos saláták, hidegkonyha

Bolgár saláta

uborka

10 dkg

Karaván sajt

15 dkg

zöldpaprika

10 dkg

őrölt bors, só

 

paradicsom

10 dkg

 

 

alma

10 dkg

 

 

mustár

2 dkg

 

 

olaj

5 cl

 

 

vöröshagyma

5 dkg

 

 

Elkészítése:
Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és egyenletesen besózva állni hagyjuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a megtisztított almát kockára vágjuk. A mustárt az olajjal simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet és az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Az uborkát jól kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval együtt a mártáshoz keverjük. Tetejét reszelt füstölt sajttal díszítjük, jól lehűtve tálaljuk.

 

Brüsszeli vegyes sajtsaláta

kelbimbó

25 dkg

majonéz

15 dkg

mustár

3 dkg

porcukor

2 dkg

citrom

1db

fehérbor

5 cl

Pannónia sajt

5 dkg

natúr

5 dkg

Karaván sajt

5 dkg

Reszelt Pannónia sajt

5 dkg

metélőhagyma

1 csomó

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük és lehűtjük. A majonézt keverőtálba tesszük, mustárral, porcukorral, citromlével, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a fehérbort hozzáöntve simára keverjük. A Pannónia sajtot, a Göcseji csemege sajtot és a Karaván sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a főtt kelbimbóval együtt az elkészített öntetbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejüket reszelt Pannónia sajttal és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Lehűtve kínáljuk.

 

Csípőspaprikás túrós sajtkoktél

tehéntúró

25 dkg

vaj

8 dkg

metélőhagyma

1 csomó

majonéz

15 dkg

mustár

3 dkg

ketchup

6 dkg

zöldpetrezselyem

1 cs.

fejes saláta

1 db

Csípőspaprikás Göcseji csemege sajt

15 dkg

retek

2 db

cukor, só

 

Elkészítése:
A túrót áttörjük, a lágy vajat hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, megsózzuk és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. A majonézt mustárral és ketchuppal ízesítjük. A koktélos poharak peremét cukrozott vízbe, majd az apróra vágott zöldpetrezselyembe mártjuk. A fejes salátát megmossuk, lecsepegtetjük és vékony metéltre vágjuk. A díszített koktélos poharak aljára tesszük a salátát, felváltva ráhelyezzük a túrómasszából formázott kisebb golyócskákat és az apró kockákra vágott csípőspaprikás Göcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mártással. Tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és retekkarikákkal díszítjük.

Endívia saláta zöldfűszeres krémsajttal

endívia saláta

60 dkg

zöldfűszeres Medve krémsajt

15 dkg

joghurt

4 dl

cukor

2 dkg

citrom

1 db

zöldpetrezselyem

1/2 cs.

metélőhagyma

1 csomó

 

Elkészítése:
Az endívia külső, sérült leveleit eltávolítjuk, tövét levágjuk, megmossuk. A lecsepegtetett salátaleveleket tiszta ruhával szárazra itatjuk, majd hűtőszekrényben előhűtjük. A zöldfűszeres Medve krémsajtot és a joghurtot keverőtálba tesszük és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátához.

 

Fejes saláta a tavasz ízeivel

fejes saláta

2 db

hónapos retek

20 dkg

Pannónia sajt

20 dkg

újhagyma

10 dkg

majonéz

15 dkg

citrom

1 db

mustár

3 dkg

fehérbor

5 cl

tojás

1 db

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A fejes salátát megmossuk, jól lecsepegtetjük, szárazra itatjuk és apró darabokra tépjük. További felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A retket megtisztítjuk és a Pannónia sajttal együtt vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Keverőtálba tesszük a majonézt, sóval, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, mustárral, kevés fehérborral ízesítjük és habverővel simára keverjük. Az öntetet a fejes salátával, a retekkel, az újhagymával és a sajttal óvatosan összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetejét finomra vágott főtt tojással és reszelt sajttal bőven megszórjuk.

 

Fejes saláta Pannónia sajttal

fejes saláta

4 db

Pannónia sajt

15 dkg

majonéz

12 dkg

tejföl

2 dl

mustár

4 dkg

ketchup

3 dkg

citrom

1 db

metélőhagyma

1 csomó

mandula

5 dkg

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A megmosott fejes saláta leveleit tiszta konyharuhával leitatjuk, apró darabokra tépjük és további felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük. Az öntethez a Pannónia sajtot lereszeljük, majd a majonézzel és a tejföllel simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, mustárral, ketchuppal, citromlével ízesítjük, végül finomra vágott metélőhagymát adunk hozzá. A salátaleveleket ebbe az öntetbe keverjük. Jól lehűtve, üvegtányéron tálaljuk, a saláta tetejét megszórjuk apróra vágott, tisztított mandulával.

 

 


Fokhagymás-sajtos kelvirág saláta

kelvirág

60 dkg

cukor

1 dkg

majonéz

12 dkg

tejföl

2 dl

citrom

1 db

mustár

3 dkg

főtt tojás

2 db

fokhagymás reszelt Pannónia sajt

15 dkg

fejes saláta

1/2db

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A rózsáira szedett kelvirágot megmossuk és sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. Saját főzőlevében kihűtjük, majd le-szűrjük és hűtőszekrénybe tesszük. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, szűrt citromlével, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lereszelt főtt tojásokat. Az így elkészített öntethez keverjük a lehűtött kelvirágrózsákat, és a fokhagymás reszelt Pannónia sajtot. 1-2 órán át hűtőszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha az öntet túl sűrű lenne, a kelvirág kihűlt főzőlevéből öntünk hozzá. Előhűtött tányéron, fejes saláta levélre halmozva tálaljuk.

 

Fondü füstölt sajttal

fokhagyma

4 gerezd

Karaván sajt

40 dkg

liszt

5 dkg

fehérbor

2 dl

konyak

1 dl

szerecsendió

 

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A teflon edényt fokhagymával bedörzsöljük. Beletesszük a lereszelt Karaván sajtot, kevés liszttel elkeverjük és ráöntjük a bort. Állandó keverés mellett egészen addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. Amikor forrni kezd, hozzáöntjük a konyakot, sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tovább már nem szabad főzni. Átöntjük a fondü edénybe és állandóan melegen tartva tálaljuk. A mártogatáshoz fekete vagy barna kenyeret kínálunk.

 

Fürjtojás saláta hagymás krémsajttal

hagymás Medve krémsajt

20 dkg

majonéz

12 dkg

mustár

3 dkg

citrom

1 db

fejes saláta

2 db

fürjtojás

12 db

őrölt fehér bors

 

 

Elkészítése:
A hagymás Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. A fejes salátát megmossuk, szárazra itatjuk és néhány nagyobb levelet félretesszük. A többit kis darabokra tépjük és a krémsajtos öntethez keverjük. Végül a főtt, negyedekre vágott fürjtojást is hozzáadjuk. A megmaradt salátaleveleket üvegtányérra rendezzük és ráhalmozzuk a kész salátát.


Füstölt sajttal töltött hideg paradicsom

Karaván sajt

20 dkg

párizsi

15 dkg

vaj

8 dkg

fokhagyma

2 gerezd

metélőhagyma

1 csomó

zöldpetrezselyem

1/2 cs.

mustár

2 dkg

citrom

1/2 db

paradicsom

8 db

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A párizsit és 15 dkg Karaván sajtot apró kockákra vágunk, a maradék sajtot lereszeljük. A vajat habosra keverjük, sóval, őrölt fehér borssal, finomra vágott fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, majd belekeverjük a mustárt és a citromlevet. Az így elkészített fűszeres vajhoz adjuk a felkockázott füstölt sajtot és a párizsit. Lazán összekeverjük. Az előkészített paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, s tetejüket reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Jól lehűtve, pirítós kenyérrel kínáljuk.

 

Göcseji sajtsaláta

fejes saláta

2 db

újhagyma

1/2 csomó

retek

1/2 csomó

sonka

10 dkg

főtt tojás

2 db

Zöldborsos Göcseji csemege sajt

15 dkg

kefír

2 dl

citrom

1 db

őrölt fehér bors

 

 

Elkészítése:
A megmosott salátaleveleket szárazra töröljük és kisebb darabokra tépjük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, további felhasználásig a salátalevelekkel együtt hűtőszekrénybe tesszük. A sovány sonkát vékony csíkokra vágjuk, a főtt tojást karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük az öntetet. A zöldborsos Göcseji csemege sajtot apróra daraboljuk, hozzáadjuk a kefirt, sóval, őrölt fehér borssal, citromlével ízesítjük és fakanállal simára keverjük. A hozzávalókat és az öntetet óvatosan összekeverjük, hűtőszekrényben érleljük és jól lehűtve tálaljuk

 

Gombás sajtsaláta

gomba

40 dkg

citrom

2 db

Pannónia sajt

20 dkg

főtt tojás

2 db

majonéz

12 dkg

tejszín

1 dl

ketchup

3 dkg

fejes saláta

1/2 db

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A kockákra vágott gombát citromos, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A sajtot kockákra, a főtt tojást karikákra vágjuk és félretesszük. A majonézhez hozzáadjuk a ketchupot és a tejszínt. Simára keverjük, sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítjük. Az elkészített mártásba belekeverjük a hozzávalókat és lehűtve, salátalevélre rendezve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.


Hideg csirkesült hideg sajtmártással

csirke

1,4 kg

Medve krémsajt

20 dkg

zsír

8 dkg

tejföl

1 dl

mustár

2 dkg

ketchup

2 dkg

citrom

1/2 db

metélőhagyma

1 csomó

zöldpetrezselyem

1/2 cs.

majoránna

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kevés majoránnát hintünk, majd tepsibe fektetjük és leöntjük forró zsírral. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, ameddig a hús színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá és gyakori locsolgatással készre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd feldarabolva tálra rendezzük. Közben elkészítjük a hideg sajtmártást. A Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal, mustárral, ketchuppal és kevés citromlével ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát és a zöldpetrezselymet. Jól lehűtve a hideg szárnyashús mellé kínáljuk.

 

Ínyenc saláta füstölt sajttal

retek

12 dkg

vöröshagyma

10 dkg

zöldbab

12 dkg

cukor

1 dkg

paradicsom

10 dkg

uborka

10 dkg

fejes saláta

2 db

olaj

4 cl

citrom

1 db

Karaván sajt

12 dkg

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A megmosott retket és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeljük. Külön-külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és gyengén sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A paradicsomot és az uborkát karikákra vágjuk. A megmosott fejes saláta leveleit kisebb darabokra tépjük. Öblös keverőtálba tesszük a retket és a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget. Ráöntjük az olajat és a citromlevet, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Tetejére reszeljük a füstölt sajtot és az egészet fakanállal lazán összekeverjük. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és 2-3 órán keresztül hűtjük, hogy a saláta ízei jól összeérjenek.

 

Ízes sajtgolyócskák

natúr Göcseji csemege sajt

30 dkg

tejszín

2 dl

vöröshagyma

5 dkg

ecetes uborka

8 dkg

zöldpetrezselyem

1 cs.

metélőhagyma

1 csomó

pirospaprika

 

fekete bors, só

 

Elkészítése:
A sajtot villával megtörjük, majd a tejszínt hozzáadva jól eldolgozzuk. A vöröshagymát lereszeljük és a darált ecetes uborkával együtt a sajthoz keverjük. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. A masszából dió nagyságú golyócskákat formálunk. Ízlés szerint vegyesen meghempergetjük finomra vágott zöldpetrezselyemben, metélőhagymában, pirospaprikában és durvára darált borsban. A különböző színű golyókat tálra rendezzük és kínáljuk.

Kaliforniai saláta

fejes saláta

1 db

paradicsom

30 dkg

kapor

1 csomó

zöldpetrezselyem

1 cs.

citrom

1 db

Natúr Pannónia krémsajt

15 dkg

olívaolaj

5 cl

fokhagyma

2 gerezd

tejföl

2 dl

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és apró darabokra tépjük. A paradicsomot karikákra szeljük, a kaprot, a zöldpetrezselymet és a citromfüvet apróra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, megöntözzük citromlével és tálalásig a hűtőszekrényben hűtjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A Pannónia krémsajtot elkeverjük az olajjal, a lereszelt fok-hagymával, a finomra vágott vöröshagymával és a tejföllel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a krémsajtos dresszinget nem öntjük rá a salátára, hanem külön tálban kínáljuk.

 

Köményes göcseji nyelvsaláta

karfiol

10 dkg

spárga

10 dkg

uborka

10 dkg

paradicsom

10 dkg

füstölt nyelv

20 dkg

Köményes Göcseji csemege sajt

15 dkg

majonéz

12 dkg

joghurt

2 dl

citrom

1db

konyak

2 cl

torma

2 dkg

cukor

1 dkg

 

Elkészítése:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk és enyhén cukros, sós vízben szintén megfőzzük. Az uborkát és a paradicsomot karikákra szeleteljük. A főtt, füstölt nyelvet vékony szeletekre vágjuk. A sajtot apróbb kockákra daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat keverőtálban óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy összetörjenek. A majonézzel elkeverjük a joghurtot, citromlével és konyakkal ízesítjük, majd reszelt tormát adunk hozzá. A mártást a salátára öntjük és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

 

Különleges sajtkrémmel töltött hideg paradicsom

paradicsom

8 dkg

paradicsompüré

5 dkg

sonka

15 dkg

Pannónia sajt

15 dkg

fejes saláta

1/4 fej

só, őrölt fehérbors

 

oregánó

 

Elkészítése:
Az egyforma nagyságú paradicsomokat kiválogatjuk. Néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük - így bőrét könnyen eltávolíthatjuk. A bőrétől megtisztított paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kikaparjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek. Belsejüket gyengén megsózzuk és egy kevés őrölt fehér borssal meghintjük. További felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A paradicsompürét, a finomra vágott vagy darált sonkát és a reszelt sajtot összekeverjük, megsózzuk és oregánóval fűszerezzük.
Ezt a tölteléket ízlésesen a paradicsomokba töltjük, a paradicsomok levágott kalapját visszahelyezzük, majd hűtőbe téve, jól lehűtjük.
Megmosott és leszárított salátalevelekre tálaljuk, pirítós kenyeret adunk mellé.


Makarónisaláta kétféle sajttal

makaróni

20 dkg

marinált paradicsompaprika

10 dkg

csemege uborka

5 dkg

Göcseji csemege sajt

10 dkg

Karaván sajt

10 dkg

majonéz

20 dkg

joghurt

2 dl

citrom

1db

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és egyforma nagyságú, kisebb darabokra vágjuk. Csíkokra vágjuk a marinált paradicsompaprikát, a csemege uborkát és a Göcseji csemege sajtot. A majonézt keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a joghurtot, őrölt fehér borssal, sóval, citromlével ízesítjük. A mártást simára keverjük, beletesszük a makarónit és a többi hozzávalót, majd fakanállal lazán átkeverjük. Végül a saláta tetejére reszeljük a füstölt Karaván sajtot. Jól lehűtve tálaljuk.

 

Mandarinos sajtkoktél

majonéz

12 dkg

tejszín

5 cl

porcukor

2 dkg

Göcseji natúr sajt

15 dkg

citrom

1 db

mandarin

2 db

fejes saláta

1/2 fej

reszelt Pannónia sajt

5 dkg

só, fehérbors

 

Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, majd sóval, porcukorral, citromlével és őrölt fehér borssal ízesítjük és nagyon jól összekeverjük.
A Göcseji sajtot és a meghámozott almát kis kockákra vágjuk. A mandarint megtisztítjuk és gerezdekre szedjük. Az így előkészített anyagokat a majonézes öntetbe keverjük.
A megmosott fejes saláta leveleket metéltre vágjuk, és a kehely poharak aljára elosztjuk. Rátesszük az elkészített koktélt, tetejét egy-egy mandarin gerezddel és kevés reszelt sajttal díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

 

Olasz nyelvsaláta

főtt, füstölt marhanyelv

20 dkg

alma

10 dkg

uborka

10 dkg

burgonya (főtt)

10 dkg

majonéz

12 dkg

tejszín

1 dl

ketchup

3 dkg

mustár

3 dkg

citrom

1 db

fejes saláta

1/2 fej

Karaván sajt

20 dkg

só, őrölt fehérbors

 

oregánó

 

Elkészítése:
A főtt, füstölt marhanyelvet vékony metéltre vágjuk. Az almát, uborkát, burgonyát meghámozzuk és a nyelvhez hasonló metéltre szedjük.
A majonézt, a tejszínt, a ketchupot és a mustárt jól összekeverjük, sóval, törött borssal, citromlével, oregánóval ízesítjük, majd belekeverjük az összevágott anyagokat. A megmosott salátaleveleket az üvegtányérokra helyezzük, ráhalmozzuk a salátát és gazdagon megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.


Paradicsom vargányával töltve

paradicsom

8 db

vargánya gomba

     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?