frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Sajtos saltk, hidegkonyha

Bolgr salta

uborka

10 dkg

Karavn sajt

15 dkg

zldpaprika

10 dkg

rlt bors, s

 

paradicsom

10 dkg

 

 

alma

10 dkg

 

 

mustr

2 dkg

 

 

olaj

5 cl

 

 

vrshagyma

5 dkg

 

 

Elksztse:
Az uborkt megtiszttjuk, felszeleteljk s egyenletesen beszva llni hagyjuk. A zldpaprikt, a paradicsomot s a megtiszttott almt kockra vgjuk. A mustrt az olajjal simra keverjk, hozzadjuk a citromlevet s az aprra vgott vrshagymt. Sval, rlt borssal zestjk. Az uborkt jl kinyomkodjuk s a tbbi hozzvalval egytt a mrtshoz keverjk. Tetejt reszelt fstlt sajttal dsztjk, jl lehtve tlaljuk.

 

Brsszeli vegyes sajtsalta

kelbimb

25 dkg

majonz

15 dkg

mustr

3 dkg

porcukor

2 dkg

citrom

1db

fehrbor

5 cl

Pannnia sajt

5 dkg

natr

5 dkg

Karavn sajt

5 dkg

Reszelt Pannnia sajt

5 dkg

metlhagyma

1 csom

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A megtiszttott kelbimbt ss vzben roppans puhra fzzk. Leszrjk s lehtjk. A majonzt kevertlba tesszk, mustrral, porcukorral, citromlvel, rlt fehr borssal zestjk, majd a fehrbort hozzntve simra keverjk. A Pannnia sajtot, a Gcseji csemege sajtot s a Karavn sajtot kisebb kockkra vgjuk, majd a ftt kelbimbval egytt az elksztett ntetbe keverjk. Kelyhekbe szedjk, tetejket reszelt Pannnia sajttal s aprra vgott metlhagymval megszrjuk. Lehtve knljuk.

 

Cspspapriks trs sajtkoktl

tehntr

25 dkg

vaj

8 dkg

metlhagyma

1 csom

majonz

15 dkg

mustr

3 dkg

ketchup

6 dkg

zldpetrezselyem

1 cs.

fejes salta

1 db

Cspspapriks Gcseji csemege sajt

15 dkg

retek

2 db

cukor, s

 

Elksztse:
A trt ttrjk, a lgy vajat hozzadjuk, megszrjuk aprra vgott metlhagymval, megszzuk s jl sszedolgozzuk. Htszekrnybe tve jl lehtjk. A majonzt mustrral s ketchuppal zestjk. A koktlos poharak peremt cukrozott vzbe, majd az aprra vgott zldpetrezselyembe mrtjuk. A fejes saltt megmossuk, lecsepegtetjk s vkony metltre vgjuk. A dsztett koktlos poharak aljra tesszk a saltt, felvltva rhelyezzk a trmasszbl formzott kisebb golycskkat s az apr kockkra vgott cspspapriks Gcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mrtssal. Tetejt megszrjuk aprra vgott metlhagymval s retekkarikkkal dsztjk.

Endvia salta zldfszeres krmsajttal

endvia salta

60 dkg

zldfszeres Medve krmsajt

15 dkg

joghurt

4 dl

cukor

2 dkg

citrom

1 db

zldpetrezselyem

1/2 cs.

metlhagyma

1 csom

s

 

Elksztse:
Az endvia kls, srlt leveleit eltvoltjuk, tvt levgjuk, megmossuk. A lecsepegtetett saltaleveleket tiszta ruhval szrazra itatjuk, majd htszekrnyben elhtjk. A zldfszeres Medve krmsajtot s a joghurtot kevertlba tesszk s habvervel simra keverjk. Sval, cukorral, citromlvel zestjk, hozzkeverjk a finomra vgott zldpetrezselymet s metlhagymt. Az ntetet kzvetlenl tlals eltt keverjk a salthoz.

 

Fejes salta a tavasz zeivel

fejes salta

2 db

hnapos retek

20 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

jhagyma

10 dkg

majonz

15 dkg

citrom

1 db

mustr

3 dkg

fehrbor

5 cl

tojs

1 db

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A fejes saltt megmossuk, jl lecsepegtetjk, szrazra itatjuk s apr darabokra tpjk. Tovbbi felhasznlsig htszekrnybe tesszk. A retket megtiszttjuk s a Pannnia sajttal egytt vkony cskokra vgjuk. Az jhagymt felkarikzzuk. Kevertlba tesszk a majonzt, sval, szrt citromlvel, rlt fehr borssal, mustrral, kevs fehrborral zestjk s habvervel simra keverjk. Az ntetet a fejes saltval, a retekkel, az jhagymval s a sajttal vatosan sszekeverjk, majd htszekrnybe tesszk. Tlalskor tetejt finomra vgott ftt tojssal s reszelt sajttal bven megszrjuk.

 

Fejes salta Pannnia sajttal

fejes salta

4 db

Pannnia sajt

15 dkg

majonz

12 dkg

tejfl

2 dl

mustr

4 dkg

ketchup

3 dkg

citrom

1 db

metlhagyma

1 csom

mandula

5 dkg

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A megmosott fejes salta leveleit tiszta konyharuhval leitatjuk, apr darabokra tpjk s tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk. Az ntethez a Pannnia sajtot lereszeljk, majd a majonzzel s a tejfllel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral, ketchuppal, citromlvel zestjk, vgl finomra vgott metlhagymt adunk hozz. A saltaleveleket ebbe az ntetbe keverjk. Jl lehtve, vegtnyron tlaljuk, a salta tetejt megszrjuk aprra vgott, tiszttott mandulval.

 

 


Fokhagyms-sajtos kelvirg salta

kelvirg

60 dkg

cukor

1 dkg

majonz

12 dkg

tejfl

2 dl

citrom

1 db

mustr

3 dkg

ftt tojs

2 db

fokhagyms reszelt Pannnia sajt

15 dkg

fejes salta

1/2db

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A rzsira szedett kelvirgot megmossuk s ss, enyhn cukros vzben megfzzk. Sajt fzlevben kihtjk, majd le-szrjk s htszekrnybe tesszk. A majonzt a tejfllel elkeverjk, sval, szrt citromlvel, mustrral, rlt fehr borssal zestjk, majd hozzadjuk a lereszelt ftt tojsokat. Az gy elksztett ntethez keverjk a lehttt kelvirgrzskat, s a fokhagyms reszelt Pannnia sajtot. 1-2 rn t htszekrnyben tartjuk, hogy az zek jl sszerjenek. Ha az ntet tl sr lenne, a kelvirg kihlt fzlevbl ntnk hozz. Elhttt tnyron, fejes salta levlre halmozva tlaljuk.

 

Fond fstlt sajttal

fokhagyma

4 gerezd

Karavn sajt

40 dkg

liszt

5 dkg

fehrbor

2 dl

konyak

1 dl

szerecsendi

 

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A teflon ednyt fokhagymval bedrzsljk. Beletesszk a lereszelt Karavn sajtot, kevs liszttel elkeverjk s rntjk a bort. lland kevers mellett egszen addig melegtjk, amg a sajt felolvad. Amikor forrni kezd, hozzntjk a konyakot, sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk. Tovbb mr nem szabad fzni. tntjk a fond ednybe s llandan melegen tartva tlaljuk. A mrtogatshoz fekete vagy barna kenyeret knlunk.

 

Frjtojs salta hagyms krmsajttal

hagyms Medve krmsajt

20 dkg

majonz

12 dkg

mustr

3 dkg

citrom

1 db

fejes salta

2 db

frjtojs

12 db

rlt fehr bors

 

s

 

Elksztse:
A hagyms Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a majonzt s habvervel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral s citromlvel zestjk. A fejes saltt megmossuk, szrazra itatjuk s nhny nagyobb levelet flretesszk. A tbbit kis darabokra tpjk s a krmsajtos ntethez keverjk. Vgl a ftt, negyedekre vgott frjtojst is hozzadjuk. A megmaradt saltaleveleket vegtnyrra rendezzk s rhalmozzuk a ksz saltt.


Fstlt sajttal tlttt hideg paradicsom

Karavn sajt

20 dkg

prizsi

15 dkg

vaj

8 dkg

fokhagyma

2 gerezd

metlhagyma

1 csom

zldpetrezselyem

1/2 cs.

mustr

2 dkg

citrom

1/2 db

paradicsom

8 db

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A prizsit s 15 dkg Karavn sajtot apr kockkra vgunk, a maradk sajtot lereszeljk. A vajat habosra keverjk, sval, rlt fehr borssal, finomra vgott fokhagymval fszerezzk. Hozzadjuk az aprra vgott metlhagymt s zldpetrezselymet, majd belekeverjk a mustrt s a citromlevet. Az gy elksztett fszeres vajhoz adjuk a felkockzott fstlt sajtot s a prizsit. Lazn sszekeverjk. Az elksztett paradicsomokat megtltjk a tltelkkel, s tetejket reszelt sajttal gazdagon megszrjuk. Jl lehtve, pirts kenyrrel knljuk.

 

Gcseji sajtsalta

fejes salta

2 db

jhagyma

1/2 csom

retek

1/2 csom

sonka

10 dkg

ftt tojs

2 db

Zldborsos Gcseji csemege sajt

15 dkg

kefr

2 dl

citrom

1 db

rlt fehr bors

 

s

 

Elksztse:
A megmosott saltaleveleket szrazra trljk s kisebb darabokra tpjk. Az jhagymt s a retket megtiszttjuk s vkony szeletekre vgjuk, tovbbi felhasznlsig a saltalevelekkel egytt htszekrnybe tesszk. A sovny sonkt vkony cskokra vgjuk, a ftt tojst karikkra szeleteljk. Ezutn elksztjk az ntetet. A zldborsos Gcseji csemege sajtot aprra daraboljuk, hozzadjuk a kefirt, sval, rlt fehr borssal, citromlvel zestjk s fakanllal simra keverjk. A hozzvalkat s az ntetet vatosan sszekeverjk, htszekrnyben rleljk s jl lehtve tlaljuk

 

Gombs sajtsalta

gomba

40 dkg

citrom

2 db

Pannnia sajt

20 dkg

ftt tojs

2 db

majonz

12 dkg

tejszn

1 dl

ketchup

3 dkg

fejes salta

1/2 db

rlt bors, s

 

Elksztse:
A kockkra vgott gombt citromos, ss vzben megfzzk, leszrjk s kihtjk. A sajtot kockkra, a ftt tojst karikkra vgjuk s flretesszk. A majonzhez hozzadjuk a ketchupot s a tejsznt. Simra keverjk, sval, rlt borssal, citromlvel zestjk. Az elksztett mrtsba belekeverjk a hozzvalkat s lehtve, saltalevlre rendezve, citromkarikkkal dsztve tlaljuk.


Hideg csirkeslt hideg sajtmrtssal

csirke

1,4 kg

Medve krmsajt

20 dkg

zsr

8 dkg

tejfl

1 dl

mustr

2 dkg

ketchup

2 dkg

citrom

1/2 db

metlhagyma

1 csom

zldpetrezselyem

1/2 cs.

majornna

 

rlt bors, s

 

Elksztse:
A megtiszttott s megmosott csirkt kvl-bell megszzuk. Belsejbe kevs majornnt hintnk, majd tepsibe fektetjk s lentjk forr zsrral. Kzepes hmrsklet stben addig stjk, ameddig a hs sznt kap. Ekkor kevs vizet ntnk al s gyakori locsolgatssal kszre stjk. A stbl kivve kihtjk, majd feldarabolva tlra rendezzk. Kzben elksztjk a hideg sajtmrtst. A Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejflt s habvervel simra keverjk. Sval, rlt borssal, mustrral, ketchuppal s kevs citromlvel zestjk. Belekeverjk az aprra vgott metlhagymt s a zldpetrezselymet. Jl lehtve a hideg szrnyashs mell knljuk.

 

nyenc salta fstlt sajttal

retek

12 dkg

vrshagyma

10 dkg

zldbab

12 dkg

cukor

1 dkg

paradicsom

10 dkg

uborka

10 dkg

fejes salta

2 db

olaj

4 cl

citrom

1 db

Karavn sajt

12 dkg

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A megmosott retket s a megtiszttott vrshagymt vkony karikkra szeljk. Kln-kln ednybe tve egyenletesen megszzuk s nhny percig llni hagyjuk. A zldbabot kb. 2 cm-es darabokra vgjuk s gyengn ss, enyhn cukros vzben puhra fzzk, majd leszrve kihtjk. A paradicsomot s az uborkt karikkra vgjuk. A megmosott fejes salta leveleit kisebb darabokra tpjk. bls kevertlba tesszk a retket s a vrshagymt, majd hozzadjuk az sszes elksztett zldsget. Rntjk az olajat s a citromlevet, rlt fehr borssal fszerezzk. Tetejre reszeljk a fstlt sajtot s az egszet fakanllal lazn sszekeverjk. Lefedve a htszekrnybe tesszk s 2-3 rn keresztl htjk, hogy a salta zei jl sszerjenek.

 

zes sajtgolycskk

natr Gcseji csemege sajt

30 dkg

tejszn

2 dl

vrshagyma

5 dkg

ecetes uborka

8 dkg

zldpetrezselyem

1 cs.

metlhagyma

1 csom

pirospaprika

 

fekete bors, s

 

Elksztse:
A sajtot villval megtrjk, majd a tejsznt hozzadva jl eldolgozzuk. A vrshagymt lereszeljk s a darlt ecetes uborkval egytt a sajthoz keverjk. Sval, rlt borssal fszerezzk. A masszbl di nagysg golycskkat formlunk. zls szerint vegyesen meghempergetjk finomra vgott zldpetrezselyemben, metlhagymban, pirospaprikban s durvra darlt borsban. A klnbz szn golykat tlra rendezzk s knljuk.

Kaliforniai salta

fejes salta

1 db

paradicsom

30 dkg

kapor

1 csom

zldpetrezselyem

1 cs.

citrom

1 db

Natr Pannnia krmsajt

15 dkg

olvaolaj

5 cl

fokhagyma

2 gerezd

tejfl

2 dl

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A fejes saltt leveleire szedjk, megmossuk s apr darabokra tpjk. A paradicsomot karikkra szeljk, a kaprot, a zldpetrezselymet s a citromfvet aprra vgjuk. Az egszet jl sszekeverjk, megntzzk citromlvel s tlalsig a htszekrnyben htjk. Ezutn elksztjk a saltantetet. A Pannnia krmsajtot elkeverjk az olajjal, a lereszelt fok-hagymval, a finomra vgott vrshagymval s a tejfllel. Sval, rlt fehr borssal zestjk. Tlalskor a krmsajtos dresszinget nem ntjk r a saltra, hanem kln tlban knljuk.

 

Kmnyes gcseji nyelvsalta

karfiol

10 dkg

sprga

10 dkg

uborka

10 dkg

paradicsom

10 dkg

fstlt nyelv

20 dkg

Kmnyes Gcseji csemege sajt

15 dkg

majonz

12 dkg

joghurt

2 dl

citrom

1db

konyak

2 cl

torma

2 dkg

cukor

1 dkg

s

 

Elksztse:
A karfiolt ss vzben puhra fzzk. A sprgt 2-3 cm-es darabokra vgjuk s enyhn cukros, ss vzben szintn megfzzk. Az uborkt s a paradicsomot karikkra szeleteljk. A ftt, fstlt nyelvet vkony szeletekre vgjuk. A sajtot aprbb kockkra daraboljuk. Az gy elksztett hozzvalkat kevertlban vatosan sszekeverjk, vigyzva, nehogy sszetrjenek. A majonzzel elkeverjk a joghurtot, citromlvel s konyakkal zestjk, majd reszelt tormt adunk hozz. A mrtst a saltra ntjk s sszekeverjk. Jl lehtve tlaljuk.

 

Klnleges sajtkrmmel tlttt hideg paradicsom

paradicsom

8 dkg

paradicsompr

5 dkg

sonka

15 dkg

Pannnia sajt

15 dkg

fejes salta

1/4 fej

s, rlt fehrbors

 

oregn

 

Elksztse:
Az egyforma nagysg paradicsomokat kivlogatjuk. Nhny msodpercre forrsban lv vzbe tesszk - gy brt knnyen eltvolthatjuk. A brtl megtiszttott paradicsomok tetejt levgjuk, belsejket vatosan kikaparjuk gy, hogy tlthetek legyenek. Belsejket gyengn megszzuk s egy kevs rlt fehr borssal meghintjk. Tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk.
A paradicsomprt, a finomra vgott vagy darlt sonkt s a reszelt sajtot sszekeverjk, megszzuk s oregnval fszerezzk.
Ezt a tltelket zlsesen a paradicsomokba tltjk, a paradicsomok levgott kalapjt visszahelyezzk, majd htbe tve, jl lehtjk.
Megmosott s leszrtott saltalevelekre tlaljuk, pirts kenyeret adunk mell.


Makarnisalta ktfle sajttal

makarni

20 dkg

marinlt paradicsompaprika

10 dkg

csemege uborka

5 dkg

Gcseji csemege sajt

10 dkg

Karavn sajt

10 dkg

majonz

20 dkg

joghurt

2 dl

citrom

1db

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s egyforma nagysg, kisebb darabokra vgjuk. Cskokra vgjuk a marinlt paradicsompaprikt, a csemege uborkt s a Gcseji csemege sajtot. A majonzt kevertlba tesszk, hozzntjk a joghurtot, rlt fehr borssal, sval, citromlvel zestjk. A mrtst simra keverjk, beletesszk a makarnit s a tbbi hozzvalt, majd fakanllal lazn tkeverjk. Vgl a salta tetejre reszeljk a fstlt Karavn sajtot. Jl lehtve tlaljuk.

 

Mandarinos sajtkoktl

majonz

12 dkg

tejszn

5 cl

porcukor

2 dkg

Gcseji natr sajt

15 dkg

citrom

1 db

mandarin

2 db

fejes salta

1/2 fej

reszelt Pannnia sajt

5 dkg

s, fehrbors

 

Elksztse:
A majonzt kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejsznt, majd sval, porcukorral, citromlvel s rlt fehr borssal zestjk s nagyon jl sszekeverjk.
A Gcseji sajtot s a meghmozott almt kis kockkra vgjuk. A mandarint megtiszttjuk s gerezdekre szedjk. Az gy elksztett anyagokat a majonzes ntetbe keverjk.
A megmosott fejes salta leveleket metltre vgjuk, s a kehely poharak aljra elosztjuk. Rtesszk az elksztett koktlt, tetejt egy-egy mandarin gerezddel s kevs reszelt sajttal dsztjk.
Jl lehtve tlaljuk.

 

Olasz nyelvsalta

ftt, fstlt marhanyelv

20 dkg

alma

10 dkg

uborka

10 dkg

burgonya (ftt)

10 dkg

majonz

12 dkg

tejszn

1 dl

ketchup

3 dkg

mustr

3 dkg

citrom

1 db

fejes salta

1/2 fej

Karavn sajt

20 dkg

s, rlt fehrbors

 

oregn

 

Elksztse:
A ftt, fstlt marhanyelvet vkony metltre vgjuk. Az almt, uborkt, burgonyt meghmozzuk s a nyelvhez hasonl metltre szedjk.
A majonzt, a tejsznt, a ketchupot s a mustrt jl sszekeverjk, sval, trtt borssal, citromlvel, oregnval zestjk, majd belekeverjk az sszevgott anyagokat. A megmosott saltaleveleket az vegtnyrokra helyezzk, rhalmozzuk a saltt s gazdagon megszrjuk a reszelt fstlt sajttal.


Paradicsom vargnyval tltve

paradicsom

8 db

vargnya gomba

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!