|
Bolgr salta
uborka
|
10 dkg
|
Karavn sajt
|
15 dkg
|
zldpaprika
|
10 dkg
|
rlt bors, s
|
|
paradicsom
|
10 dkg
|
|
|
alma
|
10 dkg
|
|
|
mustr
|
2 dkg
|
|
|
olaj
|
5 cl
|
|
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
|
|
Elksztse:
Az uborkt megtiszttjuk, felszeleteljk s egyenletesen beszva llni hagyjuk. A zldpaprikt, a paradicsomot s a megtiszttott almt kockra vgjuk. A mustrt az olajjal simra keverjk, hozzadjuk a citromlevet s az aprra vgott vrshagymt. Sval, rlt borssal zestjk. Az uborkt jl kinyomkodjuk s a tbbi hozzvalval egytt a mrtshoz keverjk. Tetejt reszelt fstlt sajttal dsztjk, jl lehtve tlaljuk.
Brsszeli vegyes sajtsalta
kelbimb
|
25 dkg
|
majonz
|
15 dkg
|
mustr
|
3 dkg
|
porcukor
|
2 dkg
|
citrom
|
1db
|
fehrbor
|
5 cl
|
Pannnia sajt
|
5 dkg
|
natr
|
5 dkg
|
Karavn sajt
|
5 dkg
|
Reszelt Pannnia sajt
|
5 dkg
|
metlhagyma
|
1 csom
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A megtiszttott kelbimbt ss vzben roppans puhra fzzk. Leszrjk s lehtjk. A majonzt kevertlba tesszk, mustrral, porcukorral, citromlvel, rlt fehr borssal zestjk, majd a fehrbort hozzntve simra keverjk. A Pannnia sajtot, a Gcseji csemege sajtot s a Karavn sajtot kisebb kockkra vgjuk, majd a ftt kelbimbval egytt az elksztett ntetbe keverjk. Kelyhekbe szedjk, tetejket reszelt Pannnia sajttal s aprra vgott metlhagymval megszrjuk. Lehtve knljuk.
Cspspapriks trs sajtkoktl
tehntr
|
25 dkg
|
vaj
|
8 dkg
|
metlhagyma
|
1 csom
|
majonz
|
15 dkg
|
mustr
|
3 dkg
|
ketchup
|
6 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
fejes salta
|
1 db
|
Cspspapriks Gcseji csemege sajt
|
15 dkg
|
retek
|
2 db
|
cukor, s
|
|
Elksztse:
A trt ttrjk, a lgy vajat hozzadjuk, megszrjuk aprra vgott metlhagymval, megszzuk s jl sszedolgozzuk. Htszekrnybe tve jl lehtjk. A majonzt mustrral s ketchuppal zestjk. A koktlos poharak peremt cukrozott vzbe, majd az aprra vgott zldpetrezselyembe mrtjuk. A fejes saltt megmossuk, lecsepegtetjk s vkony metltre vgjuk. A dsztett koktlos poharak aljra tesszk a saltt, felvltva rhelyezzk a trmasszbl formzott kisebb golycskkat s az apr kockkra vgott cspspapriks Gcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mrtssal. Tetejt megszrjuk aprra vgott metlhagymval s retekkarikkkal dsztjk.
Endvia salta zldfszeres krmsajttal
endvia salta
|
60 dkg
|
zldfszeres Medve krmsajt
|
15 dkg
|
joghurt
|
4 dl
|
cukor
|
2 dkg
|
citrom
|
1 db
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
metlhagyma
|
1 csom
|
s
|
|
Elksztse:
Az endvia kls, srlt leveleit eltvoltjuk, tvt levgjuk, megmossuk. A lecsepegtetett saltaleveleket tiszta ruhval szrazra itatjuk, majd htszekrnyben elhtjk. A zldfszeres Medve krmsajtot s a joghurtot kevertlba tesszk s habvervel simra keverjk. Sval, cukorral, citromlvel zestjk, hozzkeverjk a finomra vgott zldpetrezselymet s metlhagymt. Az ntetet kzvetlenl tlals eltt keverjk a salthoz.
Fejes salta a tavasz zeivel
fejes salta
|
2 db
|
hnapos retek
|
20 dkg
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
jhagyma
|
10 dkg
|
majonz
|
15 dkg
|
citrom
|
1 db
|
mustr
|
3 dkg
|
fehrbor
|
5 cl
|
tojs
|
1 db
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A fejes saltt megmossuk, jl lecsepegtetjk, szrazra itatjuk s apr darabokra tpjk. Tovbbi felhasznlsig htszekrnybe tesszk. A retket megtiszttjuk s a Pannnia sajttal egytt vkony cskokra vgjuk. Az jhagymt felkarikzzuk. Kevertlba tesszk a majonzt, sval, szrt citromlvel, rlt fehr borssal, mustrral, kevs fehrborral zestjk s habvervel simra keverjk. Az ntetet a fejes saltval, a retekkel, az jhagymval s a sajttal vatosan sszekeverjk, majd htszekrnybe tesszk. Tlalskor tetejt finomra vgott ftt tojssal s reszelt sajttal bven megszrjuk.
Fejes salta Pannnia sajttal
fejes salta
|
4 db
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
majonz
|
12 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
mustr
|
4 dkg
|
ketchup
|
3 dkg
|
citrom
|
1 db
|
metlhagyma
|
1 csom
|
mandula
|
5 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A megmosott fejes salta leveleit tiszta konyharuhval leitatjuk, apr darabokra tpjk s tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk. Az ntethez a Pannnia sajtot lereszeljk, majd a majonzzel s a tejfllel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral, ketchuppal, citromlvel zestjk, vgl finomra vgott metlhagymt adunk hozz. A saltaleveleket ebbe az ntetbe keverjk. Jl lehtve, vegtnyron tlaljuk, a salta tetejt megszrjuk aprra vgott, tiszttott mandulval.
Fokhagyms-sajtos kelvirg salta
kelvirg
|
60 dkg
|
cukor
|
1 dkg
|
majonz
|
12 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
citrom
|
1 db
|
mustr
|
3 dkg
|
ftt tojs
|
2 db
|
fokhagyms reszelt Pannnia sajt
|
15 dkg
|
fejes salta
|
1/2db
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A rzsira szedett kelvirgot megmossuk s ss, enyhn cukros vzben megfzzk. Sajt fzlevben kihtjk, majd le-szrjk s htszekrnybe tesszk. A majonzt a tejfllel elkeverjk, sval, szrt citromlvel, mustrral, rlt fehr borssal zestjk, majd hozzadjuk a lereszelt ftt tojsokat. Az gy elksztett ntethez keverjk a lehttt kelvirgrzskat, s a fokhagyms reszelt Pannnia sajtot. 1-2 rn t htszekrnyben tartjuk, hogy az zek jl sszerjenek. Ha az ntet tl sr lenne, a kelvirg kihlt fzlevbl ntnk hozz. Elhttt tnyron, fejes salta levlre halmozva tlaljuk.
Fond fstlt sajttal
fokhagyma
|
4 gerezd
|
Karavn sajt
|
40 dkg
|
liszt
|
5 dkg
|
fehrbor
|
2 dl
|
konyak
|
1 dl
|
szerecsendi
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A teflon ednyt fokhagymval bedrzsljk. Beletesszk a lereszelt Karavn sajtot, kevs liszttel elkeverjk s rntjk a bort. lland kevers mellett egszen addig melegtjk, amg a sajt felolvad. Amikor forrni kezd, hozzntjk a konyakot, sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk. Tovbb mr nem szabad fzni. tntjk a fond ednybe s llandan melegen tartva tlaljuk. A mrtogatshoz fekete vagy barna kenyeret knlunk.
Frjtojs salta hagyms krmsajttal
hagyms Medve krmsajt
|
20 dkg
|
majonz
|
12 dkg
|
mustr
|
3 dkg
|
citrom
|
1 db
|
fejes salta
|
2 db
|
frjtojs
|
12 db
|
rlt fehr bors
|
|
s
|
|
Elksztse:
A hagyms Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a majonzt s habvervel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral s citromlvel zestjk. A fejes saltt megmossuk, szrazra itatjuk s nhny nagyobb levelet flretesszk. A tbbit kis darabokra tpjk s a krmsajtos ntethez keverjk. Vgl a ftt, negyedekre vgott frjtojst is hozzadjuk. A megmaradt saltaleveleket vegtnyrra rendezzk s rhalmozzuk a ksz saltt.
Fstlt sajttal tlttt hideg paradicsom
Karavn sajt
|
20 dkg
|
prizsi
|
15 dkg
|
vaj
|
8 dkg
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
metlhagyma
|
1 csom
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
mustr
|
2 dkg
|
citrom
|
1/2 db
|
paradicsom
|
8 db
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A prizsit s 15 dkg Karavn sajtot apr kockkra vgunk, a maradk sajtot lereszeljk. A vajat habosra keverjk, sval, rlt fehr borssal, finomra vgott fokhagymval fszerezzk. Hozzadjuk az aprra vgott metlhagymt s zldpetrezselymet, majd belekeverjk a mustrt s a citromlevet. Az gy elksztett fszeres vajhoz adjuk a felkockzott fstlt sajtot s a prizsit. Lazn sszekeverjk. Az elksztett paradicsomokat megtltjk a tltelkkel, s tetejket reszelt sajttal gazdagon megszrjuk. Jl lehtve, pirts kenyrrel knljuk.
Gcseji sajtsalta
fejes salta
|
2 db
|
jhagyma
|
1/2 csom
|
retek
|
1/2 csom
|
sonka
|
10 dkg
|
ftt tojs
|
2 db
|
Zldborsos Gcseji csemege sajt
|
15 dkg
|
kefr
|
2 dl
|
citrom
|
1 db
|
rlt fehr bors
|
|
s
|
|
Elksztse:
A megmosott saltaleveleket szrazra trljk s kisebb darabokra tpjk. Az jhagymt s a retket megtiszttjuk s vkony szeletekre vgjuk, tovbbi felhasznlsig a saltalevelekkel egytt htszekrnybe tesszk. A sovny sonkt vkony cskokra vgjuk, a ftt tojst karikkra szeleteljk. Ezutn elksztjk az ntetet. A zldborsos Gcseji csemege sajtot aprra daraboljuk, hozzadjuk a kefirt, sval, rlt fehr borssal, citromlvel zestjk s fakanllal simra keverjk. A hozzvalkat s az ntetet vatosan sszekeverjk, htszekrnyben rleljk s jl lehtve tlaljuk
Gombs sajtsalta
gomba
|
40 dkg
|
citrom
|
2 db
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
ftt tojs
|
2 db
|
majonz
|
12 dkg
|
tejszn
|
1 dl
|
ketchup
|
3 dkg
|
fejes salta
|
1/2 db
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A kockkra vgott gombt citromos, ss vzben megfzzk, leszrjk s kihtjk. A sajtot kockkra, a ftt tojst karikkra vgjuk s flretesszk. A majonzhez hozzadjuk a ketchupot s a tejsznt. Simra keverjk, sval, rlt borssal, citromlvel zestjk. Az elksztett mrtsba belekeverjk a hozzvalkat s lehtve, saltalevlre rendezve, citromkarikkkal dsztve tlaljuk.
Hideg csirkeslt hideg sajtmrtssal
csirke
|
1,4 kg
|
Medve krmsajt
|
20 dkg
|
zsr
|
8 dkg
|
tejfl
|
1 dl
|
mustr
|
2 dkg
|
ketchup
|
2 dkg
|
citrom
|
1/2 db
|
metlhagyma
|
1 csom
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
majornna
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A megtiszttott s megmosott csirkt kvl-bell megszzuk. Belsejbe kevs majornnt hintnk, majd tepsibe fektetjk s lentjk forr zsrral. Kzepes hmrsklet stben addig stjk, ameddig a hs sznt kap. Ekkor kevs vizet ntnk al s gyakori locsolgatssal kszre stjk. A stbl kivve kihtjk, majd feldarabolva tlra rendezzk. Kzben elksztjk a hideg sajtmrtst. A Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejflt s habvervel simra keverjk. Sval, rlt borssal, mustrral, ketchuppal s kevs citromlvel zestjk. Belekeverjk az aprra vgott metlhagymt s a zldpetrezselymet. Jl lehtve a hideg szrnyashs mell knljuk.
nyenc salta fstlt sajttal
retek
|
12 dkg
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
zldbab
|
12 dkg
|
cukor
|
1 dkg
|
paradicsom
|
10 dkg
|
uborka
|
10 dkg
|
fejes salta
|
2 db
|
olaj
|
4 cl
|
citrom
|
1 db
|
Karavn sajt
|
12 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A megmosott retket s a megtiszttott vrshagymt vkony karikkra szeljk. Kln-kln ednybe tve egyenletesen megszzuk s nhny percig llni hagyjuk. A zldbabot kb. 2 cm-es darabokra vgjuk s gyengn ss, enyhn cukros vzben puhra fzzk, majd leszrve kihtjk. A paradicsomot s az uborkt karikkra vgjuk. A megmosott fejes salta leveleit kisebb darabokra tpjk. bls kevertlba tesszk a retket s a vrshagymt, majd hozzadjuk az sszes elksztett zldsget. Rntjk az olajat s a citromlevet, rlt fehr borssal fszerezzk. Tetejre reszeljk a fstlt sajtot s az egszet fakanllal lazn sszekeverjk. Lefedve a htszekrnybe tesszk s 2-3 rn keresztl htjk, hogy a salta zei jl sszerjenek.
zes sajtgolycskk
natr Gcseji csemege sajt
|
30 dkg
|
tejszn
|
2 dl
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
ecetes uborka
|
8 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
metlhagyma
|
1 csom
|
pirospaprika
|
|
fekete bors, s
|
|
Elksztse:
A sajtot villval megtrjk, majd a tejsznt hozzadva jl eldolgozzuk. A vrshagymt lereszeljk s a darlt ecetes uborkval egytt a sajthoz keverjk. Sval, rlt borssal fszerezzk. A masszbl di nagysg golycskkat formlunk. zls szerint vegyesen meghempergetjk finomra vgott zldpetrezselyemben, metlhagymban, pirospaprikban s durvra darlt borsban. A klnbz szn golykat tlra rendezzk s knljuk.
Kaliforniai salta
fejes salta
|
1 db
|
paradicsom
|
30 dkg
|
kapor
|
1 csom
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
citrom
|
1 db
|
Natr Pannnia krmsajt
|
15 dkg
|
olvaolaj
|
5 cl
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
tejfl
|
2 dl
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A fejes saltt leveleire szedjk, megmossuk s apr darabokra tpjk. A paradicsomot karikkra szeljk, a kaprot, a zldpetrezselymet s a citromfvet aprra vgjuk. Az egszet jl sszekeverjk, megntzzk citromlvel s tlalsig a htszekrnyben htjk. Ezutn elksztjk a saltantetet. A Pannnia krmsajtot elkeverjk az olajjal, a lereszelt fok-hagymval, a finomra vgott vrshagymval s a tejfllel. Sval, rlt fehr borssal zestjk. Tlalskor a krmsajtos dresszinget nem ntjk r a saltra, hanem kln tlban knljuk.
Kmnyes gcseji nyelvsalta
karfiol
|
10 dkg
|
sprga
|
10 dkg
|
uborka
|
10 dkg
|
paradicsom
|
10 dkg
|
fstlt nyelv
|
20 dkg
|
Kmnyes Gcseji csemege sajt
|
15 dkg
|
majonz
|
12 dkg
|
joghurt
|
2 dl
|
citrom
|
1db
|
konyak
|
2 cl
|
torma
|
2 dkg
|
cukor
|
1 dkg
|
s
|
|
Elksztse:
A karfiolt ss vzben puhra fzzk. A sprgt 2-3 cm-es darabokra vgjuk s enyhn cukros, ss vzben szintn megfzzk. Az uborkt s a paradicsomot karikkra szeleteljk. A ftt, fstlt nyelvet vkony szeletekre vgjuk. A sajtot aprbb kockkra daraboljuk. Az gy elksztett hozzvalkat kevertlban vatosan sszekeverjk, vigyzva, nehogy sszetrjenek. A majonzzel elkeverjk a joghurtot, citromlvel s konyakkal zestjk, majd reszelt tormt adunk hozz. A mrtst a saltra ntjk s sszekeverjk. Jl lehtve tlaljuk.
Klnleges sajtkrmmel tlttt hideg paradicsom
paradicsom
|
8 dkg
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
sonka
|
15 dkg
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
fejes salta
|
1/4 fej
|
s, rlt fehrbors
|
|
oregn
|
|
Elksztse:
Az egyforma nagysg paradicsomokat kivlogatjuk. Nhny msodpercre forrsban lv vzbe tesszk - gy brt knnyen eltvolthatjuk. A brtl megtiszttott paradicsomok tetejt levgjuk, belsejket vatosan kikaparjuk gy, hogy tlthetek legyenek. Belsejket gyengn megszzuk s egy kevs rlt fehr borssal meghintjk. Tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk.
A paradicsomprt, a finomra vgott vagy darlt sonkt s a reszelt sajtot sszekeverjk, megszzuk s oregnval fszerezzk.
Ezt a tltelket zlsesen a paradicsomokba tltjk, a paradicsomok levgott kalapjt visszahelyezzk, majd htbe tve, jl lehtjk.
Megmosott s leszrtott saltalevelekre tlaljuk, pirts kenyeret adunk mell.
Makarnisalta ktfle sajttal
makarni
|
20 dkg
|
marinlt paradicsompaprika
|
10 dkg
|
csemege uborka
|
5 dkg
|
Gcseji csemege sajt
|
10 dkg
|
Karavn sajt
|
10 dkg
|
majonz
|
20 dkg
|
joghurt
|
2 dl
|
citrom
|
1db
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s egyforma nagysg, kisebb darabokra vgjuk. Cskokra vgjuk a marinlt paradicsompaprikt, a csemege uborkt s a Gcseji csemege sajtot. A majonzt kevertlba tesszk, hozzntjk a joghurtot, rlt fehr borssal, sval, citromlvel zestjk. A mrtst simra keverjk, beletesszk a makarnit s a tbbi hozzvalt, majd fakanllal lazn tkeverjk. Vgl a salta tetejre reszeljk a fstlt Karavn sajtot. Jl lehtve tlaljuk.
Mandarinos sajtkoktl
majonz
|
12 dkg
|
tejszn
|
5 cl
|
porcukor
|
2 dkg
|
Gcseji natr sajt
|
15 dkg
|
citrom
|
1 db
|
mandarin
|
2 db
|
fejes salta
|
1/2 fej
|
reszelt Pannnia sajt
|
5 dkg
|
s, fehrbors
|
|
Elksztse:
A majonzt kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejsznt, majd sval, porcukorral, citromlvel s rlt fehr borssal zestjk s nagyon jl sszekeverjk.
A Gcseji sajtot s a meghmozott almt kis kockkra vgjuk. A mandarint megtiszttjuk s gerezdekre szedjk. Az gy elksztett anyagokat a majonzes ntetbe keverjk.
A megmosott fejes salta leveleket metltre vgjuk, s a kehely poharak aljra elosztjuk. Rtesszk az elksztett koktlt, tetejt egy-egy mandarin gerezddel s kevs reszelt sajttal dsztjk.
Jl lehtve tlaljuk.
Olasz nyelvsalta
ftt, fstlt marhanyelv
|
20 dkg
|
alma
|
10 dkg
|
uborka
|
10 dkg
|
burgonya (ftt)
|
10 dkg
|
majonz
|
12 dkg
|
tejszn
|
1 dl
|
ketchup
|
3 dkg
|
mustr
|
3 dkg
|
citrom
|
1 db
|
fejes salta
|
1/2 fej
|
Karavn sajt
|
20 dkg
|
s, rlt fehrbors
|
|
oregn
|
|
Elksztse:
A ftt, fstlt marhanyelvet vkony metltre vgjuk. Az almt, uborkt, burgonyt meghmozzuk s a nyelvhez hasonl metltre szedjk.
A majonzt, a tejsznt, a ketchupot s a mustrt jl sszekeverjk, sval, trtt borssal, citromlvel, oregnval zestjk, majd belekeverjk az sszevgott anyagokat. A megmosott saltaleveleket az vegtnyrokra helyezzk, rhalmozzuk a saltt s gazdagon megszrjuk a reszelt fstlt sajttal.
Paradicsom vargnyval tltve
paradicsom
|
8 db
|
vargnya gomba
|
|
|
|
|
|