frezia
Főzés kezdőknek videóval
     
.
     

HÁZI SÜTIK

     

SAJTOS ÉTELEK

     

Sav-bázis egyensúly

     

CANDIDÁSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Sajtos levesek

Bolognai leves

húsleveskocka

3 db

vaj

3 dkg

liszt

3 dkg

spagetti

10 dkg

tejföl

1 dl

tejszín

2 dl

tojássárgája

2 db

Pannónia sajt

12 dkg

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A húsleveskockákat 1 l vízben felforraljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és a levest berántjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a levesbe keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 percig forral-juk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó keverés mellett, vékony sugárban a levesbe öntjük. Ezután a levest már nem szabad forralni. Azonnal tányérokba szedjük és gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.

 

Csiperkés sajtleves

natúr Medve tömlős sajt

20 dkg

csiperke gomba

10 dkg

újhagyma

1 csomó

friss bazsalikom

1 ek.

húsleves

5 dl

tejszín

2 dl

liszt

2 dkg

margarin

2 dkg

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
őrölt fehér bors, só Felhevített margarinon megfuttatjuk az apróra vágott csiperke gombát és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és húslevessel felöntve készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult, tejszínből és lisztből készült habarással sűrítjük, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Finomra vágott tavaszi hagymával és bazsalikommal meghintve tesszük asztalra.

 

Egyszerű sajtleves

vaj

4 dkg

liszt

4 dkg

tej

6 dl

Karaván sajt

12 dkg

kifli

2 db

fokhagyma

3 gerezd

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli karikákat vajazott sütőlemezre tesszük, és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot teszünk és rámerjük a forró levest


Francia hagymaleves

vöröshagyma

20 dkg

vaj

4 dkg

száraz fehér bor

1 dl

póréhagyma

10 dkg

húsleves

1 l

worchester szósz

2 cl

zsemle

2 db

Pannónia sajt

20 dkg

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk és a vajon barnára pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor a leves keserű lesz. Hozzáöntjük az 1 dl fehér bort. Amikor felforrt, beletesszük a vékonyra szelt póréhagymát, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük és takaréklángon néhány percig pároljuk. Felengedjük húslevessel és egy kevés worchester szósszal ízesítjük. Gyenge tűzön 8-10 percig forraljuk. Közben a zsemlét felszeleteljük, mindegyik zsemleszelet tetejére reszelt Pannónia sajtot teszünk és a sütőben addig sütjük, ameddig a sajt megpirul. Forrón kínáljuk, külön tálalva a sajtos zsemleszeleteket.

 

Francia zöldségleves

vaj

8 dkg

vöröshagyma

5 dkg

póréhagyma

5 dkg

sárgarépa

15 dkg

fehérrépa

15 dkg

zeller

5 dkg

fejes káposzta

15 dkg

zöldpetrezselyem

1 cs.

fokhagyma

2 gerezd

húsleves

1 l

fejtett bab

10 dkg

kifli

2 db

Pannónia sajt

15 dkg

kakukkfű

 

szerecsendió

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
4 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt póréhagymát. A zöldségeket és a káposztát vékony metéltre vágjuk, rátesszük a hagymára, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt néhány percig pároljuk. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Felengedjük a húslevessel, megsózzuk és hozzáadjuk a fejtett babot. Mérsékelt tűzön, lassú forrás mellett puhára főzzük. Közben a kiflit 2 cm vastag karikákra szeljük és megvajazott sütőlemezre téve, a sütőben megpirítjuk. Kevés főtt zöldséget kiemelünk a levesből, jól lecsöpögtetjük és áttörjük. Az így nyert zöldségpürével megkenjük a kifli karikákat, megszórjuk reszelt Pannónia sajttal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd olvasztott vajat rácsöpögtetve, a sütőbe tolva piros-ropogósra pirítjuk. A tűzforró leves mellé külön tálaljuk a zöldséges-sajtos kifli karikákat.

 


Milánói pacalleves

fehérbab

15 dkg

vaj

4 dkg

füstölt szalonna

5 dkg

vöröshagyma

8 dkg

pacal

40 dkg

sárgarépa

10 dkg

zeller

10 dkg

paradicsompüré

2 dkg

csontlé

1,2 l

reszelt Pannónia sajt

15 dkg

zsályalevél

 

fehér bors, só

 

Elkészítése:
A babot felhasználás előtt néhány órával hideg vízbe áztatjuk, ezután enyhén sós vízben puhára főzzük. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és kissé megpirítjuk. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt pacalt. Sóval és friss zsályalevéllel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, mérsékelt tűzön, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a pacal a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és felengedjük csontlével. Fedő alatt addig főzzük, amíg a pacal majdnem puha lesz. Ekkor hozzáöntjük a megfőtt babot és teljes puhulásig főzzük. Durvára őrölt fehér borssal ízesítjük. Levesestálba szedjük és bőven megszórjuk a reszelt Pannónia sajttal. Ennek a levesnek hagyományosan igen sűrűnek, tartalmasnak kell lennie, hiszen általában főételként, egytálételként fogyasztják.

 

Minesztra leves

sárgarépa

10 dkg

fehérrépa

10 dkg

zeller

5 dkg

kelkáposzta

10 dkg

karalábé

10 dkg

császárszalonna

8 dkg

zsír

3 dkg

vöröshagyma

5 dkg

zellerlevél

1/2 csomó

paradicsompüré

2 dkg

burgonya

10 dkg

száraz fehér bor

1 dl

spagetti

4 dkg

paradicsom

5 dkg

zöldpaprika

5 dkg

csontlé

1 l

Pannónia sajt

12 dkg

kakukkfű, babérlevél

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert, kelkáposztát és karalábét gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott császárszalonnát kevés zsír hozzáadásával kiolvasztjuk, majd a sült szalonnakockákat kiszedjük. A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Őrölt fehér borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zellerlevéllel, kakukk-fűvel, babérlevéllel fűszerezzük és megsózzuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és fedővel letakarva pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpárolódtak, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát, felengedjük a csontlével és beletesszük a sült császárszalonna kockákat. A főzés befejezése előtt borral ízesítjük, hozzáadjuk az apró darabokra tördelt spagettit, a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd készre főzzük. Tálaláskor a levesbe keverjük a lereszelt Pannónia sajtot és azonnal, forrón kínáljuk.

 


Sajtleves háziasan

liszt

4 dkg

vaj

4 dkg

száraz fehér bor

2 dl

húsleveskocka

1 db

fokhagyma

3 gerezd

tejföl

2 dl

Karaván sajt

20 dkg

tojássárgája

2 db

kifli

2 db

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, 8 dl hideg vízzel és a száraz fehér borral felengedjük. Habverővel simára keverjük, majd beletesszük a húsleveskockát. Apróra vágott, vagy reszelt fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítjük és 8-10 percig gyenge tűzön forraljuk. Keverőtálba tesszük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a tojássárgáját. Jól összedolgozzuk és egy levesestálba öntjük. Állandó keverés mellett rámerjük az elkészült, forró levest. A kifli karikákat bedörzsöljük fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben megpirítjuk. A leves mellé kínáljuk.

 

Tejleves sajtos lepénnyel

vaj

3 dkg

liszt

3 dkg

tej

1 l

tejszín

2 dl

tojássárgája

2 db

 

a lepényhez:

 

tojás

2 db

liszt

4 dkg

sajt

4 dkg

vaj

2 dkg

 

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és forró, kissé sós tejjel felengedjük. Közben a habverővel folyamatosan simára keverjük. Mérsékelt tűzön 4-5 percig forraljuk, ezután levesszük a tűzről. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és lassú sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük. Ezután elkészítjük a lepényt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot és a tojások sárgáját. Lazán összekeverjük és gyengén megsózzuk. Egy sütőlemezt vékonyan megkenünk vajjal, erre terítjük az elkészített sajtos tésztát, majd közepes hőmérsékletű sütőben szép világosra sütjük. Kisebb rudacskákat vágunk belőle és a levesbe tesszük. Azonnal, forrón tálaljuk.

 

Umbriai hagymaleves

császárszalonna

5 dkg

olaj

5 cl

vöröshagyma

30 dkg

paradicsom

20 dkg

húsleves

1,2 l

tojássárgája

2 db

Pannónia sajt

12 dkg

zsemle

2 db

bazsalikom, só

 

Elkészítése:
A húsos császárszalonnát apró kockákra vágjuk és olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, megsózzuk és gyenge tűzön pároljuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, kettévágjuk, magrészét kikaparjuk, húsát kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymához és addig pároljuk, amíg teljesen szét nem főnek. Ekkor forró, zsírtalanított húslevessel felöntjük, bazsalikommal ízesítjük és mérsékelt tűzön 40-50 percig főzzük. Amikor a leves elkészült, a tűzről levesszük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások simára kevert sárgáját és a lereszelt Pannónia sajtot. Pirított zsemlekockát adunk mellé.

     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?