frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Sajtos kml telek

KML TELEK

 

Brassi tlttt tojs csben stve

ftt tojs

8 db

juhtr

25 dkg

vaj

8 dkg

prhagyma

15 dkg

tejfl

2 dl

tojssrgja

1 db

Gcseji csemege sajt

15 dkg

trkonylevl

 

gymbr

 

s

 

Elksztse:
A ftt tojsokat megtiszttjuk, hosszban kettvgjuk. Srgjukat a juhtrval egytt finom szrn ttrjk. Kevertlba tesszk, hozzadunk 4 dkg lgy vajat, sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk s habvervel krmszerv keverjk. A prhagymt karikkra vgjuk. Egy serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt vegesre pirtjuk benne, majd tntjk egy tzll tlba s egyenletesen eltertjk. A trtltelkkel megtltjk a flbevgott tojsfehrjket s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell sorakoztatjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk, belekeverjk a reszelt sajtot s a tojsokra ntjk. Elmelegtett stben, magas hfokon szp pirosra stjk. Forrn tlaljuk.

 

Csben slt makarni

makarni

40 dkg

vaj

10 dkg

liszt

6 dkg

tej

4 dl

tejszn

1 dl

tojssrgja

1 db

Pannnia sajt

15 dkg

szerecsendi

 

s

 

Elksztse:
Enyhn szott, b forr vzben kifzzk a makarnit, majd leszrjk. Langyos vzzel lebltjk, lecspgtetjk s 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjk. 6 dkg vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Amikor a liszt felhevlt, felengedjk forr tejjel, s habvervel llandan kevergetve sr mrtss fzzk. Gyenge tzn 20-25 percig forraljuk, sval, reszelt szerecsendival fszerezzk, vgl elkevernk benne 2 dkg vajat. A tzrl levesszk s folyamatos kevers kzben hozzadjuk a tejsznnel elkevert tojssrgjt s 10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ebbe a mrtsba keverjk a kifztt makarnit. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintjk zsemlemorzsval, s beletesszk a mrtsos makarnit. Tetejre reszelt sajtot szrunk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.

 

Habart tojs sajttal

tojs

12 db

vaj

8 dkg

tejfl

1 dl

Reszelt Pannnia sajt

15 dkg

s

 

Elksztse:
A nyers tojsokat feltjk s a tejsznnel egytt kevertlba tesszk. Megszzuk s felverjk. Egy ednyben vizet forralunk, ebbe egy kisebb ednyt helyeznk. Beletesszk a vajat, felolvasztjuk, belentjk a tojst s csak akkor keverjk meg, amikor a tojs kezd sszellni. Ekkor hozzadjuk a reszelt sajt felt. Pr perc mlva, mikor a tojs sszellt, elmelegtett tlra tesszk s a maradk reszelt sajttal megszrjuk.

 


Kemencben slt tojs sajttal s csirkehssal

csirkemell

25 dkg

vrshagyma

5 dkg

vaj

6 dkg

prhagyma

8 dkg

zldpetrezselyem

1/2 cs.

Gcseji csemege sajt

12 dkg

zldbors

8 dkg

tojs

8 db

tejfl

1 dl

liszt

5 dkg

Pannnia sajt

10 dkg

egsz bors

 

borsikaf, s

 

Elksztse:
A kicsontozott csirkemellet kevs vzben feltesszk fni. Sval, egsz borssal fszerezzk s hozzadjuk a vrshagymt. Amikor a hs megftt, brt eltvoltjuk s apr kockkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, beletesszk a vkony karikkra szelt prhagymt s vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a hst, sval, borsikafvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, vgl hozzkeverjk a kisebb darabokra vgott Gcseji csemege sajtot s a ftt zldborst. A ragut tovbbi felhasznlsig flretesszk. A tojsok srgjt a tejfllel s a sval simra keverjk, hozzadjuk a lisztet s a habb vert tojsfehrjket. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk a vajat, rntjk a tojst s forr stben 3-4 percig stjk. A stbl kivve az omlett kzepre halmozzuk a ragut s szorosan sszegngyljk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal s gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal.

 

Ketchupos tojstokny

ftt tojs

6 db

vaj

6 dkg

vrshagyma

10 dkg

tejfl

2 dl

rizs

16 dkg

ketchup

10 dkg

Karavn sajt

15 dkg

szerecsendi

 

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A kemnyre ftt tojsokat felszeleteljk. Az aprra vgott vrshagymt kevs vajban rzsasznre pirtjuk. Hozzadjuk a tojst, felengedjk tejfllel s megszzuk. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a tejfl felmelegszik. A rizst megfzzk, sszekeverjk a ketchuppal s 3 dkg olvasztott vajjal. rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival s kevs sval zestjk. Egy mlyebb tzll ednyt kivajazunk, beletesszk a ketchupos rizst, majd a kzepbe kis fszket ksztnk. Ebbe ntjk a mr elksztett tojst. Reszelt sajttal gazdagon meghintjk, tetejre kis vajdarabokat tesznk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.

 

Padlizsn paradicsommal s sajttal stve

padlizsn

4 db

bazsalikom

liszt

6 dkg

borsikaf, s

olaj

1 dl

 

vrshagyma

15 dkg

 

paradicsompr

5 dkg

 

fokhagyma

2 gerezd

 

Pannnia sajt

20 dkg

 

Elksztse:
A padlizsnt meghmozzuk s kb. 1 cm-es karikkra vgjuk. Megszzuk, borsikafvel meghintjk, nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva, forr olajban kistjk. A visszamaradt olajban megpirtjuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a paradicsomprt, bazsalikommal s zzott fokhagymval fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd egy tzll ednybe ntjk. Hozzadjuk a padlizsnkorongokat, meghintjk reszelt sajttal s a stben 12-15 percig stjk. Burgonyaprvel tlaljuk.

Parajjal tlttt tojs

paraj

50 dkg

szerecsendi

ftt tojs

8 db

rlt bors, s

vaj

6 dkg

 

Reszelt Pannnia sajt

15 dkg

 

tejfl

2 dl

 

tojs

2 db

 

Elksztse:
A megtiszttott parajt gyengn ss vzben puhra fzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s aprra vgjuk. A ftt tojsokat hosszban kettvgjuk, srgjukat kivesszk s ttrjk. Az ttrt tojssrgjt, a parajpr egyharmadt, a vajat s a reszelt sajt felt kevertlba tesszk. Sval, rlt borssal, reszelt szerecsendival zestjk, simra keverjk s a tojsfehrjkbe tltjk. A maradk parajprt ugyangy fszerezzk, majd egy kivajazott tzll tlban egyenletesen eltertjk. A megtlttt tojsokat rltetjk. A tejflt sszekeverjk a nyers tojsokkal, enyhn megszzuk, s rntjk a tlttt tojsok tetejre. Meghintjk a maradk reszelt sajttal s a stben addig stjk, amg a teteje megpirul.

 

Rakott karfiol sajttal

karfiol

1,50 kg

tejfl

2 dl

vaj

8 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

zsemlemorzsa

6 dkg

s

 

ftt tojs

4 db

 

 

Elksztse:
A karfiolt megtiszttjuk, rzsira szedjk s megmossuk. Ss vzben roppans puhra fzzk, majd leszrjk.
Tzll ednyt vajjal kikennk s zsemlemorzsval kihintjk. A tl aljra egy ftt karfiolrzst rakunk, erre helyezzk a karikra szelt kemny tojst, tejfllel meglocsoljuk s meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Ezt a rtegezst addig folytatjuk, ameddig az edny megtelik. Az utols karfiolsort lentjk tejfllel, gazdagon meghintjk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal s egy kevs zsemlemorzst szrunk r.
Kzp meleg stbe tve, lassan tetejt szp pirosra stjk.

 

Rntott sajtszeletek

Pannnia sajt

40 dkg

zsemlemorzsa

12 dkg

liszt

5 dkg

olaj

3 dl

tojs

2 db

s

 

Elksztse:
A Pannnia sajtot nyolc egyforma szeletre vgjuk. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd ismt tojsba s zsemlemorzsba. B, forr olajban szp vilgosra stjk. Prolt rizzsel tlaljuk, tartrmrtst knlunk mell.

 

Sajtos tlttt gombafejek

gomba

60 dkg

vaj

3 dkg

zsr

5 dkg

Pannnia sajt

15 dkg

vrshagyma

5 dkg

rlt fehr bors, s

 

zldpetrezselyem

1 cs.

 

 

paradicsompr

3 dkg

 

 

fehrbor

1 dl

 

 

tojs

1 db

 

 

zsemlemorzsa

5 dkg

 

 

Elksztse:
Szemlyenknt 4 db egyforma nagysg, nagyobb gombafejet flretesznk. A tbbi gombt a szrakkal egytt aprra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a gombt, rlt fehr borssal s sval fszerezzk, vgott zldpetrezselyemmel meghintjk s megpirtjuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt s a fehrbort, majd pp srsgre fzzk. Vgl hozzadjuk a tojst s egy kevs zsemlemorzst. A flretett gombafejeket egy kivajazott tzll ednybe sorba rakjuk s megtltjk a fszeres gombapppel. Tetejkre sajtszeleteket tesznk s olvasztott vajjal meglocsoljuk. Elmelegtett stben pirosra stjk. Prolt rizzsel, vagy burgonyaprvel knljuk.

 

Sonkval s Karavn sajttal slt tojs

ftt tojs

8 db

vaj

6 dkg

tejfl

3 dl

sonka

8 dkg

Karavn sajt

12 dkg

tojs

2 db

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A tojst kemnyre fzzk s megtiszttjuk. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe vagy tzll tlba egyms mell rakjuk. A tejflt kevertlba ntjk, hozztjk a tojsokat s habvervel simra keverjk. A sonkt apr kockra vgjuk s 4 dkg reszelt sajttal egytt a tejfls tojshoz keverjk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A mrtst rntjk a ftt tojsokra, tetejt meghintjk a maradk reszelt sajttal s forr stben szp pirosra stjk. Friss fehr kenyrrel melegen tlaljuk.

 

Slt sajt tojssal

zsemle

4 db

vaj

4 dkg

Szeletelt Pannnia sajt

25 dkg

tojs

8 db

sonka

8 dkg

metlhagyma

1 csom

s

 

Elksztse:
Egy nagyobb tzll tlat vajjal kikennk s a vkony szeletekre vgott zsemlvel kibleljk. A sajtszeleteket a zsemlekorongok tetejre helyezzk. Rtjk a tojsokat. A fehrje rszt enyhn megszzuk, majd a stbe tolva addig stjk, ameddig a tojsok tslnek. Mikor elkszlt, aprra vgott sonkval s metlhagymval meghintjk. Forrn tlaljuk. Frissen elksztett idnysaltt vagy kovszos uborkt knlunk mell.

 

Tojslepny Pannnia sajttal

tojs

12 db

tejszn

1 dl

Pannnia sajt

15 dkg

vaj

5 dkg

s

 

Elksztse:
A tojsokat kevertlba tjk s megszzuk. Hozzntjk a tejsznt s a reszelt sajtot, majd habvervel jl sszekeverjk. Serpenyben vajat hevtnk s belentjk a tojsos masszt. Forr stbe tesszk s nhny perc alatt kszre stjk. A stbl kivve flbehajtjuk s tlra bortjuk. Zldsaltval tlalva azonnal fogyasztjuk.

 

Vendgvr sajtfalatok

kenyrkorong

24 db

vaj

5 dkg

Pannnia sajt

10 dkg

Karavn sajt

10 dkg

pirospaprika

 

rlt bors

 

Elksztse:
A kiss szikkadt kenyrbl pogcsaszaggatval vkony korongokat szrunk ki s vajjal megkent stlapra fektetjk. Vajat olvasztunk s mindegyik korongot megvajazzuk. A Pannnia sajtot s a Karavn sajtot lereszeljk. A fstlt sajtot pirospaprikval, a Pannnia sajtot rlt borssal fszerezzk. A vajazott kenyrkorongokat a sajtokkal megszrjuk s forr stben addig stjk, ameddig a sajt pirosra sl. Tlra rendezzk, mindegyikbe fogvjt szrunk s frissen, forrn knljuk.

 

Zsemlben slt tojs gcseji csemege sajttal

zsemle

4 db

tej

1 dl

vaj

2 dkg

Gcseji csemege sajt

12 dkg

tojs

4 db

s

 

Elksztse:
A szikkadt zsemlk tetejt levgjuk s belsejt kikaparjuk. Nhny percre tejbe mrtjuk, de csak annyi idre, hogy a zsemle ne zzon el, csak kiss megpuhuljon. Ezutn a zsemlket egy vajjal megkent stlemezre fektetjk, az apr kockkra vgott Gcseji csemege sajttal mindegyiket kibleljk, tetejkre egy-egy tojst tnk. A tojsok fehrje rszt kiss megszzuk s forr stben addig stjk a zsemlket, amg a tojsfehrjk meg nem kocsonysodnak. A stbl kivve azonnal tlaljuk.

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!