|
KML TELEK
Brassi tlttt tojs csben stve
ftt tojs
|
8 db
|
juhtr
|
25 dkg
|
vaj
|
8 dkg
|
prhagyma
|
15 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
tojssrgja
|
1 db
|
Gcseji csemege sajt
|
15 dkg
|
trkonylevl
|
|
gymbr
|
|
s
|
|
Elksztse:
A ftt tojsokat megtiszttjuk, hosszban kettvgjuk. Srgjukat a juhtrval egytt finom szrn ttrjk. Kevertlba tesszk, hozzadunk 4 dkg lgy vajat, sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk s habvervel krmszerv keverjk. A prhagymt karikkra vgjuk. Egy serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt vegesre pirtjuk benne, majd tntjk egy tzll tlba s egyenletesen eltertjk. A trtltelkkel megtltjk a flbevgott tojsfehrjket s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell sorakoztatjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk, belekeverjk a reszelt sajtot s a tojsokra ntjk. Elmelegtett stben, magas hfokon szp pirosra stjk. Forrn tlaljuk.
Csben slt makarni
makarni
|
40 dkg
|
vaj
|
10 dkg
|
liszt
|
6 dkg
|
tej
|
4 dl
|
tejszn
|
1 dl
|
tojssrgja
|
1 db
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
szerecsendi
|
|
s
|
|
Elksztse:
Enyhn szott, b forr vzben kifzzk a makarnit, majd leszrjk. Langyos vzzel lebltjk, lecspgtetjk s 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjk. 6 dkg vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Amikor a liszt felhevlt, felengedjk forr tejjel, s habvervel llandan kevergetve sr mrtss fzzk. Gyenge tzn 20-25 percig forraljuk, sval, reszelt szerecsendival fszerezzk, vgl elkevernk benne 2 dkg vajat. A tzrl levesszk s folyamatos kevers kzben hozzadjuk a tejsznnel elkevert tojssrgjt s 10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ebbe a mrtsba keverjk a kifztt makarnit. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintjk zsemlemorzsval, s beletesszk a mrtsos makarnit. Tetejre reszelt sajtot szrunk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.
Habart tojs sajttal
tojs
|
12 db
|
vaj
|
8 dkg
|
tejfl
|
1 dl
|
Reszelt Pannnia sajt
|
15 dkg
|
s
|
|
Elksztse:
A nyers tojsokat feltjk s a tejsznnel egytt kevertlba tesszk. Megszzuk s felverjk. Egy ednyben vizet forralunk, ebbe egy kisebb ednyt helyeznk. Beletesszk a vajat, felolvasztjuk, belentjk a tojst s csak akkor keverjk meg, amikor a tojs kezd sszellni. Ekkor hozzadjuk a reszelt sajt felt. Pr perc mlva, mikor a tojs sszellt, elmelegtett tlra tesszk s a maradk reszelt sajttal megszrjuk.
Kemencben slt tojs sajttal s csirkehssal
csirkemell
|
25 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
vaj
|
6 dkg
|
prhagyma
|
8 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
Gcseji csemege sajt
|
12 dkg
|
zldbors
|
8 dkg
|
tojs
|
8 db
|
tejfl
|
1 dl
|
liszt
|
5 dkg
|
Pannnia sajt
|
10 dkg
|
egsz bors
|
|
borsikaf, s
|
|
Elksztse:
A kicsontozott csirkemellet kevs vzben feltesszk fni. Sval, egsz borssal fszerezzk s hozzadjuk a vrshagymt. Amikor a hs megftt, brt eltvoltjuk s apr kockkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, beletesszk a vkony karikkra szelt prhagymt s vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a hst, sval, borsikafvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, vgl hozzkeverjk a kisebb darabokra vgott Gcseji csemege sajtot s a ftt zldborst. A ragut tovbbi felhasznlsig flretesszk. A tojsok srgjt a tejfllel s a sval simra keverjk, hozzadjuk a lisztet s a habb vert tojsfehrjket. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk a vajat, rntjk a tojst s forr stben 3-4 percig stjk. A stbl kivve az omlett kzepre halmozzuk a ragut s szorosan sszegngyljk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal s gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal.
Ketchupos tojstokny
ftt tojs
|
6 db
|
vaj
|
6 dkg
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
rizs
|
16 dkg
|
ketchup
|
10 dkg
|
Karavn sajt
|
15 dkg
|
szerecsendi
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A kemnyre ftt tojsokat felszeleteljk. Az aprra vgott vrshagymt kevs vajban rzsasznre pirtjuk. Hozzadjuk a tojst, felengedjk tejfllel s megszzuk. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a tejfl felmelegszik. A rizst megfzzk, sszekeverjk a ketchuppal s 3 dkg olvasztott vajjal. rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival s kevs sval zestjk. Egy mlyebb tzll ednyt kivajazunk, beletesszk a ketchupos rizst, majd a kzepbe kis fszket ksztnk. Ebbe ntjk a mr elksztett tojst. Reszelt sajttal gazdagon meghintjk, tetejre kis vajdarabokat tesznk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.
Padlizsn paradicsommal s sajttal stve
padlizsn
|
4 db
|
bazsalikom
|
liszt
|
6 dkg
|
borsikaf, s
|
olaj
|
1 dl
|
|
vrshagyma
|
15 dkg
|
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
|
Elksztse:
A padlizsnt meghmozzuk s kb. 1 cm-es karikkra vgjuk. Megszzuk, borsikafvel meghintjk, nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva, forr olajban kistjk. A visszamaradt olajban megpirtjuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a paradicsomprt, bazsalikommal s zzott fokhagymval fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd egy tzll ednybe ntjk. Hozzadjuk a padlizsnkorongokat, meghintjk reszelt sajttal s a stben 12-15 percig stjk. Burgonyaprvel tlaljuk.
Parajjal tlttt tojs
paraj
|
50 dkg
|
szerecsendi
|
ftt tojs
|
8 db
|
rlt bors, s
|
vaj
|
6 dkg
|
|
Reszelt Pannnia sajt
|
15 dkg
|
|
tejfl
|
2 dl
|
|
tojs
|
2 db
|
|
Elksztse:
A megtiszttott parajt gyengn ss vzben puhra fzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s aprra vgjuk. A ftt tojsokat hosszban kettvgjuk, srgjukat kivesszk s ttrjk. Az ttrt tojssrgjt, a parajpr egyharmadt, a vajat s a reszelt sajt felt kevertlba tesszk. Sval, rlt borssal, reszelt szerecsendival zestjk, simra keverjk s a tojsfehrjkbe tltjk. A maradk parajprt ugyangy fszerezzk, majd egy kivajazott tzll tlban egyenletesen eltertjk. A megtlttt tojsokat rltetjk. A tejflt sszekeverjk a nyers tojsokkal, enyhn megszzuk, s rntjk a tlttt tojsok tetejre. Meghintjk a maradk reszelt sajttal s a stben addig stjk, amg a teteje megpirul.
Rakott karfiol sajttal
karfiol
|
1,50 kg
|
tejfl
|
2 dl
|
vaj
|
8 dkg
|
Pannnia sajt
|
20 dkg
|
zsemlemorzsa
|
6 dkg
|
s
|
|
ftt tojs
|
4 db
|
|
|
Elksztse:
A karfiolt megtiszttjuk, rzsira szedjk s megmossuk. Ss vzben roppans puhra fzzk, majd leszrjk.
Tzll ednyt vajjal kikennk s zsemlemorzsval kihintjk. A tl aljra egy ftt karfiolrzst rakunk, erre helyezzk a karikra szelt kemny tojst, tejfllel meglocsoljuk s meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Ezt a rtegezst addig folytatjuk, ameddig az edny megtelik. Az utols karfiolsort lentjk tejfllel, gazdagon meghintjk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal s egy kevs zsemlemorzst szrunk r.
Kzp meleg stbe tve, lassan tetejt szp pirosra stjk.
Rntott sajtszeletek
Pannnia sajt
|
40 dkg
|
zsemlemorzsa
|
12 dkg
|
liszt
|
5 dkg
|
olaj
|
3 dl
|
tojs
|
2 db
|
s
|
|
Elksztse:
A Pannnia sajtot nyolc egyforma szeletre vgjuk. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd ismt tojsba s zsemlemorzsba. B, forr olajban szp vilgosra stjk. Prolt rizzsel tlaljuk, tartrmrtst knlunk mell.
Sajtos tlttt gombafejek
gomba
|
60 dkg
|
vaj
|
3 dkg
|
zsr
|
5 dkg
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
|
|
paradicsompr
|
3 dkg
|
|
|
fehrbor
|
1 dl
|
|
|
tojs
|
1 db
|
|
|
zsemlemorzsa
|
5 dkg
|
|
|
Elksztse:
Szemlyenknt 4 db egyforma nagysg, nagyobb gombafejet flretesznk. A tbbi gombt a szrakkal egytt aprra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a gombt, rlt fehr borssal s sval fszerezzk, vgott zldpetrezselyemmel meghintjk s megpirtjuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt s a fehrbort, majd pp srsgre fzzk. Vgl hozzadjuk a tojst s egy kevs zsemlemorzst. A flretett gombafejeket egy kivajazott tzll ednybe sorba rakjuk s megtltjk a fszeres gombapppel. Tetejkre sajtszeleteket tesznk s olvasztott vajjal meglocsoljuk. Elmelegtett stben pirosra stjk. Prolt rizzsel, vagy burgonyaprvel knljuk.
Sonkval s Karavn sajttal slt tojs
ftt tojs
|
8 db
|
vaj
|
6 dkg
|
tejfl
|
3 dl
|
sonka
|
8 dkg
|
Karavn sajt
|
12 dkg
|
tojs
|
2 db
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A tojst kemnyre fzzk s megtiszttjuk. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe vagy tzll tlba egyms mell rakjuk. A tejflt kevertlba ntjk, hozztjk a tojsokat s habvervel simra keverjk. A sonkt apr kockra vgjuk s 4 dkg reszelt sajttal egytt a tejfls tojshoz keverjk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A mrtst rntjk a ftt tojsokra, tetejt meghintjk a maradk reszelt sajttal s forr stben szp pirosra stjk. Friss fehr kenyrrel melegen tlaljuk.
Slt sajt tojssal
zsemle
|
4 db
|
vaj
|
4 dkg
|
Szeletelt Pannnia sajt
|
25 dkg
|
tojs
|
8 db
|
sonka
|
8 dkg
|
metlhagyma
|
1 csom
|
s
|
|
Elksztse:
Egy nagyobb tzll tlat vajjal kikennk s a vkony szeletekre vgott zsemlvel kibleljk. A sajtszeleteket a zsemlekorongok tetejre helyezzk. Rtjk a tojsokat. A fehrje rszt enyhn megszzuk, majd a stbe tolva addig stjk, ameddig a tojsok tslnek. Mikor elkszlt, aprra vgott sonkval s metlhagymval meghintjk. Forrn tlaljuk. Frissen elksztett idnysaltt vagy kovszos uborkt knlunk mell.
Tojslepny Pannnia sajttal
tojs
|
12 db
|
tejszn
|
1 dl
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
vaj
|
5 dkg
|
s
|
|
Elksztse:
A tojsokat kevertlba tjk s megszzuk. Hozzntjk a tejsznt s a reszelt sajtot, majd habvervel jl sszekeverjk. Serpenyben vajat hevtnk s belentjk a tojsos masszt. Forr stbe tesszk s nhny perc alatt kszre stjk. A stbl kivve flbehajtjuk s tlra bortjuk. Zldsaltval tlalva azonnal fogyasztjuk.
Vendgvr sajtfalatok
kenyrkorong
|
24 db
|
vaj
|
5 dkg
|
Pannnia sajt
|
10 dkg
|
Karavn sajt
|
10 dkg
|
pirospaprika
|
|
rlt bors
|
|
Elksztse:
A kiss szikkadt kenyrbl pogcsaszaggatval vkony korongokat szrunk ki s vajjal megkent stlapra fektetjk. Vajat olvasztunk s mindegyik korongot megvajazzuk. A Pannnia sajtot s a Karavn sajtot lereszeljk. A fstlt sajtot pirospaprikval, a Pannnia sajtot rlt borssal fszerezzk. A vajazott kenyrkorongokat a sajtokkal megszrjuk s forr stben addig stjk, ameddig a sajt pirosra sl. Tlra rendezzk, mindegyikbe fogvjt szrunk s frissen, forrn knljuk.
Zsemlben slt tojs gcseji csemege sajttal
zsemle
|
4 db
|
tej
|
1 dl
|
vaj
|
2 dkg
|
Gcseji csemege sajt
|
12 dkg
|
tojs
|
4 db
|
s
|
|
Elksztse:
A szikkadt zsemlk tetejt levgjuk s belsejt kikaparjuk. Nhny percre tejbe mrtjuk, de csak annyi idre, hogy a zsemle ne zzon el, csak kiss megpuhuljon. Ezutn a zsemlket egy vajjal megkent stlemezre fektetjk, az apr kockkra vgott Gcseji csemege sajttal mindegyiket kibleljk, tetejkre egy-egy tojst tnk. A tojsok fehrje rszt kiss megszzuk s forr stben addig stjk a zsemlket, amg a tojsfehrjk meg nem kocsonysodnak. A stbl kivve azonnal tlaljuk.
| |