| 
	KML TELEK
	  
	Brassi tlttt tojs csben stve
	
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					8 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					juhtr 
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					prhagyma 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gcseji csemege sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					trkonylevl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gymbr 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A ftt tojsokat megtiszttjuk, hosszban kettvgjuk. Srgjukat a juhtrval egytt finom szrn ttrjk. Kevertlba tesszk, hozzadunk 4 dkg lgy vajat, sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk s habvervel krmszerv keverjk. A prhagymt karikkra vgjuk. Egy serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt vegesre pirtjuk benne, majd tntjk egy tzll tlba s egyenletesen eltertjk. A trtltelkkel megtltjk a flbevgott tojsfehrjket s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell sorakoztatjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk, belekeverjk a reszelt sajtot s a tojsokra ntjk. Elmelegtett stben, magas hfokon szp pirosra stjk. Forrn tlaljuk.  
	  
	Csben slt makarni
	
		
			| 
				 
					makarni 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					4 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejszn 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Enyhn szott, b forr vzben kifzzk a makarnit, majd leszrjk. Langyos vzzel lebltjk, lecspgtetjk s 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjk. 6 dkg vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Amikor a liszt felhevlt, felengedjk forr tejjel, s habvervel llandan kevergetve sr mrtss fzzk. Gyenge tzn 20-25 percig forraljuk, sval, reszelt szerecsendival fszerezzk, vgl elkevernk benne 2 dkg vajat. A tzrl levesszk s folyamatos kevers kzben hozzadjuk a tejsznnel elkevert tojssrgjt s 10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ebbe a mrtsba keverjk a kifztt makarnit. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintjk zsemlemorzsval, s beletesszk a mrtsos makarnit. Tetejre reszelt sajtot szrunk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.  
	  
	Habart tojs sajttal
	
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					12 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A nyers tojsokat feltjk s a tejsznnel egytt kevertlba tesszk. Megszzuk s felverjk. Egy ednyben vizet forralunk, ebbe egy kisebb ednyt helyeznk. Beletesszk a vajat, felolvasztjuk, belentjk a tojst s csak akkor keverjk meg, amikor a tojs kezd sszellni. Ekkor hozzadjuk a reszelt sajt felt. Pr perc mlva, mikor a tojs sszellt, elmelegtett tlra tesszk s a maradk reszelt sajttal megszrjuk.  
	  
 
	Kemencben slt tojs sajttal s csirkehssal
	
		
			| 
				 
					csirkemell 
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					prhagyma 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1/2 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gcseji csemege sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldbors 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					8 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					egsz bors 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					borsikaf, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A kicsontozott csirkemellet kevs vzben feltesszk fni. Sval, egsz borssal fszerezzk s hozzadjuk a vrshagymt. Amikor a hs megftt, brt eltvoltjuk s apr kockkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, beletesszk a vkony karikkra szelt prhagymt s vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a hst, sval, borsikafvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, vgl hozzkeverjk a kisebb darabokra vgott Gcseji csemege sajtot s a ftt zldborst. A ragut tovbbi felhasznlsig flretesszk. A tojsok srgjt a tejfllel s a sval simra keverjk, hozzadjuk a lisztet s a habb vert tojsfehrjket. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk a vajat, rntjk a tojst s forr stben 3-4 percig stjk. A stbl kivve az omlett kzepre halmozzuk a ragut s szorosan sszegngyljk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal s gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal. 
	  
	Ketchupos tojstokny
	
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					6 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rizs 
			 | 
			
				 
					16 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ketchup 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A kemnyre ftt tojsokat felszeleteljk. Az aprra vgott vrshagymt kevs vajban rzsasznre pirtjuk. Hozzadjuk a tojst, felengedjk tejfllel s megszzuk. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a tejfl felmelegszik. A rizst megfzzk, sszekeverjk a ketchuppal s 3 dkg olvasztott vajjal. rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival s kevs sval zestjk. Egy mlyebb tzll ednyt kivajazunk, beletesszk a ketchupos rizst, majd a kzepbe kis fszket ksztnk. Ebbe ntjk a mr elksztett tojst. Reszelt sajttal gazdagon meghintjk, tetejre kis vajdarabokat tesznk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.  
	  
	Padlizsn paradicsommal s sajttal stve
	
		
			| 
				 
					padlizsn 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
			
				 
					bazsalikom 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
			
				 
					borsikaf, s 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fokhagyma 
			 | 
			
				 
					2 gerezd 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A padlizsnt meghmozzuk s kb. 1 cm-es karikkra vgjuk. Megszzuk, borsikafvel meghintjk, nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva, forr olajban kistjk. A visszamaradt olajban megpirtjuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a paradicsomprt, bazsalikommal s zzott fokhagymval fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd egy tzll ednybe ntjk. Hozzadjuk a padlizsnkorongokat, meghintjk reszelt sajttal s a stben 12-15 percig stjk. Burgonyaprvel tlaljuk.  
	Parajjal tlttt tojs
	
		
			| 
				 
					paraj 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
			
				 
					szerecsendi 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					8 db 
			 | 
			
				 
					rlt bors, s 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A megtiszttott parajt gyengn ss vzben puhra fzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s aprra vgjuk. A ftt tojsokat hosszban kettvgjuk, srgjukat kivesszk s ttrjk. Az ttrt tojssrgjt, a parajpr egyharmadt, a vajat s a reszelt sajt felt kevertlba tesszk. Sval, rlt borssal, reszelt szerecsendival zestjk, simra keverjk s a tojsfehrjkbe tltjk. A maradk parajprt ugyangy fszerezzk, majd egy kivajazott tzll tlban egyenletesen eltertjk. A megtlttt tojsokat rltetjk. A tejflt sszekeverjk a nyers tojsokkal, enyhn megszzuk, s rntjk a tlttt tojsok tetejre. Meghintjk a maradk reszelt sajttal s a stben addig stjk, amg a teteje megpirul.  
	  
	Rakott karfiol sajttal
	
		
			| 
				 
					karfiol 
			 | 
			
				 
					1,50 kg 
			 | 
			
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
			
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A karfiolt megtiszttjuk, rzsira szedjk s megmossuk. Ss vzben roppans puhra fzzk, majd leszrjk. 
	Tzll ednyt vajjal kikennk s zsemlemorzsval kihintjk. A tl aljra egy ftt karfiolrzst rakunk, erre helyezzk a karikra szelt kemny tojst, tejfllel meglocsoljuk s meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Ezt a rtegezst addig folytatjuk, ameddig az edny megtelik. Az utols karfiolsort lentjk tejfllel, gazdagon meghintjk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal s egy kevs zsemlemorzst szrunk r. 
	Kzp meleg stbe tve, lassan tetejt szp pirosra stjk. 
	  
	Rntott sajtszeletek
	
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
			
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A Pannnia sajtot nyolc egyforma szeletre vgjuk. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd ismt tojsba s zsemlemorzsba. B, forr olajban szp vilgosra stjk. Prolt rizzsel tlaljuk, tartrmrtst knlunk mell.  
	  
	Sajtos tlttt gombafejek
	
		
			| 
				 
					gomba 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
			
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fehrbor 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Szemlyenknt 4 db egyforma nagysg, nagyobb gombafejet flretesznk. A tbbi gombt a szrakkal egytt aprra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a gombt, rlt fehr borssal s sval fszerezzk, vgott zldpetrezselyemmel meghintjk s megpirtjuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt s a fehrbort, majd pp srsgre fzzk. Vgl hozzadjuk a tojst s egy kevs zsemlemorzst. A flretett gombafejeket egy kivajazott tzll ednybe sorba rakjuk s megtltjk a fszeres gombapppel. Tetejkre sajtszeleteket tesznk s olvasztott vajjal meglocsoljuk. Elmelegtett stben pirosra stjk. Prolt rizzsel, vagy burgonyaprvel knljuk.  
	  
	Sonkval s Karavn sajttal slt tojs
	
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					8 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sonka 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A tojst kemnyre fzzk s megtiszttjuk. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe vagy tzll tlba egyms mell rakjuk. A tejflt kevertlba ntjk, hozztjk a tojsokat s habvervel simra keverjk. A sonkt apr kockra vgjuk s 4 dkg reszelt sajttal egytt a tejfls tojshoz keverjk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A mrtst rntjk a ftt tojsokra, tetejt meghintjk a maradk reszelt sajttal s forr stben szp pirosra stjk. Friss fehr kenyrrel melegen tlaljuk.  
	  
	Slt sajt tojssal
	
		
			| 
				 
					zsemle 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					4 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Szeletelt Pannnia sajt  
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					8 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sonka 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					metlhagyma 
			 | 
			
				 
					1 csom 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Egy nagyobb tzll tlat vajjal kikennk s a vkony szeletekre vgott zsemlvel kibleljk. A sajtszeleteket a zsemlekorongok tetejre helyezzk. Rtjk a tojsokat. A fehrje rszt enyhn megszzuk, majd a stbe tolva addig stjk, ameddig a tojsok tslnek. Mikor elkszlt, aprra vgott sonkval s metlhagymval meghintjk. Forrn tlaljuk. Frissen elksztett idnysaltt vagy kovszos uborkt knlunk mell.  
	  
	Tojslepny Pannnia sajttal
	
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					12 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejszn 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A tojsokat kevertlba tjk s megszzuk. Hozzntjk a tejsznt s a reszelt sajtot, majd habvervel jl sszekeverjk. Serpenyben vajat hevtnk s belentjk a tojsos masszt. Forr stbe tesszk s nhny perc alatt kszre stjk. A stbl kivve flbehajtjuk s tlra bortjuk. Zldsaltval tlalva azonnal fogyasztjuk.  
	  
	Vendgvr sajtfalatok
	
		
			| 
				 
					kenyrkorong 
			 | 
			
				 
					24 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A kiss szikkadt kenyrbl pogcsaszaggatval vkony korongokat szrunk ki s vajjal megkent stlapra fektetjk. Vajat olvasztunk s mindegyik korongot megvajazzuk. A Pannnia sajtot s a Karavn sajtot lereszeljk. A fstlt sajtot pirospaprikval, a Pannnia sajtot rlt borssal fszerezzk. A vajazott kenyrkorongokat a sajtokkal megszrjuk s forr stben addig stjk, ameddig a sajt pirosra sl. Tlra rendezzk, mindegyikbe fogvjt szrunk s frissen, forrn knljuk.  
	  
	Zsemlben slt tojs gcseji csemege sajttal
	
		
			| 
				 
					zsemle 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					2 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Gcseji csemege sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A szikkadt zsemlk tetejt levgjuk s belsejt kikaparjuk. Nhny percre tejbe mrtjuk, de csak annyi idre, hogy a zsemle ne zzon el, csak kiss megpuhuljon. Ezutn a zsemlket egy vajjal megkent stlemezre fektetjk, az apr kockkra vgott Gcseji csemege sajttal mindegyiket kibleljk, tetejkre egy-egy tojst tnk. A tojsok fehrje rszt kiss megszzuk s forr stben addig stjk a zsemlket, amg a tojsfehrjk meg nem kocsonysodnak. A stbl kivve azonnal tlaljuk.  
 |  |