frezia
Főzés kezdőknek videóval
     
.
     

HÁZI SÜTIK

     

SAJTOS ÉTELEK

     

Sav-bázis egyensúly

     

CANDIDÁSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     

HÚSNÉLKÜLI ÉTELEK

[40-21] [20-1]

2014.03.18. 09:04 Idézet
.

 

Rántott sajtgolyó pillanatok alatt!

 

Hozzávalók:

30 dkg reszelt trapista sajt

1 db tojás

1 evőkanál liszt

A hozzávalókat  össze gyúrjuk, és tenyerünkel diónyi méretűre formázzuk,.

Bő, forró  olajban kisütjük!  

Frissen,   tálaljuk!!

PANIROZNI NEM KELL!!


2013.02.28. 08:51 Idézet
.

Sajtos főtt burgonya brokkolival

Hozzávalók 1 főre

25 dkg burgonya
20 dkg friss brokkoli
5 dkg reszelt zsírszegény sajt

Főzzük meg a burgonyát és a brokkolit, és még forrón keverjük össze a reszelt sajttal. Isteni ez a hármas, jó étvágyat hozzá!


2012.03.11. 09:58 Idézet
.

Joghurtos padlizsán
 
1 kemény padlizsán
1 citrom leve
só, bors
3-4 evőkanál olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl joghurt
kevés oregánó
 
A padlizsánt besózzuk, citromlével meglocsoljuk, kicsit állni hagyjuk. Ezalatt egy gerezd fokhagymát összezúzunk, elkeverjük a joghurttal, amit sózunk, borsozunk, hozzákeverünk 2 evőkanál olivaolajat és hűtőbe tesszük. A karikákra vágott padlizsánt felkockázzuk, olivaolajon az apróra tépett oregánóval megsütjük. Mikor jól megpuhult félrehúzzuk és még egy kis citromlével megöntözzük. Összekeverjük a joghurttal, megkóstoljuk, ha sótlan utánsózzunk és jól behűtjük.


2011.11.05. 19:32 Idézet
.

HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI

4 krumplit megmosunk alaposan, majd kiolajozott vagy kivajazott tepsibe tesszük.A tepsit alufóliával befedjük és kb 1 órát sütjük.

A krumpliról lehúzzuk a héjat , kettévágjuk, megsózzuk, tejfölt és reszelt sajtot rakunk rá.


2011.10.23. 11:46 Idézet
.

Egyszerű rakott krumpli

Kell:
1 kg krumpli
6 tojás
kis olaj
2 doboz joghurt
sajt reszelni

1 kg krumplit héjában megfőzünk. Villával ellenőrizzük, hogy megfőtt-e már. Kb 20 perc. Ez alatt megfőzünk 4 tojást.Közben kikeverünk 2 doboz joghurtot 2 nyers tojással.

Kihűlés után levesszük a krumpli és a tojás héját. Kiolajozunk egy kis tepsit vagy jénai tálat.
A krumplikat felkarikázva rétegesen lerakjuk a kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba.


1 sor karika krumpli ( kb a krumpli fele ), megsózzuk, rá a 4 karikára vágott főtt tojás, leöntjük a tojásos joghurt felével, majd a maradék krumplit is felkarikázva rá, leöntjük a maradék tojásos joghurttal.

Reszelt sajt a tetejére.
Sütjük, míg a sajt megpirul.


Ugyanígy lehet brokkoliból, karfiolból, kelbimbóból,zöldborsóból,kukoricából rakottast csinálni.

http://zoldseg.lap.hu/

KRÉMLEVESEK:

brokkoli,/ kelbimbó, /zöldborsó,/ sárgarépa,/ stb-t megfőzzük puhára annyi sós vízben, hogy ellepje. Összeturmixoljuk, vagy törjük alaposan.Beleöntünk 1 pohár kb 2 dl tejszint, vagy tejet és felforraljuk. ha kell , édesitjük.


Ugyanígy a gyümölcsleveseket, csak só helyett édesítjük.
                                                                 


2011.10.22. 22:46 Idézet
.

Zöldborsófőzelék

hozzávalók:
  • 1 zacskó mirelit  zöldborsó vagy 1 üveg zöldborsó
  • olaj
  • 1-2 kiskanál só
  • 3 evõkanál finomliszt
  •  
  • tej

Elkészítés:

A fagyott zöldborsót (nem kell kiengedni) forró olajba beletesszük, megsózzuk, majd fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, pótoljuk. Miután zsírjára sült, egy evőkanálnyi finomliszttel meghintjük. Tejjel felöntjük. Ha nem túl sűrű, akkor egy bögrében kevés vizet 1-2 evőkanálnyi liszttel simára keverjük, majd belekeverjük és rottyantunk egyet.


2011.09.15. 08:18 Idézet
.

Zöldséges lasagne


 

Hozzávalók:
1 csomag friss lasagne-lap
4 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zöldség
5 dl friss paradicsomlé
Só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
1 csokor petrezselyem
1-2 kiskanál cukor
3 dl besamelmártás
20 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
Első lépésként olajon fonnyaszd meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, szórd bele a lereszelt vagy felaprított vegyes zöldségeket és pirítsd meg. Ha elfőtte a saját levét, öntsd rá a paradicsomlevet. Ezután egy tűzálló tálat kenj ki olajjal és fektess bele egy réteg lasagne tésztalapot, erre kenj a zöldséges raguból körülbelül egy ujjnyi réteget, önts rá egy keveset a besamelből, majd szórd meg sajttal. Folytasd a rétegezést még egyszer, végül fejezd be tésztalapokkal, simítsd el rajta a maradék besamelt és szórd meg a megmaradt sajttal. Végezetül 180 fokon 20-25 percig addig süsd, amíg a sajt meg nem színesedik a tetején. 10-15 percnyi pihentetés után már szépen lehet szeletelni és ezután már nincs más hátra, csak a tálalás.

Besamel mártás :

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj· 2 evőkanál liszt· fél l tej

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A  tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval ízesítjük.


2011.09.15. 08:11 Idézet
.

Spenótos-túrós nokedli

Spenótos-túrós nokedli recept
 
  • előkészület: 20 perc
  • főzés: 10 perc
könnyű

hozzávalók 2 főre 

 
 

elkészítés 

  1. A spenótot jól megmossuk, forró vízben 5 percig előfőzzük.
  2. Közben a túrót a tojással, a liszttel és a fűszerekkel jól összekeverjük. 
  3. A spenótot hideg vízzel lehűtjük, egy deszkán éles késsel felaprítjuk.
  4. Az összevágott spenótot a túrós masszához adjuk.
  5. Vizet forralunk. Ha forr, 1 kanál sót teszünk bele.
  6. A túrós-spenótos tésztából nokedliket szaggatunk. Ha feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzzük.
  7. Szűrőkanállal kiszedjük a galuskákat, tálra tesszük.
  8. Olvasztott vajjal megöntözzük, reszet parmezánnal tálaljuk.

2011.08.31. 22:12 Idézet
.

Padlizsánkrém – alaprecept

4 közepes nagyságú padlizsán
5-6 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl olívaolaj
Frissen őrölt feketebors és só ízlés szerint

A padlizsánokat egy favillával megszurkáljuk, lehetőleg grillen, egészben, időnként forgatva megsütjük, egészen addig, amíg a héja szinte fekete lesz. (Ez körülbelül 25 perc). Ha nincs lehetőségünk grillen sütni, akkor sütőben is megtehetjük, itt a sütési idő hosszabb lesz. S ez esetben a sütőrácsot vonjuk be alufóliával, vagy toljunk alá egy peremes tálcát, hogy a padlizsán leve ne folyjon ki a sütőtérbe.

Ha megsült, akkor vágjuk félbe. Két villával ügyesen húzzuk ki a héjból a padlizsán puha húsát. Az egyik villával rögzítjük a padlizsánt a sarkánál, a másik villával, egy ügyes mozdulattal kifordítjuk a belsejét.  Várjuk meg, amíg a padlizsán teljesen kihűl. Addig a vöröshagymát vágjuk nagyon apróra. Ha kihűlt a padlizsán, akkor adjuk hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát és a fűszereket, és turmixgépben vagy botmixerrel keverjük pépessé, közben vékony sugárban folyamatosan csurgassuk bele az olívaolajt. Ha kicsit darabosabb, rusztikusabb állagot szeretnénk, akkor a turmix helyett villával,fakanállal is összenyomkodhatjuk, keverhetjük a padlizsánkrémet,de akkor a fokhagymát előbb présen nyomjuk át. Üvegekbe zárva, hűtőben tárolva hetekig is eláll.

Variációk

Majonézes változat – az alap padlizsánkrémhez olaj helyett ugyanolyan mennyiségű majonézt adunk (van, ahol fele tejföl-fele tejszínnel is készítik). Citromos padlizsánkrém – az alap padlizsánkrémhez adjuk egy fél citrom kifacsart levét.

Sültpaprikás padlizsánkrém – a fenti adaghoz 3 vastagabb húsú paprikát is (lehet zöld- és piros húsú is) süssünk szinte feketére a sütőben, a héját húzzuk le, úgy adjuk a padlizsánkrémhez, turmixoljuk össze.

Fűszeres padlizsánkrém – a következő fűszerek kiválóan illeszkednek a padlizsánhoz, így ízlés szerint bármelyiket adhatjuk hozzá: bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, menta, oregano, koriander (ez elég markáns fűszer, úgyhogy csínján bánjunk vele, nehogy elnyomja a padlizsán ízét, de érdemes kipróbálni, ha kedveljük az egzotikusabb felütéseket). Természetesen a friss zöldfűszerekkel érhetjük el a legjobb ízeket.

Padlizsánkrém grillezett húsokhoz – az alap padlizsánkrémet lazítsuk fel egy kis tejszínnel, és melegen grillezett húsokhoz tálaljuk. Nagyon egyedi és finom mártást kapunk így.

Pikáns padlizsánkrém – az alap padlizsánkrémhez adjunk 2 teáskanál mustárt, 2 teáskanál balzsamecetet, frissen őrölt fehér borst, bazsalikomot, 1 teáskanál mézet

Baba ghanoush

Az arab országok padlizsánkrémje. Általában pitakenyeret szolgálnak fel hozzá, abból szeleteket törve mártogatják, kanalazzák. Érdemes kipróbálni, igazán finom.

Fotó: Aréna 2000

4 padlizsán
3 gerezd duci fokhagyma
2 citrom leve
2 nagy csokor petrezselyem apróra vágva
4 evőkanál tahini (szezámmagkrém – keleti fűszereket árusító boltokban, és nagyobb bevásárlóközpontokban kapható, de házilag is elkészíthető)
2 teáskanál szumák (A cserszömörce bogyójából készülő, meggypiros fűszer, amit az arab-török konyhákban használnak. Nálunk a keleti fűszereket, élelmiszereket áruló boltokban érdemes keresni – ha nem jutunk hozzá, akkor balzsamecettel helyettesíthetjük)
1,5  teáskanál római kömény
Só, ízlés szerint

A padlizsánt a fent ismertetett módon megsütjük, leszedjük a héjáról. A petrezselyemzöldön kívül minden belevalót hozzáadunk, pépesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet is. Akkor érnek össze jól az ízek, ha legalább 3 órát a hűtőben áll. Pitával tálaljuk, de pirítóssal is isteni.


2011.06.05. 22:46 Idézet
.

Csőben sült burgonya és cukkini (Lakto-vegetáriánus recept)

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 50 dkg cukkini 10 dkg sajt 4 gerezd fokhagyma 5 dl tejföl 2 e.k. tárkony Elkészítés: A burgonyát és a cukkinit karikára vágjuk, és egy tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy félig fedjék egymást. Egy tálban a szétnyomott fokhagymagerezdeket a tejföllel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A felaprított friss tárkonyt beleszórjuk, és az egészet a burgonyás cukkini tetejére öntjük. A reszelt sajttal megszórjuk, és a tetejére vajat morzsolunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a teteje egészen megpirul. Melegen tálaljuk. Tálalási javaslat: Fejes salátával és ropogós franciakenyérrel kínáljuk. Variációk: A hagyományos helyett édesburgonyával is készíthetjük. Ementáli helyett a Cheddar sajt illik hozzá. A tárkonyt jól pótolja a petrezselyem vagy a bazsalikom.


2011.05.04. 20:53 Idézet
.

Hideg bazsalikomos cukkini leves

Kiváló nyári hűsítő a cukkini leves egy kevés pikáns bazsalikommal.

Hozzávalók:

3 kisebb érett cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál olaj, 2 szál zöldhagyma, 2 dl tejszín,1 liter húsleves alaplé, 1 kanál vaj, friss bazsalikom.

A fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk és olajon egy lábosban megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, kicsit pároljuk és felöntjük a húsleves lével. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, összefőzzük és az egészet egy bot mixerrel összepürésítjük.

 

 
Hozzákeverjük a tejszínt és behűtve jéghidegen tálaljuk. A tálalásnál szórjuk meg friss apró bazsalikom levelekkel.

2011.05.04. 20:51 Idézet
.

Sajttal rakott padlizsán

Egy másik nagyon finom fogyókúrás recept, a sajtos padlizsán.

Hozzávalók: 2 db padlizsán, 4 db nagyobb paradicsom, 2 fej hagyma, 25 dkg sajt, só, bors, kis vaj, vegeta.

A padlizsánt meghámozzuk, és 1 cm.-es karikákra felvágjuk. A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot fel is felszeleteljük. A tűzálló tálat kivajazunk, és sorban lerakjuk a padlizsánt, a paradicsomot, a hagymát és a sajtot, a végén padlizsánnal befedjük.

 

 
Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. A tetejére rakjuk a sajt szeleteket, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Közép meleg sütőbe tesszük és kb. 20-25 percig sütjük. A végén tejföllel tálaljuk.

2011.03.27. 18:19 Idézet
.
Cukkinifasírt


Hozzávalók:
3 kisebb cukkini, 3 tojás, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, só, kevés reszelt parmezán, annyi zsemlemorzsa, hogy formázható legyen


Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, félretesszük fél órára, majd kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel vagy kaporral, hozzáadjuk a sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Fasírtokat gömbölyítünk belőle, és bő olajban kisütjük. Salátával vagy petrezselymes újkrumplivaltálaljuk.


2011.03.12. 10:29 Idézet
.


Töklepény fűszermártással
Hozzávalók:
1 kg sütőtök,
12 dkg sárgarépa,
40 g étkezési keményítő,
2 tojás,
2 evőkanál napraforgómag,
só, bors, r
eszelt szerecsendió,
fél csokor petrezselyem,
fél csokor metélőhagyma,
3 dl tejföl, fűszerpaprika,
4 evőkanál olvasztott vaj

A sütőtököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és a tökkel együtt lereszeljük. A zöldségeket összekeverjük a tojással, a napraforgómaggal és az étkezési keményítővel. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tejfölt elkeverjük az aprított petrezselyemmel, metélőhagymával és fűszerpaprikával, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben felhevítjük a vajat, és adagonként kisütjük benne a lepényeket.
Az elkészült töklepényt a fűszeres tejföllel kínáljuk.


2011.03.12. 10:27 Idézet
.

Sütőtök-cukkini „spagetti”
Hozzávalók:
75 dkg sütőtök,
20 dkg cukkini,
10 dkg mogyoróhagyma,
50 g barnacukor,
50 g vaj,
só, bors

A sütőtök magját kanállal eltávolítjuk, a tököt meghámozzuk, és zöldségszeletelővel hosszú csíkokra gyaluljuk. Hasonlóan járunk el a cukkinivel is!
A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk az apróra vágott mogyoróhagymát és a vajat, majd állandó keverés mellett megpirítjuk. Felöntjük 75 ml forró vízzel, és jól elkeverjük. 3 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Sült húsokhoz köretként kínáljuk.


2010.08.23. 09:32 Idézet
.

Lángos 

Hozzávalók az alaptésztához:

fél kiló liszt, kb. 3 deci langyos víz, 2 és fél deka élesztő, fél evőkanál só, 1 csapott evőkanál cukor, olaj a formázáshoz és a sütéshez

 

 

  • A többször átszitált, ezáltal levegősebbé vált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. (Rendes lángossütőkben ez könnyű: alapból 50 fok van minden ilyen bódéban.)
  • A víz felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. Ez egyszerűen hangzik, de sok kísérletező ezen a ponton bukik el. Tehát: 1-1,5 deci langyos vízben elkeverünk egy kávéskanálnyi cukrot, beleszitálunk egy kanál lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefedjük és huzatmentes, langyos helyre tesszük. Az élesztő akkor “fut”, ha a tetején megjelenik a barnás hab. Ilyenkor beleszitálunk még 2-3 evőkanál lisztet és szétnyomjuk az esetleges élesztődarabokat, majd 5-10 perc újabb pihentetés után felhasználhatjuk a tésztához. Ha az élesztő fél órán belül sem mozdul, akkor nem érdemes kísérletezni vele.
  • A felfuttatott élesztőt az előre melegített, de legalább szobahőmérsékletű liszthez adjuk, eldolgozzuk a sóval,  s a maradék vizet is hozzáadva sima, levegős, közepesen híg/sűrű tésztává gyúrjuk.
  • Belisztezett, jó nagy edényben (vájdlingban) meleg helyre tesszük és letakarjuk konyharuhával. A kelt tészta általában utálja a hideget és a huzatot. “Menet közben” is ellenőrizhetjük, hogy a tészta kel-e: ha a körmünkkel megkarcoljuk és a bemélyedés pillanatok alatt eltűnik, akkor jó úton vagyunk. Egyébként a lágy tészta gyorsabban, a kemény lassabban kel, de 2-3 órára mindenképp szükség van. Ezalatt a tészta eredeti térfogatának bő másfélszeresére is megnő.
  • Amikor ez bekövetkezett, belisztezett felületen nyújtsd vagy csak nyomkodd szét ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Olajos kézzel formáld őket kiscipóvá és hagyd még 10-20 percig kelni.
  • Végül a lángosokat húzogasd laposra, középről kiindulva a széle felé, kerek, kistányér formájúra úgy, hogy a közepén vékonyabb maradjon a tészta, a szélén vastagabb. Bő, forró, de nem füstölgő olajban mindkét oldalukon süsd őket aranysárgára. Vigyázz, ha az olaj nem elég forró, a lángos nagyon megszívja magát a zsiradékkal.
  • Rácsra szedve hűtsd, így a felesleges olaj is lecsurog róla. Sót, fokhagymás kenőt és/vagy tejfölt, reszelt sajtot tegyél rá fogyasztás előtt.



A burgonyás lángoshoz szükség van még 25 deka hajában főtt, meghámozott áttört krumplira és 2-3 deci langyos tejre. A lehető legnyersebb tejet kéne használni, mert a tartós, féltartós változatokkal, illetve a forralt tejjel kudarcot vallhatunk. Egyébként az eljárás ugyanaz, csak a tészta gyúrásakor a krumplit is bele kell dolgozni.
Van, aki tesz bele 1-2 tojást is, de mások szerint az csak terheli a tésztát. A burgonya helyett belereszelt káposzta sem könnyíti, viszont isteni finom. Aki kicsit javítani szeretne a kalóriabevitelen, használjon tönköly- vagy teljes kiőrlésű lisztet, a tej helyett pedig kefírt.
A fokhagymás folyadék szétnyomott, kicsit besózott, vízzel leöntött fokhagyma – valamikori hivatásos lángossütő esküszik rá, hogy nincs benne semmi trükk. A tejföl és a sajt persze tovább súlyosbítja a helyzetet – és minket is –, ám nehéz lemondani róla.
Mivel a lángos eredetileg a kenyérsütés mellékterméke volt, ezért egyre több helyen próbálkoznak a “kemencében” (vagyis sütőben) sütött lángossal, a tömérdek olajat és a szagát (illatát?) elkerülendő, de aki kóstolta, tudja: egy finom kelttésztát evett, aminek semmi köze a nyárhoz, a nyaraláshoz, a Balatonhoz.


2010.05.21. 15:47 Idézet
.

Zöldséges röszti

 

Recept (8 rösztihez)

60 dkg krumpli
2 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 csokor petrezselyem

frissen őrölt bors
1/2 tk frissen őrölt szerecsendió
4-4 ek vaj és olaj

A krumplikat és a zöldségeket megpucolom, megmosom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet, fűszerezem és 1/2 órát állni hagyom, hogy kiengedje a levét. Szűrőbe teszem és jól kinyomkodom,
Egy nagy srepenyőben 1/2 ek vajat és 1/2 ek olajat hevítek magas lángon. 2 zöldséglabdát gyúrok, minden nedvességet kinyomkodok belőlük, amit tudok. A serpenyőbe teszem őket és szedőlapáttalkilapítom őketm ha kell egy kicsit formázom, hogy ne essenek szét. Addig sütöm, amíg a széleken egészen megpirul, így elég kéreg képződik az aljánahhoz, hogy jól meg tudjam frodítani. Szedőlapáttal alányúlok, megfordítom a rösztiket és a másik oldalát is megpirítom, ez oldalanként 6-8 perc. A szélei így ropogósak, a belseje puha lesz. Kettesével kisütöm a többi rösztit is, mindi adagolva alá a vaj-olaj mennyiséget.

A fűszeres tejfölhöz 25 dkg tejfölt elkeverek 1-1 tk pirított, mozsárban kissé megtört korianderrel és római köménnyel, sóval, borssal és 1/2 gerezd mozsárban péppé tört fokhagymával.

A pirított gombához a gombát megpucolom, megmosom, felszeletelem és forró, száraz serpenyőben megpirítom. Sózom, borsozom és elkeverem 1/2 csokor apróra vágott petrezselyemmel.


2010.05.21. 15:42 Idézet
.

Rántott rizottó golyók

 

Recept (10-12 golyóhoz)

2 bögre maradék risotto (recept itt és itt és itt)
10 dkg mozarella
1 csipet sáfrány
2 tojás
3 dkg parmezán
zsemlemorzsa
só, bors szükség szerint

A maradék (hűtőben tártolt vagy frissen főtt, de kihűlt) risottóhoz hozzákeverem a sáfrányt, a reszelt parmezánt, a kissé felvert tojást és ha kell utánaízesítem. Kisebb narancsnyi gombócokat formázok belőle és minden gombóc közepére egy darab mozzarella sajtot teszek. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és bő olajban kisütöm. Amikor minden oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedem és melegen kínálom.


2010.05.21. 14:58 Idézet
.

Tavaszi zöldségfasírt

Recept (10-12 fasírthoz)

1 csicseriborsó konzerv
2 nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
10 dkg zöldborsó
5 ek kukoricaliszt
1 tojás
2 gerezd új fokhagyma apróra vágva
1 tk koriander mag
1/2 tk cayenne bors
1 tk őrölt római kömény


A csicseriborsót leöblítem, lecsepegtetem és késes robotgéppel durvára vágom. A fűszereket kőmozsárban összetöröm, a csicseriborsóhoz keverem az összes többi hozzávalóval együtt. A legvégén a tojást ütöm bele és jól összedolgozom. Egy tepsit vékonyan kiolajozok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat gyúrok, kicsit kilapítom és a tepsire teszem. 20-30 perc alatt készre sütöm, félidőben megfordítom őket. Görög/török vagy ecsepegtetett joghurttal tálalom. Magában snacknek, körettel ebédnek fogyasztjuk. Ki lehet sütni bő olajban is, de így is nagyon finom és sokkal egészségesebb.

 


2009.12.29. 18:34 Idézet
.

Spagetti peszto: tejszínes, fokhagymás, bazsalikomos tészta reszelt sajttal tálalva


[40-21] [20-1]

     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?