frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     

HSNLKLI TELEK

[40-21] [20-1]

2014.03.18. 09:04 Idzet
.

 

Rntott sajtgoly pillanatok alatt!

 

Hozzvalk:

30 dkg reszelt trapista sajt

1 db tojs

1 evkanl liszt

A hozzvalkat  ssze gyrjuk, s tenyernkel dinyi mretre formzzuk,.

B, forr  olajban kistjk!  

Frissen,   tlaljuk!!

PANIROZNI NEM KELL!!


2013.02.28. 08:51 Idzet
.

Sajtos ftt burgonya brokkolival

Hozzvalk 1 fre

25 dkg burgonya
20 dkg friss brokkoli
5 dkg reszelt zsrszegny sajt

Fzzk meg a burgonyt s a brokkolit, s mg forrn keverjk ssze a reszelt sajttal. Isteni ez a hrmas, j tvgyat hozz!


2012.03.11. 09:58 Idzet
.

Joghurtos padlizsn
 
1 kemny padlizsn
1 citrom leve
s, bors
3-4 evkanl olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 dl joghurt
kevs oregn
 
A padlizsnt beszzuk, citromlvel meglocsoljuk, kicsit llni hagyjuk. Ezalatt egy gerezd fokhagymt sszezzunk, elkeverjk a joghurttal, amit szunk, borsozunk, hozzkevernk 2 evkanl olivaolajat s htbe tesszk. A karikkra vgott padlizsnt felkockzzuk, olivaolajon az aprra tpett oregnval megstjk. Mikor jl megpuhult flrehzzuk s mg egy kis citromlvel megntzzk. sszekeverjk a joghurttal, megkstoljuk, ha stlan utnszzunk s jl behtjk.


2011.11.05. 19:32 Idzet
.

HJBAN SLT KRUMPLI

4 krumplit megmosunk alaposan, majd kiolajozott vagy kivajazott tepsibe tesszk.A tepsit aluflival befedjk s kb 1 rt stjk.

A krumplirl lehzzuk a hjat , kettvgjuk, megszzuk, tejflt s reszelt sajtot rakunk r.


2011.10.23. 11:46 Idzet
.

Egyszer rakott krumpli

Kell:
1 kg krumpli
6 tojs
kis olaj
2 doboz joghurt
sajt reszelni

1 kg krumplit hjban megfznk. Villval ellenrizzk, hogy megftt-e mr. Kb 20 perc. Ez alatt megfznk 4 tojst.Kzben kikevernk 2 doboz joghurtot 2 nyers tojssal.

Kihls utn levesszk a krumpli s a tojs hjt. Kiolajozunk egy kis tepsit vagy jnai tlat.
A krumplikat felkarikzva rtegesen lerakjuk a kiolajozott tepsibe vagy jnai tlba.


1 sor karika krumpli ( kb a krumpli fele ), megszzuk, r a 4 karikra vgott ftt tojs, lentjk a tojsos joghurt felvel, majd a maradk krumplit is felkarikzva r, lentjk a maradk tojsos joghurttal.

Reszelt sajt a tetejre.
Stjk, mg a sajt megpirul.


Ugyangy lehet brokkolibl, karfiolbl, kelbimbbl,zldborsbl,kukoricbl rakottast csinlni.

http://zoldseg.lap.hu/

KRMLEVESEK:

brokkoli,/ kelbimb, /zldbors,/ srgarpa,/ stb-t megfzzk puhra annyi ss vzben, hogy ellepje. sszeturmixoljuk, vagy trjk alaposan.Belentnk 1 pohr kb 2 dl tejszint, vagy tejet s felforraljuk. ha kell , desitjk.


Ugyangy a gymlcsleveseket, csak s helyett destjk.
                                                                 


2011.10.22. 22:46 Idzet
.

Zldborsfzelk

hozzvalk:
  • 1 zacsk mirelit  zldbors vagy 1 veg zldbors
  • olaj
  • 1-2 kiskanl s
  • 3 evõkanl finomliszt
  •  
  • tej

Elkszts:

A fagyott zldborst (nem kell kiengedni) forr olajba beletesszk, megszzuk, majd fed alatt kzepes lngon puhra proljuk. Ha elftte a levt, ptoljuk. Miutn zsrjra slt, egy evkanlnyi finomliszttel meghintjk. Tejjel felntjk. Ha nem tl sr, akkor egy bgrben kevs vizet 1-2 evkanlnyi liszttel simra keverjk, majd belekeverjk s rottyantunk egyet.


2011.09.15. 08:18 Idzet
.

Zldsges lasagne


 

Hozzvalk:
1 csomag friss lasagne-lap
4 evkanl olaj
1 nagyobb vrshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zldsg
5 dl friss paradicsoml
S, rlt bors, oregn, bazsalikom
1 csokor petrezselyem
1-2 kiskanl cukor
3 dl besamelmrts
20 dkg reszelt sajt

 

Elkszts:
Els lpsknt olajon fonnyaszd meg a felaprtott vrshagymt s fokhagymt, szrd bele a lereszelt vagy felaprtott vegyes zldsgeket s pirtsd meg. Ha elftte a sajt levt, ntsd r a paradicsomlevet. Ezutn egy tzll tlat kenj ki olajjal s fektess bele egy rteg lasagne tsztalapot, erre kenj a zldsges ragubl krlbell egy ujjnyi rteget, nts r egy keveset a besamelbl, majd szrd meg sajttal. Folytasd a rtegezst mg egyszer, vgl fejezd be tsztalapokkal, simtsd el rajta a maradk besamelt s szrd meg a megmaradt sajttal. Vgezetl 180 fokon 20-25 percig addig ssd, amg a sajt meg nem sznesedik a tetejn. 10-15 percnyi pihentets utn mr szpen lehet szeletelni s ezutn mr nincs ms htra, csak a tlals.

Besamel mrts :

Hozzvalk:
2 evkanl vaj· 2 evkanl liszt· fl l tej

Elkszts:
A vajat felforrstjuk, belekeverjk a lisztet, s nagyon lass tzn megpirtjuk. A  tejet lland kevers mellett, aprnknt hozzntjk. Amikor elkszlt, sval zestjk.


2011.09.15. 08:11 Idzet
.

Spentos-trs nokedli

Spentos-trs nokedli recept
 
  • elkszlet: 20 perc
  • fzs: 10 perc
knny

hozzvalk 2 fre 

 
 

elkszts 

  1. A spentot jl megmossuk, forr vzben 5 percig elfzzk.
  2. Kzben a trt a tojssal, a liszttel s a fszerekkel jl sszekeverjk. 
  3. A spentot hideg vzzel lehtjk, egy deszkn les kssel felaprtjuk.
  4. Az sszevgott spentot a trs masszhoz adjuk.
  5. Vizet forralunk. Ha forr, 1 kanl st tesznk bele.
  6. A trs-spentos tsztbl nokedliket szaggatunk. Ha feljnnek a vz tetejre, mg egy percig fzzk.
  7. Szrkanllal kiszedjk a galuskkat, tlra tesszk.
  8. Olvasztott vajjal megntzzk, reszet parmeznnal tlaljuk.

2011.08.31. 22:12 Idzet
.

Padlizsnkrm – alaprecept

4 kzepes nagysg padlizsn
5-6 gerezd fokhagyma
2 kzepes fej vrshagyma
2 dl olvaolaj
Frissen rlt feketebors s s zls szerint

A padlizsnokat egy favillval megszurkljuk, lehetleg grillen, egszben, idnknt forgatva megstjk, egszen addig, amg a hja szinte fekete lesz. (Ez krlbell 25 perc). Ha nincs lehetsgnk grillen stni, akkor stben is megtehetjk, itt a stsi id hosszabb lesz. S ez esetben a strcsot vonjuk be aluflival, vagy toljunk al egy peremes tlct, hogy a padlizsn leve ne folyjon ki a sttrbe.

Ha megslt, akkor vgjuk flbe. Kt villval gyesen hzzuk ki a hjbl a padlizsn puha hst. Az egyik villval rgztjk a padlizsnt a sarknl, a msik villval, egy gyes mozdulattal kifordtjuk a belsejt.  Vrjuk meg, amg a padlizsn teljesen kihl. Addig a vrshagymt vgjuk nagyon aprra. Ha kihlt a padlizsn, akkor adjuk hozz a fokhagymt, a vrshagymt s a fszereket, s turmixgpben vagy botmixerrel keverjk ppess, kzben vkony sugrban folyamatosan csurgassuk bele az olvaolajt. Ha kicsit darabosabb, rusztikusabb llagot szeretnnk, akkor a turmix helyett villval,fakanllal is sszenyomkodhatjuk, keverhetjk a padlizsnkrmet,de akkor a fokhagymt elbb prsen nyomjuk t. vegekbe zrva, htben trolva hetekig is elll.

Varicik

Majonzes vltozat – az alap padlizsnkrmhez olaj helyett ugyanolyan mennyisg majonzt adunk (van, ahol fele tejfl-fele tejsznnel is ksztik). Citromos padlizsnkrm – az alap padlizsnkrmhez adjuk egy fl citrom kifacsart levt.

Sltpapriks padlizsnkrm – a fenti adaghoz 3 vastagabb hs paprikt is (lehet zld- s piros hs is) sssnk szinte feketre a stben, a hjt hzzuk le, gy adjuk a padlizsnkrmhez, turmixoljuk ssze.

Fszeres padlizsnkrm – a kvetkez fszerek kivlan illeszkednek a padlizsnhoz, gy zls szerint brmelyiket adhatjuk hozz: bazsalikom, kakukkf, petrezselyem, menta, oregano, koriander (ez elg markns fszer, gyhogy csnjn bnjunk vele, nehogy elnyomja a padlizsn zt, de rdemes kiprblni, ha kedveljk az egzotikusabb feltseket). Termszetesen a friss zldfszerekkel rhetjk el a legjobb zeket.

Padlizsnkrm grillezett hsokhoz – az alap padlizsnkrmet laztsuk fel egy kis tejsznnel, s melegen grillezett hsokhoz tlaljuk. Nagyon egyedi s finom mrtst kapunk gy.

Pikns padlizsnkrm – az alap padlizsnkrmhez adjunk 2 teskanl mustrt, 2 teskanl balzsamecetet, frissen rlt fehr borst, bazsalikomot, 1 teskanl mzet

Baba ghanoush

Az arab orszgok padlizsnkrmje. ltalban pitakenyeret szolglnak fel hozz, abbl szeleteket trve mrtogatjk, kanalazzk. rdemes kiprblni, igazn finom.

Fot: Arna 2000

4 padlizsn
3 gerezd duci fokhagyma
2 citrom leve
2 nagy csokor petrezselyem aprra vgva
4 evkanl tahini (szezmmagkrm – keleti fszereket rust boltokban, s nagyobb bevsrlkzpontokban kaphat, de hzilag is elkszthet)
2 teskanl szumk (A cserszmrce bogyjbl kszl, meggypiros fszer, amit az arab-trk konyhkban hasznlnak. Nlunk a keleti fszereket, lelmiszereket rul boltokban rdemes keresni – ha nem jutunk hozz, akkor balzsamecettel helyettesthetjk)
1,5  teskanl rmai kmny
S, zls szerint

A padlizsnt a fent ismertetett mdon megstjk, leszedjk a hjrl. A petrezselyemzldn kvl minden belevalt hozzadunk, ppestjk, majd hozzkeverjk a petrezselyemzldet is. Akkor rnek ssze jl az zek, ha legalbb 3 rt a htben ll. Pitval tlaljuk, de pirtssal is isteni.


2011.06.05. 22:46 Idzet
.

Csben slt burgonya s cukkini (Lakto-vegetrinus recept)

Hozzvalk: 50 dkg burgonya 50 dkg cukkini 10 dkg sajt 4 gerezd fokhagyma 5 dl tejfl 2 e.k. trkony Elkszts: A burgonyt s a cukkinit karikra vgjuk, s egy tzll tlba rakjuk gy, hogy flig fedjk egymst. Egy tlban a sztnyomott fokhagymagerezdeket a tejfllel sszekeverjk. Megszzuk, megborsozzuk. A felaprtott friss trkonyt beleszrjuk, s az egszet a burgonys cukkini tetejre ntjk. A reszelt sajttal megszrjuk, s a tetejre vajat morzsolunk. Elmelegtett stben 220 fokon 20-25 percig stjk, amg a teteje egszen megpirul. Melegen tlaljuk. Tlalsi javaslat: Fejes saltval s ropogs franciakenyrrel knljuk. Varicik: A hagyomnyos helyett desburgonyval is kszthetjk. Ementli helyett a Cheddar sajt illik hozz. A trkonyt jl ptolja a petrezselyem vagy a bazsalikom.


2011.05.04. 20:53 Idzet
.

Hideg bazsalikomos cukkini leves

Kivl nyri hst a cukkini leves egy kevs pikns bazsalikommal.

Hozzvalk:

3 kisebb rett cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanl olaj, 2 szl zldhagyma, 2 dl tejszn,1 liter hsleves alapl, 1 kanl vaj, friss bazsalikom.

A fokhagymt megtiszttjuk, felvgjuk s olajon egy lbosban megfuttatjuk. Ezutn hozzadjuk a felkockzott cukkinit, kicsit proljuk s felntjk a hsleves lvel. Hozzadjuk a felkarikzott jhagymt, sszefzzk s az egszet egy bot mixerrel sszeprstjk.

 

 
Hozzkeverjk a tejsznt s behtve jghidegen tlaljuk. A tlalsnl szrjuk meg friss apr bazsalikom levelekkel.

2011.05.04. 20:51 Idzet
.

Sajttal rakott padlizsn

Egy msik nagyon finom fogykrs recept, a sajtos padlizsn.

Hozzvalk: 2 db padlizsn, 4 db nagyobb paradicsom, 2 fej hagyma, 25 dkg sajt, s, bors, kis vaj, vegeta.

A padlizsnt meghmozzuk, s 1 cm.-es karikkra felvgjuk. A hagymt s a paradicsomot felkarikzzuk, a sajtot fel is felszeleteljk. A tzll tlat kivajazunk, s sorban lerakjuk a padlizsnt, a paradicsomot, a hagymt s a sajtot, a vgn padlizsnnal befedjk.

 

 
Szzuk, borsozzuk, s megszrjuk telzestvel. A tetejre rakjuk a sajt szeleteket, s meglocsoljuk olvasztott vajjal. Kzp meleg stbe tesszk s kb. 20-25 percig stjk. A vgn tejfllel tlaljuk.

2011.03.27. 18:19 Idzet
.
Cukkinifasrt


Hozzvalk:
3 kisebb cukkini, 3 tojs, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, s, kevs reszelt parmezn, annyi zsemlemorzsa, hogy formzhat legyen


Elkszts:
A cukkinit lereszeljk, beszzuk, flretesszk fl rra, majd kinyomkodjuk a levt. sszekeverjk a tojssal, a zzott fokhagymval, a felaprtott petrezselyemmel vagy kaporral, hozzadjuk a sajtot s annyi zsemlemorzst, hogy formzhat legyen. Fasrtokat gmblytnk belle, s b olajban kistjk. Saltval vagy petrezselymes jkrumplivaltlaljuk.


2011.03.12. 10:29 Idzet
.


Tklepny fszermrtssal
Hozzvalk:
1 kg sttk,
12 dkg srgarpa,
40 g tkezsi kemnyt,
2 tojs,
2 evkanl napraforgmag,
s, bors, r
eszelt szerecsendi,
fl csokor petrezselyem,
fl csokor metlhagyma,
3 dl tejfl, fszerpaprika,
4 evkanl olvasztott vaj

A sttkt meghmozzuk, magjt eltvoltjuk. A srgarpt meghmozzuk, s a tkkel egytt lereszeljk. A zldsgeket sszekeverjk a tojssal, a napraforgmaggal s az tkezsi kemnytvel. Sval, borssal s szerecsendival fszerezzk.
A tejflt elkeverjk az aprtott petrezselyemmel, metlhagymval s fszerpaprikval, majd szzuk, borsozzuk.
Serpenyben felhevtjk a vajat, s adagonknt kistjk benne a lepnyeket.
Az elkszlt tklepnyt a fszeres tejfllel knljuk.


2011.03.12. 10:27 Idzet
.

Sttk-cukkini „spagetti”
Hozzvalk:
75 dkg sttk,
20 dkg cukkini,
10 dkg mogyorhagyma,
50 g barnacukor,
50 g vaj,
s, bors

A sttk magjt kanllal eltvoltjuk, a tkt meghmozzuk, s zldsgszeletelvel hossz cskokra gyaluljuk. Hasonlan jrunk el a cukkinivel is!
A cukrot serpenyben karamellizljuk, hozzadjuk az aprra vgott mogyorhagymt s a vajat, majd lland kevers mellett megpirtjuk. Felntjk 75 ml forr vzzel, s jl elkeverjk. 3 percig proljuk, majd szzuk, borsozzuk.
Slt hsokhoz kretknt knljuk.


2010.08.23. 09:32 Idzet
.

Lngos 

Hozzvalk az alaptszthoz:

fl kil liszt, kb. 3 deci langyos vz, 2 s fl deka leszt, fl evkanl s, 1 csapott evkanl cukor, olaj a formzshoz s a stshez

 

 

  • A tbbszr tszitlt, ezltal levegsebb vlt lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. (Rendes lngosstkben ez knny: alapbl 50 fok van minden ilyen bdban.)
  • A vz felvel, kevske cukorral s egy kanlka liszttel futtasd fel az lesztt. Ez egyszeren hangzik, de sok ksrletez ezen a ponton bukik el. Teht: 1-1,5 deci langyos vzben elkevernk egy kvskanlnyi cukrot, beleszitlunk egy kanl lisztet s belemorzsoljuk az lesztt. Az ednyt lefedjk s huzatmentes, langyos helyre tesszk. Az leszt akkor “fut”, ha a tetejn megjelenik a barns hab. Ilyenkor beleszitlunk mg 2-3 evkanl lisztet s sztnyomjuk az esetleges lesztdarabokat, majd 5-10 perc jabb pihentets utn felhasznlhatjuk a tszthoz. Ha az leszt fl rn bell sem mozdul, akkor nem rdemes ksrletezni vele.
  • A felfuttatott lesztt az elre melegtett, de legalbb szobahmrsklet liszthez adjuk, eldolgozzuk a sval,  s a maradk vizet is hozzadva sima, levegs, kzepesen hg/sr tsztv gyrjuk.
  • Belisztezett, j nagy ednyben (vjdlingban) meleg helyre tesszk s letakarjuk konyharuhval. A kelt tszta ltalban utlja a hideget s a huzatot. “Menet kzben” is ellenrizhetjk, hogy a tszta kel-e: ha a krmnkkel megkarcoljuk s a bemlyeds pillanatok alatt eltnik, akkor j ton vagyunk. Egybknt a lgy tszta gyorsabban, a kemny lassabban kel, de 2-3 rra mindenkpp szksg van. Ezalatt a tszta eredeti trfogatnak b msflszeresre is megn.
  • Amikor ez bekvetkezett, belisztezett felleten nyjtsd vagy csak nyomkodd szt ujjnyi vastagra, s vgd egyforma (kb. fltenyrnyi) darabokra. Olajos kzzel formld ket kiscipv s hagyd mg 10-20 percig kelni.
  • Vgl a lngosokat hzogasd laposra, kzprl kiindulva a szle fel, kerek, kistnyr formjra gy, hogy a kzepn vkonyabb maradjon a tszta, a szln vastagabb. B, forr, de nem fstlg olajban mindkt oldalukon ssd ket aranysrgra. Vigyzz, ha az olaj nem elg forr, a lngos nagyon megszvja magt a zsiradkkal.
  • Rcsra szedve htsd, gy a felesleges olaj is lecsurog rla. St, fokhagyms kent s/vagy tejflt, reszelt sajtot tegyl r fogyaszts eltt.



A burgonys lngoshoz szksg van mg 25 deka hajban ftt, meghmozott ttrt krumplira s 2-3 deci langyos tejre. A lehet legnyersebb tejet kne hasznlni, mert a tarts, fltarts vltozatokkal, illetve a forralt tejjel kudarcot vallhatunk. Egybknt az eljrs ugyanaz, csak a tszta gyrsakor a krumplit is bele kell dolgozni.
Van, aki tesz bele 1-2 tojst is, de msok szerint az csak terheli a tsztt. A burgonya helyett belereszelt kposzta sem knnyti, viszont isteni finom. Aki kicsit javtani szeretne a kalriabevitelen, hasznljon tnkly- vagy teljes kirls lisztet, a tej helyett pedig kefrt.
A fokhagyms folyadk sztnyomott, kicsit beszott, vzzel lenttt fokhagyma – valamikori hivatsos lngosst eskszik r, hogy nincs benne semmi trkk. A tejfl s a sajt persze tovbb slyosbtja a helyzetet – s minket is –, m nehz lemondani rla.
Mivel a lngos eredetileg a kenyrsts mellktermke volt, ezrt egyre tbb helyen prblkoznak a “kemencben” (vagyis stben) sttt lngossal, a tmrdek olajat s a szagt (illatt?) elkerlend, de aki kstolta, tudja: egy finom kelttsztt evett, aminek semmi kze a nyrhoz, a nyaralshoz, a Balatonhoz.


2010.05.21. 15:47 Idzet
.

Zldsges rszti

 

Recept (8 rsztihez)

60 dkg krumpli
2 nagyobb srgarpa
2 fehrrpa
1 csokor petrezselyem
s
frissen rlt bors
1/2 tk frissen rlt szerecsendi
4-4 ek vaj s olaj

A krumplikat s a zldsgeket megpucolom, megmosom s nagylyuk reszeln lereszelem. Hozzkeverem az aprra vgott petrezselymet, fszerezem s 1/2 rt llni hagyom, hogy kiengedje a levt. Szrbe teszem s jl kinyomkodom,
Egy nagy srepenyben 1/2 ek vajat s 1/2 ek olajat hevtek magas lngon. 2 zldsglabdt gyrok, minden nedvessget kinyomkodok bellk, amit tudok. A serpenybe teszem ket s szedlapttalkilaptom ketm ha kell egy kicsit formzom, hogy ne essenek szt. Addig stm, amg a szleken egszen megpirul, gy elg kreg kpzdik az aljnahhoz, hogy jl meg tudjam frodtani. Szedlapttal alnylok, megfordtom a rsztiket s a msik oldalt is megpirtom, ez oldalanknt 6-8 perc. A szlei gy ropogsak, a belseje puha lesz. Kettesvel kistm a tbbi rsztit is, mindi adagolva al a vaj-olaj mennyisget.

A fszeres tejflhz 25 dkg tejflt elkeverek 1-1 tk pirtott, mozsrban kiss megtrt korianderrel s rmai kmnnyel, sval, borssal s 1/2 gerezd mozsrban ppp trt fokhagymval.

A pirtott gombhoz a gombt megpucolom, megmosom, felszeletelem s forr, szraz serpenyben megpirtom. Szom, borsozom s elkeverem 1/2 csokor aprra vgott petrezselyemmel.


2010.05.21. 15:42 Idzet
.

Rntott rizott golyk

 

Recept (10-12 golyhoz)

2 bgre maradk risotto (recept itt s itt s itt)
10 dkg mozarella
1 csipet sfrny
2 tojs
3 dkg parmezn
zsemlemorzsa
s, bors szksg szerint

A maradk (htben trtolt vagy frissen ftt, de kihlt) risotthoz hozzkeverem a sfrnyt, a reszelt parmeznt, a kiss felvert tojst s ha kell utnazestem. Kisebb narancsnyi gombcokat formzok belle s minden gombc kzepre egy darab mozzarella sajtot teszek. Felvert tojsba, majd zsemlemorzsba forgatom s b olajban kistm. Amikor minden oldala aranybarnra slt, paprtrlre szedem s melegen knlom.


2010.05.21. 14:58 Idzet
.

Tavaszi zldsgfasrt

Recept (10-12 fasrthoz)

1 csicseribors konzerv
2 nagyobb srgarpa lereszelve
1 csomag jhagyma karikra vgva
1 csokor petrezselyem aprra vgva
10 dkg zldbors
5 ek kukoricaliszt
1 tojs
2 gerezd j fokhagyma aprra vgva
1 tk koriander mag
1/2 tk cayenne bors
1 tk rlt rmai kmny
s

A csicseriborst lebltem, lecsepegtetem s kses robotgppel durvra vgom. A fszereket kmozsrban sszetrm, a csicseriborshoz keverem az sszes tbbi hozzvalval egytt. A legvgn a tojst tm bele s jl sszedolgozom. Egy tepsit vkonyan kiolajozok, a stt 180 fokra elmelegtem. A masszbl nagyobb ringlnyi labdkat gyrok, kicsit kilaptom s a tepsire teszem. 20-30 perc alatt kszre stm, flidben megfordtom ket. Grg/trk vagy ecsepegtetett joghurttal tlalom. Magban snacknek, krettel ebdnek fogyasztjuk. Ki lehet stni b olajban is, de gy is nagyon finom s sokkal egszsgesebb.

 


2009.12.29. 18:34 Idzet
.

Spagetti peszto: tejsznes, fokhagyms, bazsalikomos tszta reszelt sajttal tlalva


[40-21] [20-1]

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!