| Afrikai kv
Hozzvalk 2 pohrhoz 
    - 2,5 dl hideg presszkv
 
    - 4 tk csokoldlikr
 
    - 8 tk srtett tej
 
    - jgkocka
 
 
Elkszts: A srtett tejet, csokoldlikrt s kvt egy shakerben alaposan sszerzzuk, majd egy jgkockval tlttt old fashioned pohrba tltjk. 
 
 
Bcsi kv
Hozzvalk 4 szemlyre: 
    - 1/2 cssze/100 g fzcsokold
 
    - 4 evkanl/60 ml tejjel felre hgtott tejszn
 
    - 2 1/2 cssze/550 ml forr ers kv
 
    - 2/3 cssze/150 ml tejszn
 
    - 1 kiskanl/5 g cukor
 
 
a dsztshez: 
Elkszts: : vatosan olvasszuk fel a csokoldt egy serpenyben. gyeljnk, hogy ne gjen oda. Keverjk hozz a higtott tejsznt. Lassan tltsk hozz a csokoldhoz a kvt s fokozatosan verjk habosra. Tartsuk melegen. Ezutn a teljes tejsznt verjk fel a cukorral egytt. ntsk a kvt elmelegtett csszkbe s tegyk a tetejre a tejsznhabot. 
Felszolgls: Szrjunk a kv tetejre fahjat s kakat. 
Tancsok: n mikrban olvasztottam fel a csokit. 
 
 
Caf Bailey's
Hozzvalk 1 pohrhoz 
    - 2,5 cl presszkv
 
    - 4 cl Bailey's
 
    - 4 cl tejszn
 
    - 2 kk cukor
 
 
Elkszts: Egy elmelegtett pohrba ntjk a Bailey's-t, hozzadjuk a kockacukrokat s a kv felt, majd addig keverjk, amg a cukor teljesen fel nem olddik benne. Ezutn a kv msik felt is hozztltjk, majd nagyon vatosan - hogy ne keveredjenek ssze - a tetejre ntjk a tejsznt is. 
 
  
 
 Caf Flamb
Hozzvalk 4 csszhez 
    - 5 cl presszkv
 
    - 8 cl Cognac
 
    - 8 db kockacukor
 
    - 1 narancs
 
 
Elkszts: A Cognac-ot egy ednyben felmelegtjk annyira, hogy mg pp ne jjjn forrsba. A kockacukrokat vatosan sszedrzsljk a narancs hjval, hogy tvegye annak aromit, majd minden csszbe kettt-kettt helyeznk belle. A cukrokra rszrjk a Cognac-ot, majd meggyjtjuk azt. Nhny msodperc mlva az g Cognac-ra tltjk a kvt s azonnal szervrozzuk az italt. 
 
 
Caf Royal
Hozzvalk 4 csszhez 
    - 5 cl presszkv
 
    - 5 cl Cognac
 
    - 2 ek cukor
 
    - tejsznhab a szervrozshoz
 
 
Elkszts: A kvt a cukorral sszekeverjk, egy lbosban felforraljuk, majd hozzadjuk a Cognac-ot s meggyjtjuk. Miutn elaludt azonnal a csszkbe tltjk, tejsznhabbal dsztjk s szervrozzuk. 
 
 
Caf Vermouth
nyenceknek ajnljuk! 
Hozzvalk 2 pohrhoz 
    - 6 cl hideg presszkv
 
    - 12 cl vermut (vrs)
 
    - 2,5 dl tej
 
    - 2 ek cukor
 
    - jgksa
 
 
Elkszts: A skakerbe tegynk kevs jgkst, majd tltsk r a vermouth-ot, tejet, kvt, illetve adjuk hozz a cukrot s alaposan rzzuk ssze. A ksz italt koktlos pohrba szrjk s azonnal szervrozzuk. 
 
 
 Caff Latte
(Caff au Lait) Olaszorszg s Franciaorszg legnpszerbb reggeli itala. 
Hozzvalk 1 pohrhoz 
    - 1 cssze ers presszkv (6 gr kvbl)
 
    - 3 cssze forralt tej
 
 
Elkszts: ntsk a pohrba a kvt, adjuk hozz a forr tejet, majd keverjk meg. Ismert a Caff Latte vanlis vltozata is. Ilyenkor a hideg tejet egy kevs vanlival forraljuk fel s azt adjuk a kvhoz. 
 
 
 Cappuccino
A klasszikus tejes kv. 
Hozzvalk 1 csszhez 
    - 6 gr kv
 
    - 0,8-1 dl zsros tej
 
    - kakapor vagy fahj a dsztshez.
 
 
Elkszts: ntsk a tejet egy fm, vagy gzlsre alkalmas ednybe s gzljk addig, amg a tej felsznn hab nem kpzdik. Ezutn fzznk egy cssze ers pressz kvt s tltsk cappuccinos (min. 1,5 dl) pohrba. ntsk a felgzlt tejet a kvra gy, hogy egy kanllal a tejhabot visszatartjuk, majd a habot a vgn a kv tetejre kanalazzuk s kakaporral, vagy fahjjal dsztjk. A tkletes cappuccino egy rsz kvbl egy rsz forralt tejbl s egy rsz tejhabbl kszl. 
 
 
 Cognac-os kv
Hozzvalk 2 csszhez 
    - 2,5 dl presszkv
 
    - 2 cl Cognac
 
    - 2 szem szegfszeg
 
    - 2 ek cukor
 
    - fahj, reszelt narancs s citromhj az zestshez
 
    - tejsznhab a tlalshoz
 
 
Elkszts: A Cognac-ot a fszerekkel egy kis ednyben felforraljuk, majd meggyjtjuk. A forr kvt a csszkbe ntjk, majd a tetejkre szrjk az zestett Cognac-ot s vgl az italt tetejre tejsznhabot kanalazunk. 
 
 
 Colada kv
Jamaicai klnlegessg, nyenceknek ajnljuk! 
Hozzvalk 4 pohrhoz 
    - 4,5 dl hideg presszkv
 
    - 5 cl tequila
 
    - 5 cl Malibu
 
    - 10 cl kkusztej
 
    - 0,5 rd vanlia
 
    - darlt jg
 
    - tejsznhab s kkuszreszelk a szervrozshoz
 
 
Elkszts: A vanlia rudat hosszban flbevgjuk s kikaparjuk a belsejt, majd ezt a tbbi sszetevvel egytt - a tejsznhab kivtelvel - turmixba tesszk s alaposan sszeturmixoljuk. Az italt talpaspohrba szrjk, tetejt tejsznhabbal s kkuszreszelkkel dsztjk. 
 
 
Curacao kv
(e:krassz) 
Hozzvalk 4 pohrhoz 
    - 2,5 dl presszkv
 
    - 2,5 dl tej
 
    - 1 dl Curacao
 
    - 5 dkg tcsokold
 
    - tejsznhab
 
    - reszelt csokold a dsztshez
 
 
Elkszts: A tejet s az aprra vgott csokoldt egy ednyben folyamatos kevers mellett felolvasztunk, majd hozzadjuk a kvt s a Curacao-t. Az italt flespoharakba szrjk, tetejre tejsznhabot kanalazunk s reszelt csokoldval dsztjk. 
 
 
 Csokis kv
Kalria: 220 kcal 
Hozzvalk: 
    - 5 dkg fzcsokold
 
    - 1 evkanl vz
 
    - 5 dl nagyon ers kv
 
    - cukor
 
 
Elkszts: : A csokit kis darabokra trdeljk, a vizet hozzntjk, s kislngon megolvasztjuk. Amikor felolvadt, sima krmm keverjk. Rtltjk a kvt, s jl sszekeverjk. zls szerint adunk hozz cukrot. 
 
 
 Diplomatakv
Hozzvalk 2 csszhez 
    - 2,5 cl presszkv
 
    - 5 cl tojslikr
 
    - tejsznhab, kakapor a szervrozshoz
 
 
Elkszts: Egy elmelegtett pohrba ntjk a tojslikrt, majd a tetejre a szrjk kvt. A kv tetejre tejsznhabot kanalazunk, amit kevs kakaporral dsztnk. 
 
 
 Frapp
Hozzvalk 2 pohrhoz 
    - 4,5 dl hideg presszkv
 
    - 0,5 rd vanlia
 
    - 6 cl srtett tej
 
    - darlt jg
 
    - tejsznhab a szervrozshoz
 
 
Elkszts: A vanlia rudat vgjuk hosszban kett, kaparjuk ki a belsejt, majd ezt adjuk hozz a kvhoz. Az gy kapott vanlis kvt a darlt jggel s a srtett tejjel egytt ntsk turmixgpbe majd alaposan turmixoljuk ssze. A ksz italt ntsk longdrinkes poharakba majd a tetejket dsztsk tejsznhabbal. 
 
 
 Fszeres kv
Kalria: 105 kcal 
Hozzvalk: 
    - 1 darabka fahj
 
    - 1 vanliard
 
    - 1-1 narancs s citrom (hja)
 
    - 2 dl konyak
 
    - 6 kockacukor
 
    - 6 cssze ers tea
 
 
Elkszts: : A fszereket a gyufaszlnyi darabokra vgott citrom- s narancshjjal sszekeverjk. Hozzadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislngon felforraljuk, s flambrozzuk (meggyjtjuk, majd levesszk a tzrl, hagyjuk, hogy elaludjon a lng). A forr kvt nagyon lassan belentjk, s nhny percig llni hagyjuk. Leszrjk, s hll poharakba tltjk. 
 
 
Georgia 'n Ginger
Az Egyeslt llamokban tallhat, szibarackjairl hres Georgia llamrl kapta a nev ez az ital. 
Hozzvalk 4 pohrhoz 
    - 30 dkg szeletelt konzerv szibarack
 
    - 5 dl presszkv
 
    - 1 ek barna cukor
 
    - fahj, gymbr az zestshez
 
    - tejsznhab, reszelt narancshj a szervrozshoz
 
 
Elkszts: Tegynk egy ednybe 2,5 dl vizet, adjuk hozz a cukrot, fahjat, gymbrt s a konzerv barack levt, majd lass tzn forraljuk fel. A leszrt barackot turmixoljuk ssze a kv felvel, majd adjuk a forrsban lv barack sziruphoz. Vgl ntsk hozz a kv msik felt s alaposan keverjk ssze. Tejsznhabbal s reszelt narancshjjal dsztjk. 
 
 
Gymbres kv
Hozzvalk 1 csszhez 
    - 2,5 cl presszkv
 
    - 1 kk mz
 
    - csipetnyi gymbr az zestshez
 
    - tejsznhab a szervrozshoz
 
 
Elkszts: Egy csszben elkeverjk a mzet s a gymbrt, majd a tetejre ntjk a forr presszkvt s ismtelten alaposan sszekeverjk az sszetevket. Az ital tetejre tejsznhabot kanalazunk. 
 
 
Gymbrkv
Elkszts: : 6 dl vzben 1 kvskanl rlt gymbrt 1-2 percig fznk. A forr fzetet 6 kanl mz s 6 evkanl kv keverkre ntjk, elkeverjk, s hagyjuk kihlni. Fogyaszts eltt flig felvert tejsznnel tlaljuk. 
 
 
r kv
Hozzvalk: 
    - 6 cssze ers meleg tszrt trk kv,
 
    - 1 nagy pohr tejszn (240 gr)
 
    - 3 ek. cukor
 
    - 3/4 cssze r whisky
 
 
Elkszts: : sszekeverjk a tejsznt a cukorral, hozzadjuk az tszrt kvt s whisky-t, keverjk mg kb 1 percig. Tltsk 6 csszbe s felvert tejsznnel dsztsk. Tetejre kevs reszelt csokoldt szrhatunk. 
 
 
Irish Coffee
Hozzvalk 1 bgrhez 
    - 3 cl r whisky
 
    - 1 tk barna cukor
 
    - 5 cl presszkv
 
    - tejsznhab s szerecsendi a szervrozshoz
 
 
Elkszts: Specilis r-kvs pohrba tltjk a whisky-t, hozzadjuk a barna cukrot s meggyjtjuk az italt. Folyamatos kevers mellett addig karamellizljuk a cukrot amg az teljesen fel nem olvad, majd felengedjk a kvval. Az gy elkszlt ital tetejre tejsznhabot kanalazunk s egy kevs szerecsendival dsztjk. 
 
 
 Jvai fahjas kv
Hozzvalk 2 adaghoz: 
    - 4 kk instant kv,
 
    - 100 ml habtejszn,
 
    - rlt fahj
 
    - nhny koktlcseresznye,
 
    - 2 ek gymbrszirup,
 
    - 2-3 ek cukor.
 
 
Kt csszben keverjk ssze a kvt a cukorral s a gymbrsziruppal, majd a forr vzzel ntsk fel. A tejsznt zls szerinti mennyisg fahjjal verjk flkemnyre, s osszuk el a csszk tetejn. Fogvjra tztt koktlcseresznyvel dsztsnk. 
 
 
Jegeskv
Hozzvalk: 
    - 1-2 dl fztt kv
 
    - jgkocka
 
    - 1-2 kiskanl cukor
 
    - vanlia fagylalt
 
    - esetleg tej,
 
    - tejsznhab
 
 
Elkszts: A kvt fzd le s hagyd kihlni. (Ksztheted nescafbl is). Hossz poharakba tegyl jgkockkat, 1-2 kiskanlnyi cukrot, egy gombc vanlia fagylaltot. ntsd fel a kvval, kevs hideg tejjel, tetejt pedig dsztheted tejsznhabbal, kis fahjjal.. 
 
 
Jegeskv
(Caff freddo) 
Hozzvalk 1 csszhez 
    - 2,5 cl hideg presszkv
 
    - cukor
 
    - darlt jg
 
 
Elkszts: A poharat feltltjk a darlt jggel majd erre ntjk a hideg presszkvt. A hideg kv enyhn megkeseredik a hts sorn, a cukrozsnl ezt mindenkppen vegyk figyelembe. 
 
  
 
 Jeges kv
Hozzvalk: 
    - 1 dl pressz kv vagy nescaf
 
    - 1 gombcnyi vanlia fagylalt
 
    - zls szerint cukor
 
    - jgkocka
 
    - tejsznhab
 
    - csoki reszelk
 
    - egy szp hossz vegpohr,
 
    - szvszl
 
 
Elkszts: e: A kvt lefzzk, hagyjuk kihlni. Beletesszk a jgkockkat, a fagyit, a tetejre a tejsznhabot s a csokireszelkkel megszrjuk. Nagyon finom. 
 
 
Joghurtos kv
Indiai ,vagy taln trk eredet kvfle. 
Hozzvalk 2 pohrhoz 
    - 3,5 dl hideg presszkv
 
    - 3,5 dl joghurt (natr)
 
    - 4 tk cukor
 
    - rlt fahj az zestshez, dsztshez
 
 
Elkszts: Az ital sszetevit ntsk turmixgpbe, majd alaposan turmixoljuk ssze. A ksz italt ntsk longdrinkes poharakba, a tetejket dsztsk fahjjal. 
 
 
Karibi kv
Hozzvalk 2 pohrhoz 
    - 6 dl hideg hossz kv
 
    - 1 szelet anansz
 
    - fl narancs s citrom vkonyra szeletelve
 
    - 1 kk Angostura
 
    - cukor
 
    - jgkocka
 
    - narancshjspirl a dsztshez
 
 
Elkszts: A vkonyra szeletelt citromot, narancsot s az ananszt mly tlba tesszk, majd rntjk a hideg kvt. Az gy kapott mixet alaposan sszekeverjk, majd egy rra htbe tesszk, hogy az zek sszerhessenek. Miutn kivettk a htbl az italt a gymlcsket eltvoltjuk belle s hozzadjuk az zls szerinti cukrot illetve az Angosturat s ismt alaposan megverjk az italt. Az gy kapott kvt longdrinkes poharakba szrjk - melyek aljra pr szem jgkockt tesznk - s tetejt narancshjspirllal dsztjk. 
 
 
 Kvklnlegessg
Kalria: 184 kcal 
Hozzvalk: 
    - 4 cl narancslikr
 
    - 1 cssze forr kv
 
    - 2 evkanl felvert tejsznhab
 
 
Elkszts: : A likrt felmelegtjk, egy tzll talpas pohrba ntjk a forr kvval, s a tetejre tesszk a tejsznhabot. 
 
 
 LIKRS HABOS KV
(Elkszts: i id: kb.: 7 perc 381 kJ (91 kcal)/ pohr) 
Hozzvalk: (4 pohrhoz) 
    - 4 tk neszkv
 
    - 1 cs. Tejsznpor (45 g)
 
    - 1,5 dl tej
 
    - 4 ek tojslikr
 
    - 2 tk reszelt csokold
 
 
Elkszts: : A tejjel elkevert tejsznport kemny habb verjk, (a tejsznhabspray a forr kvn sszeesik) A poharakba 1-1 teskanl neszkvt tesznk, forr vzzel felntjk s rhalmozzuk a tejsznhabot. A tojslikrrel megntzzk, s reszelt csokoldval megszrjuk. 
 
 
 LIKRS, BARNA HABOS KV
(Elkszts: i id: kb.: 10 perc 1110 kJ (267 kcal)/ pohr) 
Hozzvalk: (4 pohrhoz) 
    - 16 ek tejszn
 
    - 4 tk. Reszelt csokold
 
    - 28-30 g rlt kv
 
    - 2 dl kvlikr
 
 
Elkszts: : Ngy szemlyre lefzzk a kvt, hozzadjuk a kvlikrt, poharakba tltjk. A tejszn felt a reszelt csokoldval felforraljuk, s jl lehtjk, majd kemny habb verjk. A msik felt is felverjk. Elszr a barna habot, majd a fehret a l ikrs kvra nyomjuk 
 
 
Mexiki kv
Az aztkok voltak a csokold els fogyaszti, gy szmos mexiki recept tartalmaz csokoldt. 
Hozzvalk 4 bgrhez 
    - 5 dl ers presszkv
 
    - 3 cl csokoldszirup
 
    - 1,2 dl tejszn
 
    - 2 ek barna cukor
 
    - fahj, szerecsendi az zestshez
 
    - tejsznhab s fahjdarabok a szervrozshoz
 
 
Elkszts: A kv kivtelvel az sszes alapanyagot keverjk alaposan ssze, majd ntsk hozz a forr kvt. A ksz italt ntsk bgrkbe a tetejt dsztsk tejsznhabbal s fahj darabokkal. 
 
 
 Normandiai kv
Normandia vilgszerte ismert remek almjrl. Az albbi kv ennek megfelelen alma hozzadsval kszl. 
Hozzvalk 4 pohrhoz 
    - 4 dl presszkv
 
    - 4 dl almal
 
    - 2 ek barna cukor
 
    - 3 szelet narancs
 
    - fahj, szegfbors, szegfszeg
 
 
Elkszts: Az sszes sszetevt tegyk egy ednybe s forraljuk fel, majd hagyjuk hlni tz percig. Vgl a fzetet szrjk le s ntsk cappuccinos poharakba. 
 
 
Prizsi kv
Hozzvalk: 
    - 2 dl ers tszrt meleg trk kv
 
    - 4 ek csokold szirup
 
    - 2 ek Maraskino likr
 
    - 1/4 cssze tejszn
 
    - 1 ek reszelt csokold
 
    - 2 maraskin meggy
 
 
Elkszts: : Keverjk ssze a kvt s a csokoldszirupot a Maraskinval. Ezt 2 nagyobb kvscsszbe tltjk.Tetejt felvert tejsznnel, reszelt csokoldval s Maraskinmeggyel dsztjk. 
 
 
 Rumos kv tejsznnel
Hozzvalk 1 csszhez 
    - 2 cl presszkv
 
    - 3 cl rum
 
    - 1 kk kaka
 
    - 1 kk cukor
 
    - tejsznhab
 
 
Elkszts: Elmelegtett csszben alaposan sszekeverjk a kakat, cukrot s a rumot, majd hozzntjk a forr kvt s vgl a tetejre kanalazzuk a tejsznhaStt szerend 
Hozzvalk: 
    - 1/4 l ers kv,
 
    - 1/4 l tej, vagy kvtejszn,
 
    - 5 dkg csokold,
 
    - 2 ek porcukor,
 
    - tejsznhab, reszelt csokold.
 
 
A forr tejben feloldom a csokoldt. Ezen forr csokoldt hozzntm a kvhoz s elkeverem a porcukorral. Csszkbe osztom, egy-egy tejsznhabsapkt teszek rjuk s megszrom reszelt csokoldval. 
 
 Toddy kv 
Egyes forrsok szerint ezt az italt Flaubert rendkvl szvesen fogyasztotta. 
Hozzvalk: 2 bgrhez 
    - 3 dl presszkv
 
    - 1,2 dl Calvados
 
    - 5 cl barackplinka
 
    - 20 g cukor
 
    - 2,5 cl tejszn
 
 
Elkszts A barackplinkt ntsk a Calvadoshoz, majd lass tzn melegtsk fel ket. A cukort adjuk a forr kvhoz, majd ntsk a Calvadossal elkevert barackplinkhoz s keverjk ssze az sszevevket. Ahogy sszekevertk az italt ntsk bgrkbe s anlkl, hogy megkevernnk ntsk a tetejre a tejsznt. 
 
BAYLEYS 
  
2 dl rum 
 
3 dl OK tejszin 
 
2 csomag vanilis cappucinopor (125 gr-os ) 
 
15 dkg porcukor 
 
 
 
sszerzni s lehteni. 
 |  |