frezia
Főzés kezdőknek videóval
     
.
     

HÁZI SÜTIK

     

SAJTOS ÉTELEK

     

Sav-bázis egyensúly

     

CANDIDÁSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Sajtos köretek

KÖRETEK

 

Farmer rántotta

füstölt kolbász

10 dkg

füstölt szalonna

8 dkg

zsír

5 dkg

zöldpaprika

10 dkg

tojás

8 db

Karaván sajt

12 dkg

paradicsom

15 dkg

gyömbér, só

 

Elkészítése:
Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a felszeletelt szalonnát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és zöldpaprikát. Közben felverjük a tojásokat, megsózzuk és a serpenyőbe öntjük. Amikor lágyra sült, levesszük a tűzről és megszórjuk a reszelt Karaván sajttal. Tálalás előtt körberakjuk kevés zsíron megsütött, reszelt gyömbérrel ízesített paradicsomkarikákkal.

 

Karaván sajtos paraj

paraj (mirelit)

60 dkg

Karaván sajt

12 dkg

vaj

8 dkg

liszt

5 dkg

tejszín

2 dl

őrölt fehér bors, só

 

Elkészítése:
A parajt felolvasztjuk, levét lecsepegtetjük és összekeverjük a lereszelt füstölt sajttal. A lisztből és 5 dkg vajból világos rántást készítünk. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, majd belekeverjük a sajtos parajt. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. 1-2 perces forralás után a tűzről levesszük és a maradék vajat a tetejére morzsoljuk. Roston sültekhez, birka-, bárány- és ürühúsokhoz adható köret.

 

Kelbimbó tejföllel-sajttal sütve

kelbimbó

80 dkg

szódabikarbóna

vaj

6 dkg

őrölt bors, só

tojás

2 db

 

tejföl

2 dl

 

reszelt Pannónia sajt

15 dkg

 

Elkészítése:
A kelbimbót enyhén sós vízben - amelybe egy késhegynyi szódabikarbónát is teszünk - megfőzzük. A szódabikarbónától megtartja természetes, élénk zöld színét. A kelbimbót leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy vajjal kikent edénybe tesszük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük. Az egész tojásokat és a tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, enyhén megsózzuk és a kelbimbóra öntjük. Tetejét a reszelt sajt másik felével megszórjuk és vajat morzsolunk rá. Kb. 10-15 percig közép meleg sütőben sütjük, hogy teteje szép piros legyen. Roston sültek mellé ajánlható köret.

 

Makaróni háziasan

makaróni

25 dkg

vaj

8 dkg

reszelt Pannónia sajt

20 dkg

ketchup

1 dl

 

Elkészítése:
A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. Nem keverjük meg, csak fedővel letakarva jól összerázzuk. Tálra borítjuk, tetejére öntjük a ketchupot és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Párolt szárnyas-, sertés- és marhahúsokhoz kitűnő köret.

Pannónia sajtkrémes felfújt

burgonya

1 kg

liszt

2 dkg

vaj

12 dkg

dkg reszelt Pannónia sajt

12 dkg

tojás

4 db

 

 

tejföl

4 dl

 

 

Pannónia sajtkrém

10 dkg

 

 

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a 10 dkg vajat, megsózzuk, és jól összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a Pannónia sajtkrémet. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert habját. Vajjal kikent, lisztezett formába tesszük és vízfürdőbe állítva, sütőben kb. 40 percig pároljuk. Amikor elkészült, tálra borítjuk, tortaszerűen négyfelé vágjuk és reszelt sajttal meghintjük. Sült szárnyas húsokhoz kitűnő köret, de vacsorára önállóan is fogyasztható.

 

Paradicsomos római rizs

rizs

25 dkg

Pannónia sajt

20 dkg

vaj

6 dkg

paradicsommártás

3 dl

 

Elkészítése:
A megtisztított és megmosott rizst bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, langyos vízzel jól leöblítjük és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kevés sóval meghintjük és megszórjuk reszelt Pannónia sajttal. Erre egy réteg főtt rizst teszünk, majd ismét reszelt sajtot. Kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt a rétegezést folytatjuk addig, amíg a rizs elfogy. Tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és ráöntjük a paradicsommártást. Előmelegített sütőben átforrósítjuk. A sütés ne tartson tovább 4-5 percnél, ennyi idő elég a sajt olvadásához. Birkahúsokhoz, báránysültekhez kiváló köret.

 

Paradicsomos sajtos rizs

rizs

25 dkg

füstölt szalonna

5 dkg

zsír

5 dkg

vöröshagyma

5 dkg

paradicsom

40 dkg

zöldpetrezselyem

1 cs.

reszelt Pannónia sajt

15 dkg

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A szokásos módon párolt rizst készítünk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, beletesszük a szalonnát, majd kiolvadt zsírján a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ekkor beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és a serpenyő rázogatásával 2-3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajt felét. Az egészet a párolt rizshez adjuk, a maradék reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük. Önálló fogásként is kitűnő vacsora, de sült vagy főtt virslihez, különböző roston sült húsokhoz is kínálhatjuk.

 

Polenta

kukoricaliszt

12 dkg

vaj

6 dkg

Karaván sajt

15 dkg

 

Elkészítése:
A kukoricalisztet átszitáljuk. Egy edényben 5 dl vizet forralunk, megsózzuk, és folytonos keverés közben hozzáöntjük a kukoricalisztet. Időnként megkeverjük és takaréklángon főzzük tovább az újraforrástól számított kb. 20 percig. A tűzről levesszük, belekeverjük a vajat és a lereszelt Karaván sajt egyharmad részét. Egy kör alakú tűzálló edényt kivajazunk, beleöntjük az elkészített polentát, tetejét elsimítjuk és néhány percre előmelegített sütőbe tesszük. Ezután egy tálra borítjuk és gazdagon meghintjük a maradék reszelt sajttal. Tortához hasonlóan cikkekre vágva tálaljuk.

Rizsropogós

rizs

20 dkg

vaj

5 dkg

Pannónia sajt

10 dkg

tojás

4 db

liszt

10 dkg

zsemlemorzsa

15 dkg

olaj

4 dl

 

Elkészítése:
A rizst megmossuk és jól lecsepegtetjük. Kb. fél liter forró, sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről. Belekeverjük a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtjük és 6-8 cm hosszú rudakat formázunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Ha önálló ételként fogyasztjuk, akkor tartármártást kínálunk mellé, de sültek, pecsenyék köreteként is tálalhatjuk.

 

Sajtos káposzta

fejes káposzta

1,4 kg

vaj

8 dkg

vöröshagyma

10 dkg

tej

3 dl

reszelt Karaván sajt

20 dkg

zsemlemorzsa

5 dkg

liszt

5 dkg

szerecsendió

 

babérlevél

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük. Serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a forró tejet és sűrű mártássá főzzük. Reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, babérlevéllel fűszerezzük és megsózzuk. Takaréklángon, gyakori keveréssel 15-20 percig főzzük, közben 10 dkg reszelt Karaván sajtot adunk hozzá. Összekeverjük a káposztával, szükség szerint megsózzuk és vajjal kikent tepsibe terítjük. A maradék reszelt sajttal és a zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben megsütjük. Sertéssülthöz, sertéscsülökhöz adható köret, de önálló vacsoraételnek is kitűnő.

 

Sajttal pirított kelvirág

kelvirág

1 kg

zsír

5 dkg

zöldpetrezselyem

1/2 cs.

vaj

3 dkg

Pannónia sajt

15 dkg

metélőhagyma

1 csomó

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított kelvirágot rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Serpenyőben felhevített zsírba tesszük és mérsékelt tűzön úgy pirítjuk meg, hogy enyhén ropogós legyen. Közben óvatosan megforgatjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Mielőtt a karfiol teljesen megpuhul, kivajazott tűzálló tálba szedjük, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával megszórjuk. Sült csirke, natúr sertésborda, angolos húsok mellé kitűnő köret.


Stircelt burgonya köményes göcseji csemege sajttal

burgonya

1, 2 kg

vaj

8 dkg

vöröshagyma

10 dkg

zsemlemorzsa

3 dkg

köményes Göcseji csemege sajt

15 dkg

 

Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és még melegen lereszeljük. Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk. A hagymára borítjuk a lereszelt burgonyát, jól elkeverjük, megsózzuk és néhány percig folyamatos keverés mellett sütjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beletesszük a burgonyát. Tetejét befedjük a felszeletelt köményes Göcseji csemege sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben szép pirosra sütjük.

 

Veronai zöldbab

zöldbab

1 kg

olaj

1 dl

vöröshagyma

10 dkg

fokhagyma

2 gerezd

paradicsom

10 dkg

sonka

10 dkg

Pannónia sajt

15 dkg

borsikafű

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A friss zöldbabot szálkáitól megtisztítjuk, megmossuk, lábasba tesszük és rövid lében borsikafű megpároljuk. Sóval, őrölt borssal, borsikafűvel fűszerezzük. Ezután a zöldbabra öntjük az olajat, beletesszük a vékony karikákra szelt vöröshagymát, az apróra darabolt fokhagymát és a cikkekre vágott paradicsomot. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön tartjuk. Vizet csak akkor adjunk hozzá ha szükséges, jobb ha a saját levében párolódik. Amikor a zöldbab elkészült, tálra borítjuk, tetejét megszórjuk a vékony csíkokra vágott sonkával és a reszelt sajttal.

 

Zöld gombóc

zsemlemorzsa

15 dkg

vaj

8 dkg

mirelit parajpüré

50 dkg

tojás

3 db

Karaván sajt

15 dkg

szerecsendió

 

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A zsemlemorzsát a vajban aranysárgára pirítjuk. A felengedett és lecsöpögtetett parajpürét belekeverjük, jól eldolgozzuk. A tűzről levéve, egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A masszának kézzel jól formálhatónak kell lennie. Vizes kézzel kis gombócokat készítünk belőle és forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, kivajazott tepsibe tesszük és gazdagon meghintjük reszelt füstölt sajttal. A sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Mártásos húsokhoz adható különleges, jóízű köret.


Zöldbab csőben sütve

zöldbab

1 kg

vaj

6 dkg

tojás

2 db

tejföl

2 dl

Pannónia sajt

20 dkg

őrölt bors, só

 

Elkészítése:
A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk. Gyengén sózott vízben puhára pároljuk, leszűrjük és vajjal kikent tepsibe tesszük. A tojásokat habverővel elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajt felét. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A tojásos-tejfölös masszát ráöntjük a zöldbabra, összekeverjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd vajdarabkákat teszünk a tetejére. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ez az étel kiváló köret roston sültek mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.

 

Zöldborsó pirított gombával és sajttal

gomba

20 dkg

vaj

6 dkg

zöldpetrezselyem

1 cs.

zöldborsó

50 dkg

tojás

4 db

Pannónia sajt reszelt

15 dkg

őrölt bors, só

dkg

Elkészítése:
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Vajban, erős tűzön megpirítjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a zöldborsót, majd kevés ideig együtt pirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a zöldségeket. Négy helyen kissé bemélyesztjük a tetejét és a gödröcskékbe egész tojásokat ütünk. Reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük. Frissen sült hátszín- és bélszínszelethez, roston sült sertésbordához tálalhatjuk, de önálló ételként is fogyasztható.

     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?