frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     
Sajtos kretek

KRETEK

 

Farmer rntotta

fstlt kolbsz

10 dkg

fstlt szalonna

8 dkg

zsr

5 dkg

zldpaprika

10 dkg

tojs

8 db

Karavn sajt

12 dkg

paradicsom

15 dkg

gymbr, s

 

Elksztse:
Serpenyben zsrt hevtnk, beletesszk a felszeletelt szalonnt s megpirtjuk. Hozzadjuk a karikkra vgott kolbszt s zldpaprikt. Kzben felverjk a tojsokat, megszzuk s a serpenybe ntjk. Amikor lgyra slt, levesszk a tzrl s megszrjuk a reszelt Karavn sajttal. Tlals eltt krberakjuk kevs zsron megsttt, reszelt gymbrrel zestett paradicsomkarikkkal.

 

Karavn sajtos paraj

paraj (mirelit)

60 dkg

Karavn sajt

12 dkg

vaj

8 dkg

liszt

5 dkg

tejszn

2 dl

rlt fehr bors, s

 

Elksztse:
A parajt felolvasztjuk, levt lecsepegtetjk s sszekeverjk a lereszelt fstlt sajttal. A lisztbl s 5 dkg vajbl vilgos rntst ksztnk. lland kevers mellett hozzntjk a tejsznt, felforraljuk, majd belekeverjk a sajtos parajt. Sval, rlt fehr borssal zestjk. 1-2 perces forrals utn a tzrl levesszk s a maradk vajat a tetejre morzsoljuk. Roston sltekhez, birka-, brny- s rhsokhoz adhat kret.

 

Kelbimb tejfllel-sajttal stve

kelbimb

80 dkg

szdabikarbna

vaj

6 dkg

rlt bors, s

tojs

2 db

 

tejfl

2 dl

 

reszelt Pannnia sajt

15 dkg

 

Elksztse:
A kelbimbt enyhn ss vzben - amelybe egy kshegynyi szdabikarbnt is tesznk - megfzzk. A szdabikarbntl megtartja termszetes, lnk zld sznt. A kelbimbt leszrjk s lecsepegtetjk, majd egy vajjal kikent ednybe tesszk. Sval s rlt borssal zestjk. Az egsz tojsokat s a tejflt simra keverjk, hozzadjuk a reszelt sajt felt, enyhn megszzuk s a kelbimbra ntjk. Tetejt a reszelt sajt msik felvel megszrjuk s vajat morzsolunk r. Kb. 10-15 percig kzp meleg stben stjk, hogy teteje szp piros legyen. Roston sltek mell ajnlhat kret.

 

Makarni hziasan

makarni

25 dkg

vaj

8 dkg

reszelt Pannnia sajt

20 dkg

ketchup

1 dl

s

 

Elksztse:
A makarnit b, ss vzben kifzzk, majd leszrjk. A forr tsztt lbasba ntjk, apr vajdarabkkat tesznk r, majd rszrjuk a reszelt sajt felt. Nem keverjk meg, csak fedvel letakarva jl sszerzzuk. Tlra bortjuk, tetejre ntjk a ketchupot s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Prolt szrnyas-, serts- s marhahsokhoz kitn kret.

Pannnia sajtkrmes felfjt

burgonya

1 kg

liszt

2 dkg

vaj

12 dkg

dkg reszelt Pannnia sajt

12 dkg

tojs

4 db

 

 

tejfl

4 dl

 

 

Pannnia sajtkrm

10 dkg

 

 

Elksztse:
A megtiszttott burgonyt ss vzben puhra fzzk, leszrjk s lecspgtetjk. Hozzadjuk a 10 dkg vajat, megszzuk, s jl sszedolgozzuk. Egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt, a tejflt s a Pannnia sajtkrmet. Vgl lazn belekeverjk a tojsok felvert habjt. Vajjal kikent, lisztezett formba tesszk s vzfrdbe lltva, stben kb. 40 percig proljuk. Amikor elkszlt, tlra bortjuk, tortaszeren ngyfel vgjuk s reszelt sajttal meghintjk. Slt szrnyas hsokhoz kitn kret, de vacsorra nllan is fogyaszthat.

 

Paradicsomos rmai rizs

rizs

25 dkg

Pannnia sajt

20 dkg

vaj

6 dkg

paradicsommrts

3 dl

s

 

Elksztse:
A megtiszttott s megmosott rizst b, ss vzben megfzzk, leszrjk, langyos vzzel jl lebltjk s lecsepegtetjk. Egy tzll tlat vajjal kikennk, kevs sval meghintjk s megszrjuk reszelt Pannnia sajttal. Erre egy rteg ftt rizst tesznk, majd ismt reszelt sajtot. Kevs olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt a rtegezst folytatjuk addig, amg a rizs elfogy. Tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal s rntjk a paradicsommrtst. Elmelegtett stben tforrstjuk. A sts ne tartson tovbb 4-5 percnl, ennyi id elg a sajt olvadshoz. Birkahsokhoz, brnysltekhez kivl kret.

 

Paradicsomos sajtos rizs

rizs

25 dkg

fstlt szalonna

5 dkg

zsr

5 dkg

vrshagyma

5 dkg

paradicsom

40 dkg

zldpetrezselyem

1 cs.

reszelt Pannnia sajt

15 dkg

rlt bors, s

 

Elksztse:
A szoksos mdon prolt rizst ksztnk. A fstlt szalonnt apr kockkra vgjuk. Serpenyben kevs zsrt hevtnk, beletesszk a szalonnt, majd kiolvadt zsrjn a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk. Ekkor beletesszk a cikkekre vgott paradicsomot, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk s a serpeny rzogatsval 2-3 percig pirtjuk, majd hozzkeverjk a reszelt sajt felt. Az egszet a prolt rizshez adjuk, a maradk reszelt sajttal megszrjuk s forr stben megstjk. nll fogsknt is kitn vacsora, de slt vagy ftt virslihez, klnbz roston slt hsokhoz is knlhatjuk.

 

Polenta

kukoricaliszt

12 dkg

vaj

6 dkg

Karavn sajt

15 dkg

s

 

Elksztse:
A kukoricalisztet tszitljuk. Egy ednyben 5 dl vizet forralunk, megszzuk, s folytonos kevers kzben hozzntjk a kukoricalisztet. Idnknt megkeverjk s takarklngon fzzk tovbb az jraforrstl szmtott kb. 20 percig. A tzrl levesszk, belekeverjk a vajat s a lereszelt Karavn sajt egyharmad rszt. Egy kr alak tzll ednyt kivajazunk, belentjk az elksztett polentt, tetejt elsimtjuk s nhny percre elmelegtett stbe tesszk. Ezutn egy tlra bortjuk s gazdagon meghintjk a maradk reszelt sajttal. Torthoz hasonlan cikkekre vgva tlaljuk.

Rizsropogs

rizs

20 dkg

vaj

5 dkg

Pannnia sajt

10 dkg

tojs

4 db

liszt

10 dkg

zsemlemorzsa

15 dkg

olaj

4 dl

s

 

Elksztse:
A rizst megmossuk s jl lecsepegtetjk. Kb. fl liter forr, ss vzbe tesszk, hozzadjuk a vajat s fedvel letakarva puhra proljuk. Amikor elkszlt, levesszk a tzrl. Belekeverjk a reszelt sajtot s 2 db tojst, kihtjk s 6-8 cm hossz rudakat formzunk belle. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk s b, forr olajban kistjk. Ha nll telknt fogyasztjuk, akkor tartrmrtst knlunk mell, de sltek, pecsenyk kreteknt is tlalhatjuk.

 

Sajtos kposzta

fejes kposzta

1,4 kg

vaj

8 dkg

vrshagyma

10 dkg

tej

3 dl

reszelt Karavn sajt

20 dkg

zsemlemorzsa

5 dkg

liszt

5 dkg

szerecsendi

 

babrlevl

 

rlt bors, s

 

Elksztse:
A fejes kposztt vkony cskokra vgjuk. Forrsban lv ss vzbe tesszk s kb. 10 percig fzzk. Ezutn leszrjk. Serpenyben 5 dkg vajat olvasztunk, beletesszk a finomra vgott vrshagymt s vegesre pirtjuk, majd hozzkeverjk a lisztet. lland kevers mellett hozzntjk a forr tejet s sr mrtss fzzk. Reszelt szerecsendival, rlt borssal, babrlevllel fszerezzk s megszzuk. Takarklngon, gyakori keverssel 15-20 percig fzzk, kzben 10 dkg reszelt Karavn sajtot adunk hozz. sszekeverjk a kposztval, szksg szerint megszzuk s vajjal kikent tepsibe tertjk. A maradk reszelt sajttal s a zsemlemorzsval meghintjk s elmelegtett stben megstjk. Sertsslthz, sertscslkhz adhat kret, de nll vacsoratelnek is kitn.

 

Sajttal pirtott kelvirg

kelvirg

1 kg

zsr

5 dkg

zldpetrezselyem

1/2 cs.

vaj

3 dkg

Pannnia sajt

15 dkg

metlhagyma

1 csom

rlt bors, s

 

Elksztse:
A megtiszttott kelvirgot rzsira szedjk s ss vzben flpuhra fzzk, majd leszrjk. Serpenyben felhevtett zsrba tesszk s mrskelt tzn gy pirtjuk meg, hogy enyhn ropogs legyen. Kzben vatosan megforgatjuk, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Mieltt a karfiol teljesen megpuhul, kivajazott tzll tlba szedjk, megszrjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal s forr stben ropogs pirosra stjk. Tlalskor finomra vgott metlhagymval megszrjuk. Slt csirke, natr sertsborda, angolos hsok mell kitn kret.


Stircelt burgonya kmnyes gcseji csemege sajttal

burgonya

1, 2 kg

vaj

8 dkg

vrshagyma

10 dkg

zsemlemorzsa

3 dkg

kmnyes Gcseji csemege sajt

15 dkg

s

 

Elksztse:
A hjban ftt burgonyt megtiszttjuk s mg melegen lereszeljk. Egy serpenyben vajat hevtnk, beletesszk az aprra vgott vrshagymt s aranysrgra pirtjuk. A hagymra bortjuk a lereszelt burgonyt, jl elkeverjk, megszzuk s nhny percig folyamatos kevers mellett stjk. Egy tzll tlat kikennk vajjal, meghintjk zsemlemorzsval s beletesszk a burgonyt. Tetejt befedjk a felszeletelt kmnyes Gcseji csemege sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk s forr stben szp pirosra stjk.

 

Veronai zldbab

zldbab

1 kg

olaj

1 dl

vrshagyma

10 dkg

fokhagyma

2 gerezd

paradicsom

10 dkg

sonka

10 dkg

Pannnia sajt

15 dkg

borsikaf

 

rlt bors, s

 

Elksztse:
A friss zldbabot szlkitl megtiszttjuk, megmossuk, lbasba tesszk s rvid lben borsikaf megproljuk. Sval, rlt borssal, borsikafvel fszerezzk. Ezutn a zldbabra ntjk az olajat, beletesszk a vkony karikkra szelt vrshagymt, az aprra darabolt fokhagymt s a cikkekre vgott paradicsomot. Fedvel letakarva, mrskelt tzn tartjuk. Vizet csak akkor adjunk hozz ha szksges, jobb ha a sajt levben proldik. Amikor a zldbab elkszlt, tlra bortjuk, tetejt megszrjuk a vkony cskokra vgott sonkval s a reszelt sajttal.

 

Zld gombc

zsemlemorzsa

15 dkg

vaj

8 dkg

mirelit parajpr

50 dkg

tojs

3 db

Karavn sajt

15 dkg

szerecsendi

 

rlt bors, s

 

Elksztse:
A zsemlemorzst a vajban aranysrgra pirtjuk. A felengedett s lecspgtetett parajprt belekeverjk, jl eldolgozzuk. A tzrl levve, egyenknt, lland kevers mellett hozzadjuk a tojsokat. Sval, rlt borssal, reszelt szerecsendival zestjk. A massznak kzzel jl formlhatnak kell lennie. Vizes kzzel kis gombcokat ksztnk belle s forr, ss vzben kifzzk. Leszrjk, lecsepegtetjk, kivajazott tepsibe tesszk s gazdagon meghintjk reszelt fstlt sajttal. A stben addig stjk, amg a sajt megpirul. Mrtsos hsokhoz adhat klnleges, jz kret.


Zldbab csben stve

zldbab

1 kg

vaj

6 dkg

tojs

2 db

tejfl

2 dl

Pannnia sajt

20 dkg

rlt bors, s

 

Elksztse:
A megtiszttott zldbabot feldaraboljuk. Gyengn szott vzben puhra proljuk, leszrjk s vajjal kikent tepsibe tesszk. A tojsokat habvervel elhabarjuk, hozzadjuk a tejflt s a reszelt sajt felt. Sval, rlt borssal zestjk. A tojsos-tejfls masszt rntjk a zldbabra, sszekeverjk, megszrjuk a maradk reszelt sajttal, majd vajdarabkkat tesznk a tetejre. Elmelegtett, kzepes hmrsklet stben kszre stjk. Ez az tel kivl kret roston sltek mell, de nll fogsknt is megllja a helyt.

 

Zldbors pirtott gombval s sajttal

gomba

20 dkg

vaj

6 dkg

zldpetrezselyem

1 cs.

zldbors

50 dkg

tojs

4 db

Pannnia sajt reszelt

15 dkg

rlt bors, s

dkg

Elksztse:
A megtiszttott gombt szeletekre vgjuk. Vajban, ers tzn megpirtjuk, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Hozzkeverjk a zldborst, majd kevs ideig egytt pirtjuk. Egy tzll tlat kivajazunk s egyenletesen eltertjk benne a zldsgeket. Ngy helyen kiss bemlyesztjk a tetejt s a gdrcskkbe egsz tojsokat tnk. Reszelt sajttal megszrjuk s forr stben megstjk. Frissen slt htszn- s blsznszelethez, roston slt sertsbordhoz tlalhatjuk, de nll telknt is fogyaszthat.

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!