| 
	Ananszos sajtkrmmel tlttt csirkemell tekercs
	
		
			| 
				 
					natr Medve tmls sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					csirkemell fil 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ananszbeftt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pritamin paprika 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Petrezselyem zld 
			 | 
			
				 
					1 cs.  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					3 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A csirkemell filket flia alatt kiverjk, sval, borssal zestjk s flretesszk. A natr tmls sajtot kis kockkra vgott anansszal, paprikval s finomra vgott petrezselyem zlddel sszekeverjk. Az ananszos sajtkrmmel a csirkemell filket megkenjk, felgngyljk s hstvel megtzzk. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban aranysrgra stjk, majd a hstket eltvoltjuk. Burgonyaprvel s margarinon prolt zldsgekkel tlaljuk.  
	  
	Borjhs rizott
	
		
			| 
				 
					borjhs 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rizs 
			 | 
			
				 
					25 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gomba  
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldbors 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A borjhst a prkltnl szoksosnl kisebb kockkra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt a felhevtett zsrban aranysrgra pirtjuk , beletesszk a hst, sval, rlt borssal zestjk s fedvel letakarva, mindig csak kevs vizet alntve proljuk. Kzben egy msik ednyben a megmosott s lecsurgatott rizst kevs zsron jl tforrstjuk. Hozzkeverjk a megtiszttott, megmosott, vkony szeletekre vgott gombt s az aprra vgott zldpetrezselymet, majd az egszet hozzadjuk a flpuhra proldott, zsrjra pirult borjhshoz. sszekeverjk s forr vzzel felengedjk. A vz a rizs mennyisgnek a duplja legyen. Lefedjk s forr stben megstjk. Amikor elkszlt, hozzkeverjk a kln megfztt zld-borst s a lereszelt Pannnia sajt felt. A borjhs rizottt csszbe nyomkodjuk s gy bortjuk tlra. Tetejre szrjuk a maradk reszelt sajtot, kln tlban paradicsommrtst knlunk hozz. 
	  
	Borjszelet Dubarry mdra
	
		
			| 
				 
					borjcomb 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
			
				 
					szerecsendi 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
			
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					kelvirg 
			 | 
			
				 
					70 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tej 
			 | 
			
				 
					5 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					1 db 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejszn 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A borjcombbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk. Mindkt oldalt lisztbe mrtva kevs forr zsrban megstjk s egy kivajazott tepsibe helyezzk. A megtiszttott, megmosott kelvirgot enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, jl lecsepegtetjk s lehtjk. Mindegyik hsszelet tetejre egy-egy kelvirg halmot tesznk. Kzben elksztjk a gratin mrtst. Vilgos vajas rntst ksztnk 5 dkg vajbl s ugyanennyi lisztbl. Felengedjk a forr tejjel s habvervel sr mrtss keverjk. Sval, reszelt szerecsendival s rlt fehr borssal fszerezzk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojssrgjval elkevert tejsznt s a lereszelt Pannnia sajt felt. A hsra helyezett kelvirgot a mrtssal lentjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal s forr stben megstjk.  
	Cspspapriks Medve sajttal rakott hsos makarni
	
		
			| 
				 
					makarni 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					darlt sertshs 
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Cspspapriks Medve sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A makarnit ss vzben kifzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s kevs olvasztott vajjal sszekeverjk. Az aprra vgott vrshagymt zsrban vegesre pirtjuk, beletesszk a darlt sertshst, majd egy kevs vizet alntve gyorsan elkeverjk. Sval, pirospaprikval s rlt borssal fszerezzk. Fedvel letakarva puhra proljuk. Egy mly tzll tlat kivajazunk, belentjk a makarni felt, rtesszk az apr kockkra vgott csppapriks Medve sajt felt s a darlt hst. Ismt sajt, vgl makarni kvetkezik. Tetejt lentjk a tejfllel s kzp meleg stben megstjk.  
	  
	Fszeres aprpecsenye sajtos rizsgombccal
	
		
			| 
				 
					szzpecsenye 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fokhagyma 
			 | 
			
				 
					2 gerezd 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gomba  
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rizs 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					4 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A szzpecsenyt ceruza vastagsg cskokra vgjuk. Serpenyben zsrt hevtnk, a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt s a hst. Sval, rlt borssal fszerezzk s ers tzn pirtjuk. Amikor a hs flig puha, beletesszk a vkony szeletekre vgott gombt, a vgott zldpetrezselymet s egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, elkeverjk s kevs vzzel felengedve puhra proljuk. Kzben elksztjk a rizsgombcokat. A rizst kevs olajban megpirtjuk s ktszeres mennyisg forr vzzel felengedjk. Megszzuk, belekeverjk a paradicsom-prt s a kisebb fej vrshagymt. Amikor megftt, kiss kihtjk, belekeverjk a reszelt sajtot s tojs nagysg gombcokat formlunk belle. Zsemlemorzsban megforgatva b, forr olajban kistjk.  
	  
	Fliban slt marhahstekercs sajttal
	
		
			| 
				 
					marhahs 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					1 cl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Cspspapriks Gcseji csemege sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt kmnymag 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					majornna 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Az n- s faggymentes, teljesen sovny marhahst apr lyuk darln ledarljuk, kevertlba tesszk s hozzadjuk a tojst. Sval, rlt borssal, majornnval, rlt kmnymaggal fszerezzk. Egynem masszv dolgozzuk. Az aluflit az asztalra tertjk, kevs olajjal megkenjk, rhelyezzk a hst s kb. 1 cm vastag tglalapp formzzuk. Kzepre tesszk a sajtdarabokat, majd roldszeren feltekerjk gy, hogy a sajt a hs kzepbe kerljn. Ezutn a fliba szorosan becsavarjuk. Stlapra helyezzk s kzepes hmrsklet stbe tve 30 percig stjk. Ha elkszlt, kibontjuk az aluflibl s felszeleteljk. Vajas burgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, klnbz saltkkal.  
	Fstlt hsos gombc Karavn sajtos bundban
	
		
			| 
				 
					zsemle 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1/2 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ftt, fstlt marhahs 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A kockkra vgott s halvny rzsasznre pirtott zsemlbl, a tojsbl, a lisztbl, a vilgosra pirtott vrshagymbl s a zldpetrezselyembl a szoksos mdon zsemlegombcalapot ksztnk. Megszzuk, rlt borssal fszerezzk s hozzkeverjk az apr kockkra vgott ftt, fstlt marhahs felt. A masszbl gombcokat formlunk s enyhn ss vzben kifzzk. Reszelt Karavn sajtba hempergetjk, tlra rendezzk s tejfllel meglocsoljuk. A fstlt hs msik felt kevs olajon megpirtjuk s a gombcok tetejre halmozzuk.  
	  
	Fstlt hsos rakott galuska fstlt sajttal
	
		
			| 
				 
					fstlt hs 
			 | 
			
				 
					30 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A liszthez hozztjk a tojsokat, megszzuk s annyi langyos vizet adunk hozz, hogy kzepesen sr galuskatsztt kapjunk. Ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, lebltjk, majd kevs forr zsrral elkeverjk. Kzben a nem tl zsros fstlt hst megfzzk s ledarljuk. A galuska egyik felt egy mly tzll tlba tertjk, egyenletesen elosztjuk rajta a darlt hst s rszrjuk a lereszelt sajt felt. A maradk galuskval befedjk, lentjk a simra kevert tejfllel s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Forr stben addig stjk, amg a sajt megpirul a tetejn.  
	  
	Gcseji Csemege sajtos gngylt sertsszelet
	
		
			| 
				 
					sertscomb 
			 | 
			
				 
					50 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gpsonka 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Natr Gcseji csemege sajt  
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					12 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A sertscombbl ngy egyforma szeletet vgunk. Kiverjk, megszzuk s meghintjk rlt borssal. A sonkt s a sajtot kis kockkra vgjuk, s az elksztett hsokra halmozzuk. Ezutn a hsokat sszegngyljk, hstvel rgztjk, majd lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban kistjk. A hstt eltvoltjuk s a hsokat les kssel kb. 1 cm vastag szeletekre vgjuk. Hasbburgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk.  
 
	Gcseji rakott burgonya sertshssal
	
		
			| 
				 
					sertshs 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					burgonya 
			 | 
			
				 
					80 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fstlt szalonna 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					ftt tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpaprika 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsom 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Natr Gcseji csemege sajt  
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt kmny 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					majornna 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A sertshst ledarljuk. A finomra vgott vrshagymt zsrban aranysrgra pirtjuk, hozzadjuk a darlt hst, sval, rlt borssal, rlt kmnymaggal, majornnval zestjk s gyakori kevers mellett lepirtjuk. Megszrjuk pirospaprikval, kevs vizet ntnk hozz s fed alatt puhra proljuk. A burgonyt ss vzben, hjban megfzzk, megtiszttjuk s karikkra vgjuk. A fstlt szalonnt kis kockkra aprtjuk, serpenyben kistjk s a burgonyt hozzadva tforgatjuk. A ftt kemny tojst karikkra vgjuk. Egy tepsit kizsrozunk, az aljra egy sor burgonyt tertnk s a darlt hst egyenletesen elosztjuk rajta. Tetejt bebortjuk a felkarikzott ftt tojssal, a szeletelt zldpaprikval s paradicsommal. A natr Gcseji csemege sajtot kis kockkra vgjuk s egyenletesen eltertjk a rakottas tetejn. Vgl meglocsoljuk tejfllel s megszrjuk pirospaprikval. Elmelegtett stben megstjk.  
	  
	Gombs blszn Pannnia sajttal stve
	
		
			| 
				 
					blszn 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					8 cl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gomba 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejszn 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					mustr 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A hrtyjtl megtiszttott blsznt megszrjuk rlt borssal, vkonyan megkenjk mustrral, majd egy ednybe fektetjk s annyi olajat ntnk r, hogy ellepje. Htszekrnybe tesszk, s idnknt megforgatva 2-3 napon keresztl rleljk. Az gy elksztett blsznbl ngy egyforma szeletet vgunk, nagyon gyengn kiverjk s megszzuk. Kevs forr olajban angolosan kistjk. A visszamaradt olajban a kis kockkra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a vkonyra felszeletelt gombt, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s lepirtjuk. Kevs liszttel megszrjuk, kis ideig tovbb pirtjuk. A tejsznt hozzntve addig keverjk, amg krmszerv vlik, majd levesszk a tzrl. A blsznszeleteket egy tepsibe fektetjk. Tetejkn egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjk egy-egy sajtszelettel. Forr stben a sajt olvadsig stjk. Prolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyval tlaljuk.  
 
	Illatos fszeres csirke
	
		
			| 
				 
					csirke 
			 | 
			
				 
					1,2 kg  
			 | 
			
				 
					bazsalikom 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
			
				 
					s 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					8 cl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					4 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vargnya gomba 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fehrbor 
			 | 
			
				 
					2-3 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sonka 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A csirkt feldaraboljuk, megmossuk, szrazra itatjuk s beszzuk. Nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva kevs olajban pirosra stjk. A megslt csirkedarabokat egy tzll tlban szpen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirtjuk a finomra vgott vrs-hagymt, beletesszk a paradicsomprt s jl tforrstjuk. Bazsalikommal, vgott zldpetrezselyemmel, felaprtott vargnya gombval fszerezzk s fehrborral felengedjk. Amikor felforrt, a csirkre ntjk s aluflival letakarva, a stben puhra proljuk. Mikor a csirke megpuhult, a flit levesszk s rntjk az aprra vgott sonkval s reszelt sajttal elkevert tejflt. Visszatesszk a stbe s addig stjk, ameddig a tejfl tforrsodik s a sajt megolvad. Prolt rizzsel knljuk.  
	  
	Karavn sajtos rakott makarni virslivel
	
		
			| 
				 
					makarni 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					virsli 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					3 g 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Karavn sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, langyos vzzel lebltjk s lecsepegtetjk. A virslit karikkra vgjuk, kevs felhevtett zsrban tpirtjuk s a tzrl levve csipetnyi pirospaprikval elkeverjk. A tejflt kevertlba tesszk, hozzadjuk az egsz tojsokat, sval, rlt borssal zestjk, majd habvervel simra keverjk. Egy tepsit vagy tzll tlat kikennk zsrral, beletertjk a makarni felt, rtesszk a virslit, megszrjuk a reszelt sajt felvel s befedjk a maradk makarnival. A tojssal elkevert tejflt a tszta felletn egyenletesen elkenjk. Rszrjuk a megmaradt reszelt sajtot s mrskelten forr stben ropogs pirosra stjk. Azonnal tlaljuk, frissen a legfinomabb.  
	  
	Mediterrn rntott csirke
	
		
			| 
				 
					csirke 
			 | 
			
				 
					1,2 kg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					citrom 
			 | 
			
				 
					1/2 db  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1/2 cs.  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Zomncozott vagy porcelnednybe olajat tesznk, citromlvel sszekeverjk, majd sval, rlt borssal, aprra vgott zld-petrezselyemmel fszerezzk. Beletesszk a feldarabolt csirkt s htszekrnyben 4-5 rn keresztl rleljk. Nhnyszor megforgatjuk, hogy a pcl mindenhol egyformn rje. Miutn a pclbl kiemeltk, lecspgtetjk, lisztbe, felvert tojsba s 10 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekevert zsemle-morzsba bundzzuk. Felhevtett olajban, mrskelt tzn, lefedve kszre stjk. Kretnek slt hasbburgonyt adunk hozz.  
 
	Pannnia sajttal prolt bazsalikomos csirke
	
		
			| 
				 
					csirke 
			 | 
			
				 
					1,2 kg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					8 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fehrbor 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sonka 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tejfl 
			 | 
			
				 
					2 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					bazsalikom 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A csirkt feldaraboljuk s megszzuk. Egy serpenyben kevs zsrt hevtnk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szp pirosra stjk, majd egy mlyebb tzll tlba helyezzk. A visszamaradt zsrban a finomra vgott vrshagymt megpirtjuk, hozzkeverjk a paradicsomprt, majd a fehrborral s egy kevs vzzel felengedjk. Megszzuk s trt bazsalikommal fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd a csirkre ntjk. Fedvel letakarva, mrskelt tzn addig proljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rszrjuk az apr kockkra vgott Pannnia sajtot s sonkt, hozzntjk a tejflt s 2-3 percig forraljuk. Prolt rizzsel s fejes saltval tlaljuk.  
	  
	Pannnia sajttal slt sertsborda gombval
	
		
			| 
				 
					sertskaraj 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gomba 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					3 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt fehr bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A sertskarajt felszeleteljk, a szeleteket kiss kiverjk, megszzuk s rlt fehr borssal meghintjk. Serpenyben kevs zsrt hevtnk s a lisztbe mrtott hsszeleteket pirosra stjk. A gombt megtiszttjuk, megmossuk s vkonyra szeleteljk. A hs stsbl visszamaradt zsrba tesszk s lepirtjuk. Sval, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. A megsttt hsszeleteket vajjal kikent tzll tlba helyezzk. Elosztjuk rajtuk a pirtott gombt s mindegyiket egy-egy sajtszelettel betakarjuk. Forr stben kszre stjk. Kretnek vajas zldborst adunk mell.  
	  
	Pannnia sajttal tlttt csirkemell
	
		
			| 
				 
					csirkemell 
			 | 
			
				 
					4 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					s, szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A kicsontozott csirkemellrl a brt eltvoltjuk. Vkony pengj kssel a hs kzepbe beleszrunk s akkora reget vgunk benne, hogy tlthet legyen. 
	A sajtot lereszeljk s sszegyrjuk a vajjal. Sval s reszelt szerecsendival fszerezzk. 
	A sajtos tltelket elosztjuk ngy egyenl rszre s a csirkemelleket ezzel betltjk. A nylst hstvel vagy fogvjval betzzk. A hsszeleteket megszzuk, lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba bundzzuk. B, forr olajban megstjk. Vajas zldborsval, rizibizivel vagy burgonyaprvel tlaljuk. 
 
	Pulykamell velvel s sajttal stve
	
		
			| 
				 
					pulykamell 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					4 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vaj 
			 | 
			
				 
					6 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					borjvel 
			 | 
			
				 
					20 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zldpetrezselyem 
			 | 
			
				 
					1 cs. 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojssrgja 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannonia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					szerecsendi 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					pirospaprika 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt fehr bors 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, enyhn kiverjk s megszzuk. Meghintjk rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival, majd lisztbe mrtva, kevs felhevtett vajban pirosra stjk. A borj-, vagy sertsvelt hideg vzben ztatjuk, gy a felletn lv hrtyt knnyebben eltvolthatjuk. A hs stsbl visszamaradt vajban kevs finomra vgott, vagy lereszelt vrshagymt pirtunk. Hozzadjuk az aprra vgott velt, sval, rlt borssal, vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s ers tzn, kevergetve megpirtjuk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojsok srgit s a hsszeletek tetejn egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannnia sajttal befedjk, kevs pirospaprikval megszrjuk s elmelegtett stben megstjk. Rizibizivel, vagy gombs rizzsel knljuk.  
	  
	Rntott sertskaraj olaszosan
	
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsom 
			 | 
			
				 
					40 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fehrbor 
			 | 
			
				 
					1 dl 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					sertskaraj 
			 | 
			
				 
					60 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					10 dkg  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					tojs 
			 | 
			
				 
					2 db 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					zsemlemorzsa 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Reszelt Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					10 dkg 
			 | 
		 
		
			| 
				 
					kakukkf, rlt bors, s 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
	
 
	Elksztse: 
	Az aprra vgott vrshagymt egy kevs olajban vegesre pirtjuk, beletesszk a negyedekre vgott paradicsomot, sval, rlt borssal zestjk s megproljuk. Ezutn hozzadjuk a paradicsomprt, tforrstjuk s hozzntjk a bort. Kakukkfvel fszerezzk s fedvel letakarva 20-25 percig fzzk. Sr mrtst kapunk. A karajszeleteket kiverjk, lisztbe, tojsba s zsemlemorzsval elkevert reszelt sajtba bundzzuk. B, forr olajban kistjk. Lapos tzll tlba tesszk a megsttt hsszeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyeznk s meglocsoljuk a mrtssal. jra sajt, majd mrts kvetkezik. Tetejt megszrjuk reszelt sajttal s elmelegtett stben jl tstjk.  
 
	Rozmaringos csirkemell sajttal stve
	
		
			| 
				 
					csirke 
			 | 
			
				 
					1,2 kg  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					olaj 
			 | 
			
				 
					8 cl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					vrshagyma 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					paradicsompr 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					fehrbor 
			 | 
			
				 
					3 dl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					liszt 
			 | 
			
				 
					5 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					gomba 
			 | 
			
				 
					12 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					Pannnia sajt 
			 | 
			
				 
					15 dkg 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					babrlevl 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rozmaring 
			 | 
			
				 
					  
			 | 
			
				 
					  
			 | 
		 
		
			| 
				 
					rlt bors, s 
			 | 
			 |  
						|   | 
						  | 
						  | 
					       |