|
Ananszos sajtkrmmel tlttt csirkemell tekercs
natr Medve tmls sajt
|
20 dkg
|
csirkemell fil
|
4 db
|
ananszbeftt
|
10 dkg
|
pritamin paprika
|
1 db
|
Petrezselyem zld
|
1 cs.
|
liszt
|
10 dkg
|
tojs
|
3 db
|
zsemlemorzsa
|
20 dkg
|
olaj
|
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A csirkemell filket flia alatt kiverjk, sval, borssal zestjk s flretesszk. A natr tmls sajtot kis kockkra vgott anansszal, paprikval s finomra vgott petrezselyem zlddel sszekeverjk. Az ananszos sajtkrmmel a csirkemell filket megkenjk, felgngyljk s hstvel megtzzk. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban aranysrgra stjk, majd a hstket eltvoltjuk. Burgonyaprvel s margarinon prolt zldsgekkel tlaljuk.
Borjhs rizott
borjhs
|
50 dkg
|
zsr
|
10 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
rizs
|
25 dkg
|
gomba
|
10 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
zldbors
|
10 dkg
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A borjhst a prkltnl szoksosnl kisebb kockkra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt a felhevtett zsrban aranysrgra pirtjuk , beletesszk a hst, sval, rlt borssal zestjk s fedvel letakarva, mindig csak kevs vizet alntve proljuk. Kzben egy msik ednyben a megmosott s lecsurgatott rizst kevs zsron jl tforrstjuk. Hozzkeverjk a megtiszttott, megmosott, vkony szeletekre vgott gombt s az aprra vgott zldpetrezselymet, majd az egszet hozzadjuk a flpuhra proldott, zsrjra pirult borjhshoz. sszekeverjk s forr vzzel felengedjk. A vz a rizs mennyisgnek a duplja legyen. Lefedjk s forr stben megstjk. Amikor elkszlt, hozzkeverjk a kln megfztt zld-borst s a lereszelt Pannnia sajt felt. A borjhs rizottt csszbe nyomkodjuk s gy bortjuk tlra. Tetejre szrjuk a maradk reszelt sajtot, kln tlban paradicsommrtst knlunk hozz.
Borjszelet Dubarry mdra
borjcomb
|
60 dkg
|
szerecsendi
|
vaj
|
8 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
liszt
|
10 dkg
|
|
kelvirg
|
70 dkg
|
|
tej
|
5 dl
|
|
tojssrgja
|
1 db
|
|
tejszn
|
1 dl
|
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
|
Elksztse:
A borjcombbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk. Mindkt oldalt lisztbe mrtva kevs forr zsrban megstjk s egy kivajazott tepsibe helyezzk. A megtiszttott, megmosott kelvirgot enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, jl lecsepegtetjk s lehtjk. Mindegyik hsszelet tetejre egy-egy kelvirg halmot tesznk. Kzben elksztjk a gratin mrtst. Vilgos vajas rntst ksztnk 5 dkg vajbl s ugyanennyi lisztbl. Felengedjk a forr tejjel s habvervel sr mrtss keverjk. Sval, reszelt szerecsendival s rlt fehr borssal fszerezzk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojssrgjval elkevert tejsznt s a lereszelt Pannnia sajt felt. A hsra helyezett kelvirgot a mrtssal lentjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal s forr stben megstjk.
Cspspapriks Medve sajttal rakott hsos makarni
makarni
|
40 dkg
|
vaj
|
5 dkg
|
zsr
|
5 dkg
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
darlt sertshs
|
30 dkg
|
Cspspapriks Medve sajt
|
15 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
pirospaprika
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A makarnit ss vzben kifzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s kevs olvasztott vajjal sszekeverjk. Az aprra vgott vrshagymt zsrban vegesre pirtjuk, beletesszk a darlt sertshst, majd egy kevs vizet alntve gyorsan elkeverjk. Sval, pirospaprikval s rlt borssal fszerezzk. Fedvel letakarva puhra proljuk. Egy mly tzll tlat kivajazunk, belentjk a makarni felt, rtesszk az apr kockkra vgott csppapriks Medve sajt felt s a darlt hst. Ismt sajt, vgl makarni kvetkezik. Tetejt lentjk a tejfllel s kzp meleg stben megstjk.
Fszeres aprpecsenye sajtos rizsgombccal
szzpecsenye
|
50 dkg
|
zsr
|
5 dkg
|
vrshagyma
|
15 dkg
|
fokhagyma
|
2 gerezd
|
gomba
|
15 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
liszt
|
3 dkg
|
rizs
|
20 dkg
|
olaj
|
3 dl
|
paradicsompr
|
4 dkg
|
Reszelt Pannnia sajt
|
12 dkg
|
zsemlemorzsa
|
10 dkg
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A szzpecsenyt ceruza vastagsg cskokra vgjuk. Serpenyben zsrt hevtnk, a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt s a hst. Sval, rlt borssal fszerezzk s ers tzn pirtjuk. Amikor a hs flig puha, beletesszk a vkony szeletekre vgott gombt, a vgott zldpetrezselymet s egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, elkeverjk s kevs vzzel felengedve puhra proljuk. Kzben elksztjk a rizsgombcokat. A rizst kevs olajban megpirtjuk s ktszeres mennyisg forr vzzel felengedjk. Megszzuk, belekeverjk a paradicsom-prt s a kisebb fej vrshagymt. Amikor megftt, kiss kihtjk, belekeverjk a reszelt sajtot s tojs nagysg gombcokat formlunk belle. Zsemlemorzsban megforgatva b, forr olajban kistjk.
Fliban slt marhahstekercs sajttal
marhahs
|
60 dkg
|
tojs
|
2 db
|
olaj
|
1 cl
|
Cspspapriks Gcseji csemege sajt
|
12 dkg
|
rlt kmnymag
|
|
pirospaprika
|
|
majornna
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
Az n- s faggymentes, teljesen sovny marhahst apr lyuk darln ledarljuk, kevertlba tesszk s hozzadjuk a tojst. Sval, rlt borssal, majornnval, rlt kmnymaggal fszerezzk. Egynem masszv dolgozzuk. Az aluflit az asztalra tertjk, kevs olajjal megkenjk, rhelyezzk a hst s kb. 1 cm vastag tglalapp formzzuk. Kzepre tesszk a sajtdarabokat, majd roldszeren feltekerjk gy, hogy a sajt a hs kzepbe kerljn. Ezutn a fliba szorosan becsavarjuk. Stlapra helyezzk s kzepes hmrsklet stbe tve 30 percig stjk. Ha elkszlt, kibontjuk az aluflibl s felszeleteljk. Vajas burgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, klnbz saltkkal.
Fstlt hsos gombc Karavn sajtos bundban
zsemle
|
4 db
|
tojs
|
2 db
|
liszt
|
20 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
ftt, fstlt marhahs
|
20 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
Karavn sajt
|
15 dkg
|
olaj
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A kockkra vgott s halvny rzsasznre pirtott zsemlbl, a tojsbl, a lisztbl, a vilgosra pirtott vrshagymbl s a zldpetrezselyembl a szoksos mdon zsemlegombcalapot ksztnk. Megszzuk, rlt borssal fszerezzk s hozzkeverjk az apr kockkra vgott ftt, fstlt marhahs felt. A masszbl gombcokat formlunk s enyhn ss vzben kifzzk. Reszelt Karavn sajtba hempergetjk, tlra rendezzk s tejfllel meglocsoljuk. A fstlt hs msik felt kevs olajon megpirtjuk s a gombcok tetejre halmozzuk.
Fstlt hsos rakott galuska fstlt sajttal
fstlt hs
|
30 dkg
|
liszt
|
40 dkg
|
tojs
|
2 db
|
zldpetrezselyem
|
5 dkg
|
Karavn sajt
|
20 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
s
|
|
Elksztse:
A liszthez hozztjk a tojsokat, megszzuk s annyi langyos vizet adunk hozz, hogy kzepesen sr galuskatsztt kapjunk. Ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, lebltjk, majd kevs forr zsrral elkeverjk. Kzben a nem tl zsros fstlt hst megfzzk s ledarljuk. A galuska egyik felt egy mly tzll tlba tertjk, egyenletesen elosztjuk rajta a darlt hst s rszrjuk a lereszelt sajt felt. A maradk galuskval befedjk, lentjk a simra kevert tejfllel s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Forr stben addig stjk, amg a sajt megpirul a tetejn.
Gcseji Csemege sajtos gngylt sertsszelet
sertscomb
|
50 dkg
|
gpsonka
|
10 dkg
|
Natr Gcseji csemege sajt
|
10 dkg
|
liszt
|
5 dkg
|
tojs
|
2 db
|
zsemlemorzsa
|
12 dkg
|
olaj
|
2 dl
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A sertscombbl ngy egyforma szeletet vgunk. Kiverjk, megszzuk s meghintjk rlt borssal. A sonkt s a sajtot kis kockkra vgjuk, s az elksztett hsokra halmozzuk. Ezutn a hsokat sszegngyljk, hstvel rgztjk, majd lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban kistjk. A hstt eltvoltjuk s a hsokat les kssel kb. 1 cm vastag szeletekre vgjuk. Hasbburgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk.
Gcseji rakott burgonya sertshssal
sertshs
|
40 dkg
|
vrshagyma
|
10 dkg
|
zsr
|
6 dkg
|
burgonya
|
80 dkg
|
fstlt szalonna
|
5 dkg
|
ftt tojs
|
2 db
|
zldpaprika
|
10 dkg
|
paradicsom
|
10 dkg
|
Natr Gcseji csemege sajt
|
20 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
rlt kmny
|
|
majornna
|
|
pirospaprika
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A sertshst ledarljuk. A finomra vgott vrshagymt zsrban aranysrgra pirtjuk, hozzadjuk a darlt hst, sval, rlt borssal, rlt kmnymaggal, majornnval zestjk s gyakori kevers mellett lepirtjuk. Megszrjuk pirospaprikval, kevs vizet ntnk hozz s fed alatt puhra proljuk. A burgonyt ss vzben, hjban megfzzk, megtiszttjuk s karikkra vgjuk. A fstlt szalonnt kis kockkra aprtjuk, serpenyben kistjk s a burgonyt hozzadva tforgatjuk. A ftt kemny tojst karikkra vgjuk. Egy tepsit kizsrozunk, az aljra egy sor burgonyt tertnk s a darlt hst egyenletesen elosztjuk rajta. Tetejt bebortjuk a felkarikzott ftt tojssal, a szeletelt zldpaprikval s paradicsommal. A natr Gcseji csemege sajtot kis kockkra vgjuk s egyenletesen eltertjk a rakottas tetejn. Vgl meglocsoljuk tejfllel s megszrjuk pirospaprikval. Elmelegtett stben megstjk.
Gombs blszn Pannnia sajttal stve
blszn
|
60 dkg
|
olaj
|
8 cl
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
gomba
|
15 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
liszt
|
3 dkg
|
tejszn
|
1 dl
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
mustr
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A hrtyjtl megtiszttott blsznt megszrjuk rlt borssal, vkonyan megkenjk mustrral, majd egy ednybe fektetjk s annyi olajat ntnk r, hogy ellepje. Htszekrnybe tesszk, s idnknt megforgatva 2-3 napon keresztl rleljk. Az gy elksztett blsznbl ngy egyforma szeletet vgunk, nagyon gyengn kiverjk s megszzuk. Kevs forr olajban angolosan kistjk. A visszamaradt olajban a kis kockkra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a vkonyra felszeletelt gombt, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s lepirtjuk. Kevs liszttel megszrjuk, kis ideig tovbb pirtjuk. A tejsznt hozzntve addig keverjk, amg krmszerv vlik, majd levesszk a tzrl. A blsznszeleteket egy tepsibe fektetjk. Tetejkn egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjk egy-egy sajtszelettel. Forr stben a sajt olvadsig stjk. Prolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyval tlaljuk.
Illatos fszeres csirke
csirke
|
1,2 kg
|
bazsalikom
|
liszt
|
6 dkg
|
s
|
olaj
|
8 cl
|
|
vrshagyma
|
12 dkg
|
|
paradicsompr
|
4 dkg
|
|
vargnya gomba
|
5 dkg
|
|
fehrbor
|
2-3 dl
|
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
|
tejfl
|
2 dl
|
|
sonka
|
8 dkg
|
|
Pannnia sajt
|
12 dkg
|
|
Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk, megmossuk, szrazra itatjuk s beszzuk. Nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva kevs olajban pirosra stjk. A megslt csirkedarabokat egy tzll tlban szpen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirtjuk a finomra vgott vrs-hagymt, beletesszk a paradicsomprt s jl tforrstjuk. Bazsalikommal, vgott zldpetrezselyemmel, felaprtott vargnya gombval fszerezzk s fehrborral felengedjk. Amikor felforrt, a csirkre ntjk s aluflival letakarva, a stben puhra proljuk. Mikor a csirke megpuhult, a flit levesszk s rntjk az aprra vgott sonkval s reszelt sajttal elkevert tejflt. Visszatesszk a stbe s addig stjk, ameddig a tejfl tforrsodik s a sajt megolvad. Prolt rizzsel knljuk.
Karavn sajtos rakott makarni virslivel
makarni
|
40 dkg
|
virsli
|
20 dkg
|
zsr
|
8 dkg
|
pirospaprika
|
3 g
|
tejfl
|
3 dl
|
tojs
|
2 db
|
Karavn sajt
|
15 dkg
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, langyos vzzel lebltjk s lecsepegtetjk. A virslit karikkra vgjuk, kevs felhevtett zsrban tpirtjuk s a tzrl levve csipetnyi pirospaprikval elkeverjk. A tejflt kevertlba tesszk, hozzadjuk az egsz tojsokat, sval, rlt borssal zestjk, majd habvervel simra keverjk. Egy tepsit vagy tzll tlat kikennk zsrral, beletertjk a makarni felt, rtesszk a virslit, megszrjuk a reszelt sajt felvel s befedjk a maradk makarnival. A tojssal elkevert tejflt a tszta felletn egyenletesen elkenjk. Rszrjuk a megmaradt reszelt sajtot s mrskelten forr stben ropogs pirosra stjk. Azonnal tlaljuk, frissen a legfinomabb.
Mediterrn rntott csirke
csirke
|
1,2 kg
|
olaj
|
3 dl
|
citrom
|
1/2 db
|
zldpetrezselyem
|
1/2 cs.
|
liszt
|
10 dkg
|
tojs
|
2 db
|
Pannnia sajt
|
10 dkg
|
zsemlemorzsa
|
10 dkg
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
Zomncozott vagy porcelnednybe olajat tesznk, citromlvel sszekeverjk, majd sval, rlt borssal, aprra vgott zld-petrezselyemmel fszerezzk. Beletesszk a feldarabolt csirkt s htszekrnyben 4-5 rn keresztl rleljk. Nhnyszor megforgatjuk, hogy a pcl mindenhol egyformn rje. Miutn a pclbl kiemeltk, lecspgtetjk, lisztbe, felvert tojsba s 10 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekevert zsemle-morzsba bundzzuk. Felhevtett olajban, mrskelt tzn, lefedve kszre stjk. Kretnek slt hasbburgonyt adunk hozz.
Pannnia sajttal prolt bazsalikomos csirke
csirke
|
1,2 kg
|
zsr
|
8 dkg
|
liszt
|
5 dkg
|
vrshagyma
|
12 dkg
|
paradicsompr
|
3 dkg
|
fehrbor
|
2 dl
|
Pannnia sajt
|
12 dkg
|
sonka
|
10 dkg
|
tejfl
|
2 dl
|
bazsalikom
|
|
s
|
|
Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk s megszzuk. Egy serpenyben kevs zsrt hevtnk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szp pirosra stjk, majd egy mlyebb tzll tlba helyezzk. A visszamaradt zsrban a finomra vgott vrshagymt megpirtjuk, hozzkeverjk a paradicsomprt, majd a fehrborral s egy kevs vzzel felengedjk. Megszzuk s trt bazsalikommal fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd a csirkre ntjk. Fedvel letakarva, mrskelt tzn addig proljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rszrjuk az apr kockkra vgott Pannnia sajtot s sonkt, hozzntjk a tejflt s 2-3 percig forraljuk. Prolt rizzsel s fejes saltval tlaljuk.
Pannnia sajttal slt sertsborda gombval
sertskaraj
|
60 dkg
|
zsr
|
5 dkg
|
liszt
|
3 dkg
|
gomba
|
15 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
vaj
|
3 dkg
|
Pannnia sajt
|
12 dkg
|
rlt fehr bors, s
|
|
Elksztse:
A sertskarajt felszeleteljk, a szeleteket kiss kiverjk, megszzuk s rlt fehr borssal meghintjk. Serpenyben kevs zsrt hevtnk s a lisztbe mrtott hsszeleteket pirosra stjk. A gombt megtiszttjuk, megmossuk s vkonyra szeleteljk. A hs stsbl visszamaradt zsrba tesszk s lepirtjuk. Sval, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. A megsttt hsszeleteket vajjal kikent tzll tlba helyezzk. Elosztjuk rajtuk a pirtott gombt s mindegyiket egy-egy sajtszelettel betakarjuk. Forr stben kszre stjk. Kretnek vajas zldborst adunk mell.
Pannnia sajttal tlttt csirkemell
csirkemell
|
4 db
|
Pannnia sajt
|
12 dkg
|
vaj
|
6 dkg
|
liszt
|
5 dkg
|
tojs
|
2 db
|
zsemlemorzsa
|
15 dkg
|
olaj
|
|
s, szerecsendi
|
|
Elksztse:
A kicsontozott csirkemellrl a brt eltvoltjuk. Vkony pengj kssel a hs kzepbe beleszrunk s akkora reget vgunk benne, hogy tlthet legyen.
A sajtot lereszeljk s sszegyrjuk a vajjal. Sval s reszelt szerecsendival fszerezzk.
A sajtos tltelket elosztjuk ngy egyenl rszre s a csirkemelleket ezzel betltjk. A nylst hstvel vagy fogvjval betzzk. A hsszeleteket megszzuk, lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba bundzzuk. B, forr olajban megstjk. Vajas zldborsval, rizibizivel vagy burgonyaprvel tlaljuk.
Pulykamell velvel s sajttal stve
pulykamell
|
60 dkg
|
liszt
|
4 dkg
|
vaj
|
6 dkg
|
borjvel
|
20 dkg
|
vrshagyma
|
5 dkg
|
zldpetrezselyem
|
1 cs.
|
tojssrgja
|
2 db
|
Pannonia sajt
|
15 dkg
|
szerecsendi
|
|
pirospaprika
|
|
rlt fehr bors
|
|
rlt bors, s
|
|
Elksztse:
A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, enyhn kiverjk s megszzuk. Meghintjk rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival, majd lisztbe mrtva, kevs felhevtett vajban pirosra stjk. A borj-, vagy sertsvelt hideg vzben ztatjuk, gy a felletn lv hrtyt knnyebben eltvolthatjuk. A hs stsbl visszamaradt vajban kevs finomra vgott, vagy lereszelt vrshagymt pirtunk. Hozzadjuk az aprra vgott velt, sval, rlt borssal, vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s ers tzn, kevergetve megpirtjuk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojsok srgit s a hsszeletek tetejn egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannnia sajttal befedjk, kevs pirospaprikval megszrjuk s elmelegtett stben megstjk. Rizibizivel, vagy gombs rizzsel knljuk.
Rntott sertskaraj olaszosan
vrshagyma
|
15 dkg
|
olaj
|
3 dl
|
paradicsom
|
40 dkg
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
fehrbor
|
1 dl
|
sertskaraj
|
60 dkg
|
liszt
|
10 dkg
|
tojs
|
2 db
|
zsemlemorzsa
|
10 dkg
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
Reszelt Pannnia sajt
|
10 dkg
|
kakukkf, rlt bors, s
|
|
Elksztse:
Az aprra vgott vrshagymt egy kevs olajban vegesre pirtjuk, beletesszk a negyedekre vgott paradicsomot, sval, rlt borssal zestjk s megproljuk. Ezutn hozzadjuk a paradicsomprt, tforrstjuk s hozzntjk a bort. Kakukkfvel fszerezzk s fedvel letakarva 20-25 percig fzzk. Sr mrtst kapunk. A karajszeleteket kiverjk, lisztbe, tojsba s zsemlemorzsval elkevert reszelt sajtba bundzzuk. B, forr olajban kistjk. Lapos tzll tlba tesszk a megsttt hsszeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyeznk s meglocsoljuk a mrtssal. jra sajt, majd mrts kvetkezik. Tetejt megszrjuk reszelt sajttal s elmelegtett stben jl tstjk.
Rozmaringos csirkemell sajttal stve
csirke
|
1,2 kg
|
|
olaj
|
8 cl
|
|
vrshagyma
|
15 dkg
|
|
paradicsompr
|
5 dkg
|
|
fehrbor
|
3 dl
|
|
liszt
|
5 dkg
|
|
gomba
|
12 dkg
|
|
Pannnia sajt
|
15 dkg
|
|
babrlevl
|
|
|
rozmaring
|
|
|
rlt bors, s
|
|
|
|
|
|