|
[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]
Sttks-dis muffin
Hozzvalk 12 db-hoz:
- 200 g megslt, prstett sttk
- 200 g barnacukor
- 2 tojs
- csipet s
- 150 g liszt
- 1 csomag stpor
- fahj
- fl mark durvra aprtott di
- 85 ml olaj
Elksztse: a nedves hozzvalkat s a szrazakat kln-kln tlban keverd el alaposan, majd a kettt vegytsd ssze, s tltsd paprral blelt vagy jl kivajazott muffinst formba. 180 fokos stben 20-25 perc alatt ssd meg.
|

Gymlcss csillagok:
130 g mogyor
250 g porcukor
1 citrom leve
1 ev. kanl rum
120 g ribizli dzsem
120 g reszelt kkusz
Piskta morzsa szuksg szerint.
A mogyort aprra trjk vagy ledarljuk s sszekeverjuk a porcukorral, citromlvel s rummal.
A ribizli dzsembl flre tesznk 2 evkanlnyit.
A tbbit hozzkeverjuk a masszhoz.
A masszt feldolgozzuk, kzben szksg szerint srtjuk piskta morzsval.
Majd porcukorral beszrt sodrfval 5-6 mm vastagra kigyrjuk.
Rkenjk a flretett 2 ev. kanl dzemet s rszorjuk a kkuszt.
Msnapig hagyjuk szradni.
Msnap csillag formval kivgjuk a csillagokat.
1 tojsfehrjt kikevernk 100 g porcukorral s 1-1 csillag felt belemrtjuk.
Kzept dszthetjuk cukor gynggyel.
|
Kesercsokis Brownie
Hozzvalk:
40 dkg vaj
40 dkg keser csoki
6 tojs
10 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 mokkskanl s
di, mandula vagy mogyor
Elksztse: Melegtsd el a stt 180 fokra, kzben pedig blelj ki stpaprral egy nem tl magas tepsit (kb. 5 cm). Vzgz felett olvaszd fel a csokit a vajjal, tedd flre hlni. Egy tlkban keverd ssze a felvert tojsokat a cukorral. Ha a csokold kihlt, keverd el a tojssal, majd szitld hozz a sval elkevert lisztet, s keverd el alaposan. A vgn zls szerint dolgozz bele dit, mogyort, mandult durvra trve, esetleg aszalt gymlcst. 25 percig, gondosan odafigyelve ssd addig, mg a teteje szilrd nem lesz, akkor vedd ki azonnal s hagyd kihlni.
|
Sajtos csiga ( nagyon finom)
50 dg. finomliszt 26 dg. margarin 2 dl. tej 2 mokksk. s. 1 csomag stpor
sszegyrjuk, 6 cipba.
Tltelk:
24 dg. margarin 30 dg. reszelt sajt (zls szerint, legyen benne fstlt s emmentli is lehetleg) 2-2 mokksk. S s piros paprika. (ez az eredeti recept, n mg kis rlt borsot, s rlt kmnyt is teszek bele)
Jl kikeverjk. A cipkat kln-kln 3 ujjnyi szles hossz, vkony tsztv nyjtjuk, s a tltelkkel megkenjk. Egyenknt szorosan sszegngyljk s legalbb pr rra, vagy 1 jszakra jgbe htjk. Msnap a flibl kivve max. cm. vastag szeletekre vgjuk, lapjukkal stlemezre fektetjk, forr stben vilgos pirosra stjk (vigyzat, ne gjen meg!)
Nagyon kiads. Htben sok trolhat s brmikor kisthetjk.
|
Sajtos goffri
Hozzvalk
(Kb. 10 darab)
16 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
14 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejfl
2 kis tojs
1 ppos teskanl stpor
tej
s
A vajat (margarint) elkeverem a tojsokkal, majd megprblom csommentesre keverni a sajttal, a stporral, a tejfllel, kevs sval s a tbb rszletben adagolt liszttel. Fokozatosan annyi tejet adok hozz, hogy sr, leginkbb a nokedlitsztra emlkeztet llag masszt kapjak.

Nekem a csommentesre kevers nem sikerlt, ezrt ezen a ponton elvettem a robotgpet, s annak a habverjvel kevertem simra. A gofristt bemelegtem, vkonyan megkenem olajjal, s megstm a tsztt, a ksz darabokat rcsra teszem hlni, hogy a tvoz gztl ne legyenek szottyadtak. A gofrikat tejfllel s reszelt sajttal tlalom. |
JUHTRS POGCSA
1 kg hjban ftt, ttrt burgonya
250 g rizsliszt vagy ms glutnmentes lisztkeverk
reszelt sajt a szrshoz (fele Trappista, fele fstlt Karavn)
250 g juhtr
50 g margarin
30 g leszt
2 db tojs
50 ml tej
s
Elksztse:
Az lesztt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat sszedolgozzuk, majd kb. fl rt kelni hagyjuk.
Gyrdeszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk, kis pogcsaszaggatval kiszaggatjuk, s kizsrozott tepsibe tesszk. A tetejt megkenjk tojssal vagy olajjal, s a reszelt sajtbl egy-egy nagy csipetet tesznk r.
Kb. fl rt ismt kelni hagyjuk, majd elmelegtett stben megstjk. |
BAYLEYS
2 dl rum
3 dl OK tejszin
2 csomag vanilis cappucinopor (125 gr-os )
15 dkg porcukor
sszerzni s lehteni. |
Meggyes sti gyorsan
20 dkg vaj
2,5 bgre cukor
3 bgre liszt
6 tojs
1 stpor
2 veg meggybeftt
Vajat habosra keverni a tojssrgjval s a cukorral,liszt stpor hozz s a felvert fehrje.Tepsibe,r meggy s stni. |
Szilvs sti
4 bgre liszt
4 bgre tej
10 dkg vaj
fl bgre olaj
fl bgre cukor
2 tojs
15 g leszt
szilva zls szerint
csipet s
lesztt megfuttatni,hozz a liszt,tojsrgja,cukor,olaj,vaj,tej............sszekeverni.
A tojsfehrjbl habot verni,sszedolgozni lgy tsztv s kelni hagyni.Kiolajozott tepsibe nteni,tetjre szilva s megstni.Porcukor a tetejre. |
Az Eredeti Tr Rudi Muffin
- 25 dkg liszt,
- 2 evkanl kakapor,
- 1 kiskanl szdabikarbna,
- 1 kiskanl stpor,
- 1 db tojs,
- 15 dkg kristlycukor,
- 2 cs. vanlis cukor,
- 1 dl olaj,
- 3,5 dl natr joghurt.
- 3 db ris Tr Rudi (a pttys j csak!)
Elkszts:
Elszr kenjk ki olvasztott vajjal a muffinst-formt s tegyk be a fagyasztba, addig, amg elksztjk a tsztt. Ksztsk ki a hozzvalkat s gyjtsuk be a stt 180 fokra.
Keverjk ssze a lisztet, a stport, a szdabikarbnt s a kakaport.
Egy msik tlban keverjk ssze a tojst a cukorral, majd keverjk bele a vanlis cukrot, az olajat s a joghurtot. Majd a kettt sszekeverjk s elosztjuk a formban.
 
Minden Tr Rudit vgjunk ngyfel s minden muffin kzepbe nyomjunk egy darabot.  
Most tegyk a stbe s sssk kb. 30-35 percig.
 
A Tr Rudi belesllyed a tsztba s nagyon jl megolvad a csoki. A formban htsk langyosra, majd tegyk ki rcsra. Porcukorral meghintve tlaljuk. Sokig friss, puha marad.

|
Sajtos pogcsa
Hozzvalk:
1 kg liszt
1/2 kg margarin
2 tojs + 1 a megkenshez
5dkg leszt
5dkg sajt + egy kevs a tetejre
2 kis pohr tejfl
s
Elkszts:
A lisztet, margarint, 2 tojst, a sajtot, st, tejflt sszegyrom a kevs tejben felfuttatott lesztvel. A tejet nem ntm bele rgtn, csak akkor ha nem elg lgy a tszta.
Kisodrom, egyszer meghajtogatom, majd egy jszakra htbe teszem.
Msnap ismt meghajtogatom, kisodrom, tojssal megkenem, a tetejt megszrom sajttal s elmelegtett stben 180-200 fokon megstm. |
|