frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     

STIK,desszertek

[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

2009.11.09. 10:31 Idzet
.

Sttks-dis muffin

Hozzvalk 12 db-hoz:

  • 200 g megslt, prstett sttk
  • 200 g barnacukor
  • 2 tojs
  • csipet s
  • 150 g liszt
  • 1 csomag stpor
  • fahj
  • fl mark durvra aprtott di
  • 85 ml olaj

Elksztse: a nedves hozzvalkat s a szrazakat kln-kln tlban keverd el alaposan, majd a kettt vegytsd ssze, s tltsd paprral blelt vagy jl kivajazott muffinst formba. 180 fokos stben 20-25 perc alatt ssd meg.


2009.11.09. 07:22 Idzet
.

Gymlcss csillagok:

 

130 g mogyor
250 g porcukor
1 citrom leve
1 ev. kanl rum

 

120 g ribizli dzsem
120 g reszelt kkusz


Piskta morzsa szuksg szerint.

 

A mogyort aprra trjk vagy ledarljuk s sszekeverjuk a porcukorral, citromlvel s rummal.

A ribizli dzsembl flre tesznk 2 evkanlnyit.
A tbbit hozzkeverjuk a masszhoz.
A masszt feldolgozzuk, kzben szksg szerint srtjuk piskta morzsval.

 

Majd porcukorral beszrt sodrfval 5-6 mm vastagra kigyrjuk.

Rkenjk a flretett 2 ev. kanl dzemet s rszorjuk a kkuszt.

Msnapig hagyjuk szradni.

 

Msnap csillag formval kivgjuk a csillagokat.

1 tojsfehrjt kikevernk 100 g porcukorral s 1-1 csillag felt belemrtjuk.

Kzept dszthetjuk cukor gynggyel.


2009.11.01. 08:39 Idzet
.

Kesercsokis Brownie

Hozzvalk:
40 dkg vaj
40 dkg keser csoki
6 tojs
10 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 mokkskanl s
di, mandula vagy mogyor

 

 

Elksztse: Melegtsd el a stt 180 fokra, kzben pedig blelj ki stpaprral egy nem tl magas tepsit (kb. 5 cm). Vzgz felett olvaszd fel a csokit a vajjal, tedd flre hlni. Egy tlkban keverd ssze a felvert tojsokat a cukorral. Ha a csokold kihlt, keverd el a tojssal, majd szitld hozz a sval elkevert lisztet, s keverd el alaposan. A vgn zls szerint dolgozz bele dit, mogyort, mandult durvra trve, esetleg aszalt gymlcst. 25 percig, gondosan odafigyelve ssd addig, mg a teteje szilrd nem lesz, akkor vedd ki azonnal s hagyd kihlni.
 


2009.10.19. 07:31 Idzet
veracsek

 Sajtos csiga ( nagyon finom)

 50 dg. finomliszt 26 dg. margarin 2 dl. tej 2 mokksk. s. 1 csomag stpor    

 sszegyrjuk, 6 cipba.

Tltelk:

24 dg. margarin 30 dg. reszelt sajt (zls szerint, legyen benne fstlt s emmentli is lehetleg) 2-2 mokksk. S s piros paprika. (ez az eredeti recept, n mg kis rlt borsot, s rlt kmnyt is teszek bele)

 

Jl kikeverjk. A cipkat kln-kln 3 ujjnyi szles hossz, vkony tsztv nyjtjuk, s a tltelkkel megkenjk. Egyenknt szorosan sszegngyljk s legalbb pr rra, vagy 1 jszakra jgbe htjk. Msnap a flibl kivve max. cm. vastag szeletekre vgjuk, lapjukkal stlemezre fektetjk, forr stben vilgos pirosra stjk (vigyzat, ne gjen meg!)

Nagyon kiads. Htben sok trolhat s brmikor kisthetjk.


2009.10.06. 08:35 Idzet
.

Sajtos goffri


Hozzvalk
(Kb. 10 darab)

16 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
14 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejfl
2 kis tojs
1 ppos teskanl stpor
tej
s

A vajat (margarint) elkeverem a tojsokkal, majd megprblom csommentesre keverni a sajttal, a stporral, a tejfllel, kevs sval s a tbb rszletben adagolt liszttel. Fokozatosan annyi tejet adok hozz, hogy sr, leginkbb a nokedlitsztra emlkeztet llag masszt kapjak.



Nekem a csommentesre kevers nem sikerlt, ezrt ezen a ponton elvettem a robotgpet, s annak a habverjvel kevertem simra. A gofristt bemelegtem, vkonyan megkenem olajjal, s megstm a tsztt, a ksz darabokat rcsra teszem hlni, hogy a tvoz gztl ne legyenek szottyadtak. A gofrikat tejfllel s reszelt sajttal tlalom.


2009.10.03. 21:03 Idzet
.

JUHTRS POGCSA

 

1 kg hjban ftt, ttrt burgonya
250 g rizsliszt vagy ms glutnmentes lisztkeverk
reszelt sajt a szrshoz (fele Trappista, fele fstlt Karavn)
250 g juhtr
50 g margarin
30 g leszt
2 db tojs
50 ml tej
s

Elksztse:

Az lesztt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat sszedolgozzuk, majd kb. fl rt kelni hagyjuk.
Gyrdeszkn ujjnyi vastagra nyjtjuk, kis pogcsaszaggatval kiszaggatjuk, s kizsrozott tepsibe tesszk. A tetejt megkenjk tojssal vagy olajjal, s a reszelt sajtbl egy-egy nagy csipetet tesznk r.
Kb. fl rt ismt kelni hagyjuk, majd elmelegtett stben megstjk.


2009.10.03. 20:20 Idzet
.

BAYLEYS

 

2 dl rum

3 dl OK tejszin

2 csomag vanilis cappucinopor (125 gr-os )

15 dkg porcukor


sszerzni s lehteni.


2009.09.06. 10:08 Idzet
.

Meggyes sti gyorsan

20 dkg vaj

2,5 bgre cukor

3 bgre liszt

6 tojs

1 stpor

2 veg meggybeftt

Vajat habosra keverni a tojssrgjval s a cukorral,liszt stpor hozz s a felvert fehrje.Tepsibe,r meggy s stni.


2009.09.06. 10:05 Idzet
.

Szilvs sti

 

4 bgre liszt

4 bgre tej

10 dkg vaj

fl bgre olaj

fl bgre cukor

2 tojs

15 g leszt

szilva zls szerint

csipet s

lesztt megfuttatni,hozz a liszt,tojsrgja,cukor,olaj,vaj,tej............sszekeverni.

A tojsfehrjbl habot verni,sszedolgozni lgy tsztv s kelni hagyni.Kiolajozott tepsibe nteni,tetjre szilva s megstni.Porcukor a tetejre.


2009.08.06. 09:33 Idzet

Az Eredeti Tr Rudi Muffin

  • 25 dkg liszt,
  • 2 evkanl kakapor,
  • 1 kiskanl szdabikarbna,
  • 1 kiskanl stpor,
  • 1 db tojs,
  • 15 dkg kristlycukor,
  • 2 cs. vanlis cukor,
  • 1 dl olaj,
  • 3,5 dl natr joghurt.
  • 3 db ris Tr Rudi (a pttys j csak!)

Elkszts:

Elszr kenjk ki olvasztott vajjal a muffinst-formt s tegyk be a fagyasztba, addig, amg elksztjk a tsztt. Ksztsk ki a hozzvalkat s gyjtsuk be a stt 180 fokra.

Keverjk ssze a lisztet, a stport, a szdabikarbnt s a kakaport.

Egy msik tlban keverjk ssze a tojst a cukorral, majd keverjk bele a vanlis cukrot, az olajat s a joghurtot. Majd a kettt sszekeverjk s elosztjuk a formban.

Kszen van a tszta, mehet a formba!A Tr Rudikat vgjuk ngyfel, gy 12 db lesz belle

 

 

Minden Tr Rudit vgjunk ngyfel s minden muffin kzepbe nyomjunk egy darabot. gy kell a Tr Rudikat beletenni!Mr sl! Szpen belesllyed a Tr Rudi!

 Most tegyk a stbe s sssk kb. 30-35 percig.

A formban htsk langyosraVegyk ki rcsra, hogy teljesen kihljn!

A Tr Rudi belesllyed a tsztba s nagyon jl megolvad a csoki. A formban htsk langyosra, majd tegyk ki rcsra. Porcukorral meghintve tlaljuk. Sokig friss, puha marad.

J tvgyat!!!!

 


2009.08.06. 09:31 Idzet

Sajtos pogcsa



Hozzvalk:
1 kg liszt
1/2 kg margarin
2 tojs + 1 a megkenshez
5dkg leszt
5dkg sajt + egy kevs a tetejre
2 kis pohr tejfl
s

Elkszts:
A lisztet, margarint, 2 tojst, a sajtot, st, tejflt sszegyrom a kevs tejben felfuttatott lesztvel. A tejet nem ntm bele rgtn, csak akkor ha nem elg lgy a tszta.
Kisodrom, egyszer meghajtogatom, majd egy jszakra htbe teszem.
Msnap ismt meghajtogatom, kisodrom, tojssal megkenem, a tetejt megszrom sajttal s elmelegtett stben 180-200 fokon megstm.


2009.08.06. 09:14 Idzet
.