frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     

HSNLKLI TELEK

[40-21] [20-1]

2009.12.29. 18:32 Idzet
.

Lengyel tojssalta:

ftt tojs szeletek prhagyms, citromos dresszingben


2009.11.26. 09:07 Idzet
.

Srgabors fzelk

1 zacsk  srgabors,
tes kanl s,
tes kanl vegeta
liszt,
olaj,
szdabikarbna,
3 babrlevl
 
A borst megmosm s este be sztatom vizbe,amibe teszek egy kvs kanlnyi szdabikarbnt.Msnap lentm a vizet s ktszer annyi vzben felteszem fzni, belerakm a st, csipet szdabikarbnt,3 babrlevelet  s a vegett.Egy ra alatt lass tzn  puhra fzm.
Majd zsemleszn rntst ksztek ( fl pohr olajon megpiritok fl pohr lisztet ),lekapcsolom a gzt s hideg vzzel felengedem ,csommentesre kavarom,majd belentm a mg fv srgaborsba.Kb 5 percig tovbb fzm,de kzben kevergetem.

 


2009.10.29. 07:22 Idzet
.

Sajttal rakott currys sttk

Hozzvalk:

  • 1 kg sttk
  • 15 dkg sajt
  • 1 pohr joghurt
  • 1 evkanl curry
  • s, bors
  • olvaolaj

Elksztse: a sttkt pucold meg, magozd ki s kockzd fel. Szd meg, s hints r frissen rlt borsot. Egy kiolajazott tzll tlba helyezd le, majd a currys joghurttal ntsd nyakon, s szrd meg a reszelt vagy morzsolt sajttal. Lefedve ssd kzepes lngon minimum fl rn t, majd fed nlkl pirtsd meg a tetejt.


2009.10.22. 07:29 Idzet
.

Sajtos krumpli
Hozzvalk:
40 dgk krumpli
20 dkg feta sajt (vagy mozzarella)
bazsalikom,oregan, s, bors,
paradicsom
olvaolaj

Elkszts:
Hmozzuk meg a krumplikat s vgjuk kockra,a paradicsommal sajttal tegyk ugyanezt. Egy jnai tlat olajozzunk be s keverjk ssze a krumplit, sajtot, paradicsomot, fszereket, tetejt is locsoljuk meg olajjal. Lefedve tegyk kzpmeleg stbe (150-170 fok) s sssk-proljuk kb. 40 percig. A vgn a tetejt levve pirthatjuk mg 5-10 precig.


 


2009.07.10. 16:59 Idzet
.

 

Tki lompos

0,5 kg liszthez 2 dk leszt 4 evkanl olaj kis cukor, s. Kb. 3 dl vz.

Stpapirral blelt tepsibe nyjtom, A tetejre tejfl, szalonna hagyma, kolbsz, ki mit szeret. A legtetejn reszelt sajt.

 


2009.02.05. 09:36 Idzet
.

nyenc csicska

Hozzvalk:
  • 1 kg csicska gum,
  • 1 dl olvaolaj,
  • tengeri s,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl tejszn,
  • 10 dkg reszelt fstlt sajt
  • Elksztse: A csicskt vzzel s kefvel megtiszttjuk, lesikljuk (nem hmozzuk).
    Hosszanti irnyban vkony szeletekre vgjuk.Tepsibe tesszk, szzuk zls szerint, meglocsoljuk az olvval. Rszrjuk az aprra vgott fokhagymt. Jl sszekeverjk. Rntjk a tejsznt, megszrjuk a reszelt sajttal. Forr stõben kb. 20 perc alatt puhra stjk.
    Akkor j, mikor a sajt megpirul. Gyors vacsornak nagyon finom. Vagy brmilyen hsflhez kretknt tlaljuk.

    2008.10.25. 12:21 Idzet

    Bunds kenyr – msknt



    Hozzvalk:
    4 krbevgott szelet kenyr (kb. 40 dkg),
    5 dkg reszelt sajt,
    2 tojs,
    1 dl tej,
    2 evkanl olaj,
    1 teskanl telzest,
    1 gerezd fokhagyma,
    zls szerint trtt bors s rlt szerecsendi-virg,

    a tepsihez 2 evkanl olaj.

    Elkszts:
    A stt kzepes lngra kapcsolom.
    A kenyrszeleteket flbevgom, gy sszesen 8 darab lesz. A stlemezt beolajozom. Mly tlban a tojst a tejjel habosra verem, belekeverem a fszereket s a zzott fokhagymt.

    Minden darab kenyeret belemrtok a fszeres tojsba, majd egyms utn addig mrtogatom, amg el nem fogy a tojs. Ezutn a kikent stlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egyms mell. A mr forr stbe tolom, s addig stm, amg szp pirosas-barna nem lesz a tetejk. Mg tzforrn meghintem reszelt sajttal s azonnal tlalom. Salta vagy savanysg illik hozz.


    2008.10.16. 09:55 Idzet

     

    Padlizsnkrm

    Hozzvalk: 1 kg padlizsn, 1 tojssrgja, 2 kvskanl mustr, 2 dl olaj, 1 fej hagyma, 1 evkanl citroml.

    A tojssrgjt sszekeverjk a mustrral, majd aprnknt hozzadjuk az olajat, kzben addig keverjk vagy mixeljk, mg sszell masszt kapunk.
    A padlizsnt parzson megstjk (ha erre nincs mdunk, a stben is grillezhetjk) Ezutn megtiszttjuk, mixeljk, s hozzadjuk a majonzhez. A hagymt aprra vgjuk, s a szinte ksz padlizsnkrmbe tesszk. Vgl a citromlevet is belekeverjk, majd zls szerint szzuk, borsozzuk. Friss kenyrrel, ss pkstemnnyel fogyasztjuk.


    2008.09.29. 20:55 Idzet

    A legfinomabb pizza



    Hozzvalk:
    Hozzvalk:
    140ml langyos vz
    1tk s
    1/2 tk cukor
    15ml olivaolaj
    225g liszt
    1tk citroml
    1/2 csomag szrtott stleszt
    Feltt:
    pizzakrm
    sajt
    ...

    Elkszts:
    Elkszts:
    sszegyrjuk tsztt, megkelesztjk, kinyjtjuk, 26cm-s kerek pizzaformba elg az egsz. Megkenjk pizzakrmmal, megszrjuk reszelt sajttal, most a vlasztott feltted s a vgn mg rakunk r reszelt sajtot.

    Tancsok:
    Tancsok:
    Le lehet fagyasztani (a pizzaformban kszen feltttel folpackkal a tetejn!). 200C stben 10perc alatt megsl. Ha mlyhtbl vesszk el azonnal tehetjk a stben s gy is ksz 10 perc alatt. Legjobb lgkeversre kapcsolni a stt.
    1 ra a keleszts, a tszta elksztse 15 perc, a feltt 15perc, sts 10perc

    Elksztsi id: 100 perc


    2008.09.01. 06:51 Idzet

    SAJTOS BURGONYA

    HOZZVALK:
    80 dkg burgonya, 20 dkg edami sajt, 5 dkg vaj ,
    2,5 dl tej ,rlt bors, s

    ELKSZTS:
    A burgonykat megmossuk, majd gzben megfzzk. (Vigyzzunk, ne repedjen meg a hja!) Amikor kihlt, meghmozzuk, s fl cm-es kockkra vgjuk. A sajtbl forgcsokat vgunk. Vajjal kikent, mly tepsibe fektetnk egy adag burgonyt, sval, borssal meghintjk, a sajtforgcsokkal megszrjuk, s vajdarabkkat morzsolunk a tetejre. Ezt addig folytatjuk, amg a hozzvalkbl tart. Tejjel meglocsoljuk, s meleg stben megstjk. Marhaslt, csirkeslt vagy slt hal mell, ecetes fejes saltval kitn kret, de egytlnak sem utols.

     


    2008.08.23. 18:58 Idzet

    Kukoricafzelk


    Hozzvalk:
    5O dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
    5 dkg vaj
    1 evkanl liszt
    1-2 dl tej
    1 dl tejszn
    s, rlt fehr bors
    (1 csokor petrezselyem)

    Elkszts:
    A konzervkukorict leszrjk, s a vajon megforrstjuk, ers lngon zsrjra stjk. A liszttel meghintjk, s annyi tejjel engedjk fel, hogy sr mrts legyen. Sval meg rlt fehr borssal zestjk, s tejsznnel gazdagtva tlaljuk. {A tlon meghinthetjk finomra vgott petrezselyemmel is a tetejt.)
    Ha mirelit kukorict vesznk hozz, a vajban felolvasztott kukorict zsrjra stjk, liszttel meghintjk, s ugyangy jrunk el vele a tovbbiakban, mint a konzervkukoricval


    2008.08.21. 09:09 Idzet

    Cukkini rszti



    Hozzvalk:
    2kissebb cukkini 1kis csomag parmezn 1vrshagyma 1tojs teljes kirls liszt pr evkanlnyi,hogy sszeljon a massza kevske petrezselyem 1joghurt,1fokhagymagerezd

    Elkszts:
    A cukkinikat lereszeljk beszzuk,llni hagyjuk,kinyomjuk a levt.A hagymt olvaolajon megpirtjuk.A hozzzalkat sszekeverjk a joghurt s a fokhagyma kivtelvel.zestjk borssal,sval,kevs szerecsendival.Kevs forr olvaolajon kanllal lepnykket stnk,pr perc alatt.A joghurtbl,fokhagymbl mrtogatst kszttnk hozz,amit kis sval,borssal snidlinggel zestnk.


    2008.08.04. 10:14 Idzet
    Svd slt burgonya
       
    Hozzvalk: 10 darab burgonya, 10 dkg sajt, 3 evkanl tejfl, 2 dl tejszn, s, bors, zsiradk
    Elkszts: A burgonykat megfzzk, majd meghmozzuk, s bevagdossuk. Kizsrozott tlba tesszk, s 20 percig 180 fokon elstjk. Elksztjk az ntetet hozz. A tejflt sszekeverjk a tejsznnel s zls szerint sval, borssal megszrjuk. Ezt az ntetet rntjk az elsttt burgonykra, majd rreszeljk a sajtot, s visszatesszk a stbe mg 40 percre, hogy aranybarnra sljn a svd burgonynk.

    2008.08.03. 07:23 Idzet
    Spentos nokedli
       
    Hozzvalk: A nokedlihez:
    45 dkg mirelit spentkrm, felengedve,
    15 dkg finomliszt,
    10 dkg teljes kirls liszt,
    2 tojs,
    1 nagy gerezd fokhagyma,
    1 kvskanl s,
    zls szerint frissen rlt bors,
    2 evkanl olvaolaj.

    A mrtshoz:
    4 dl tejfl,
    ½ doboz hmozott paradicsom-konzerv,
    1 teskanl morzsolt oregn.
    Elkszts: Elszr a paradicsomos mrtst ksztsd el. A tejfl felt, a hmozott paradicsomokat s a morzsolt oregnt ppestsd ssze egy botmixerrel, aztn rakd flre. A maradk tejflhz ne nylj mg.

    A kzi reszel nagy lyuk oldaln reszeld meg a tlalshoz szksges sajtot. Amikor kszen vagy, tedd flre.

    Engedj szinte majdnem teljesen tele vzzel egy nagy fazekat. Tegyl bele ½ evkanl st, s nagy lngon kezdd el felforralni. Ebben a vzben fzd ki majd a nokedliket.

    Amg a vz melegszik, lltsd ssze a nokedli tsztjt. Tedd bele egy szrbe a felengedett, puha spentkrmet. Ezutn helyezed a mosogat fl, s keverd egy kanllal addig, amg alaposan lecspg a spent leve. Tedd a lecspgtetett spentot egy nagy kevertlba. Add hozz a ktfle lisztet, sd bele a tojsokat, aztn pucold meg a fokhagyma-gerezdet, s reszeld bele a tlba a kzi reszel apr lyuk oldaln. Szd meg picit, aztn borsozd meg.

    Kezd el fakanllal sszekeverni a tsztt. Ha mr egy kicsit sszellt, s a kezed fradt, vegyl el egy kzi robotgpet, illeszd bele a dagasztkarokat, s azzal folytasd tovbb. De ha ers vagy, fakanllal is menni fog.

    Szaggasd ki a nokedlit a lobogva forr vzbe. Ehhez bugyolld be a kezeid egy-egy konyharuhba, majd tedd a nokedli-szaggatt a forr vizes fazkra. Ezutn kanalazd t a tszta felt a nokedli-szaggatba, s fakanllal kevergetve nyomkodd t rajta. A nokedlik gy szpen belepottyannak a fazkba.

    Vrd meg, amg a nokedlik feljnnek a vz tetejre. Ha ez megtrtnt, adj nekik mg 1-2 percet, hogy bell is tfjjenek. A megftt nokedliket halszd ki egy szrlapttal, s tedd t egy nagy tlba. Kanalazz rjuk 1 evkanl olvaolajat, s keverd vele ssze a nokedliket.

    Fzd ki a maradk nokedliket ugyangy, ahogy az els adaggal tetted. Ezeket is rakd t a tlba, s nts rjuk 1 evkanl olvaolajat. Keverd ssze az olajat s a nokedliket.

    Melegtsd meg mikrban a paradicsomos mrtst s a tejflt.

    Tlald fel a spentos nokedlit. Vegyl el 4 tnyrt, s tegyl mindegyikbe a nokedlibl. Ezutn nts rjuk paradicsomos mrtst, kanalazz a tetejkre kevs tejflt, s szrd meg reszelt sajttal.

    2008.08.03. 07:17 Idzet
    Tepsis brokkoli (rakott)
       
    Hozzvalk: 50 dkg mirelit brokkoli
    8 tojs
    1 nagy pohr tejfl
    vegeta
    trappista s/vagy fstlt sajt
    zls szerint szeletelt bacon
    Elkszts: Egy margarinnal kikent tepsibe bebortjuk a brokkolit, a tojst sszekeverjk a tejfllel s a vegetval, nyaknntjk a tepsi tartalmt. A reszelt sajtot szrhatjuk a tetejre, de a tojsos-tejfls keverkhez is hozzadhatjuk. zls szerint a tetejre tehetnk r bacon szalonnt. Stben 40-50perc alatt ksz, fl rig bortsuk aluflival

    2008.08.01. 22:24 Idzet

    Avokd krm



    Hozzvalk:
    1 j rett avokd
    1 kevs citroml
    1 derezd fokhagyma
    1 ujhagyma (pici)
    1 kisebb paradicsom
    1 kanl natur joghurt
    s
    "esetleg bors"

    Elkszts:
    Villval ttrjk az avokad belsejt kzben meglocsoljuk a citrom levvel.
    A foghagymt tnyomjuk s a hagymt nagyon aprora kockzva belekeverjk.
    Paradicsom leves rszt kivjuk s csak a hust apro kockra vgva beleteszk.(Leves rszt nem hasznljuk fel)
    1 kanl natur joghurtot tesznk bele majd sval borsal izesitjk.

    Tancsok:
    A citroml azrt kell hogy ne stetedjen meg a krm! Es a legjobb izt a zld citrom leve adja!
    Frissen fogyaszuk mert msnapra mr nem olyan j!

    Elksztsi id: 15 perc


    2008.08.01. 22:23 Idzet

    Laktat sali



    Hozzvalk:
    1/3 veg ecetes ckla s egy kis leve
    3 hjban ftt krumpli
    3 db csemege uborka
    1/2 db vrshagyma
    olaj
    bors
    s

    Elkszts:
    a cklt,krumplit,hagymt apr kockkra aprtjuk
    kis cklalevet ntnk hozz,olajat
    megborsozzuk,esetleg ha kell kicsit megszzuk

    (ha az uborka hja durva akkor levgjuk,hagymt pedig nagyon aprra kell aprtani)
    Sok sikert! ;-)

    Elksztsi id: 30 perc


    2008.08.01. 22:23 Idzet

    Bazsalikomos tlttt paradicsom


    Hozzvalk:
    6 kzepes nagysg paradicsom, 1 nagy csokor bazsalikom, 1 csokor sszevagdolt snidling, 2 trt fokhagymagerezd, 2 evkanl citroml, 25 dkg ricotta sajt, s, rlt bors, zsemlemorzsa, 2 evkanl reszelt parmezn jelleg sajt, 1 kis csokor sszevagdalt petrezselyem

    Elkszts:
    A stt 180 fokra bemelegtjk. A pardicsomok tetejrl egy kalapot levgunk, a belsejt kikanalazzuk. regukkel lefel lecsepegtetjk, a kikanalazott belsejt szrben lecsepegtetjk.
    A bazsalikomot a snidlingel a fokhagymval s a citromlvel sszeturmixoljuk, majd a ricotta sajtal, a paradicsombelsvel sszekeverjk, megszzuk borsozzuk.
    Beletltjk a paradicsomokba, s morzsval megszrjuk. 15-20 percig stjk.
    Petrezselyemmel meghintve troljuk.

    Tancsok:
    Fszer s sajtimdoknak.

    Elksztsi id: 40 perc


    2008.08.01. 22:21 Idzet

    Karfiolprklt



    Hozzvalk:
    1 nagy fej karfiol,
    2 fej hagyma,
    1 teskanl s,
    1 gerezd fokhagyma,
    1 kicsi paradicsompr konzerv,
    2 evkanl liszt,
    1 kvskanl olaj,
    kshegynyi pirospaprika,
    vegeta

    Elkszts:
    A karfiolt kisebb rzskra szedjk, s ss vzben 1-2 percig forraljuk. Leszrjk. A hagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk s az olajon a
    karfiollal megproljuk. Megszrjuk a liszttel, a pirospaprikval, felengedjk 2 dl-nyi vzzel. Belekeverjk a paradicsomprt, az aprra
    metlt fokhagymt s a fszereket.
    Puhra fzzk, de a karfiol ne essen szt. Hagyomnyos prkltkrettel tlaljuk.


    2008.08.01. 22:20 Idzet

    Csben slt brokkoli/ karfiol



    Hozzvalk:
    1 fej brokkoli v karfiol
    10 dkg sajt
    olaj, s, bors, vegeta

    (sajtos)Bechamell mrtshoz: 5dkg vaj
    5dkg liszt
    5 dl tej
    10 dkg sajt

    Elkszts:
    A zldsget megmossuk s rzsira szedve fszeres vzben megfzzk, majd leszrjk.
    Kzben elksztjk a sajtos bechamellt.( vilgos rnts, majd felengedjk tejjel, megvrjuk amg besrsdik s a vgn hozzadjuk a reszelt sajtot is)
    Egy jnait vagy egy tepsit kiolajozunk s beletesszk a zldsgeket, majd szzuk, borsozzuk s rntjk a sajtos bechamellt. A tetejre reszelt sajtot szrunk s mehet is a stbe szp pirosra slni. Isteni finom.

    Tancsok:
    Kretknt, magba ugyangy megllja a helyt!
    Aki szereti az fstlt sajttal is kiprblhatja.
    Ja s nyugodtan prbljtok ki ms zldsgekkel is.

    Elksztsi id: 45 perc


    [40-21] [20-1]

         

    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!