frezia
Fzs kezdknek videval
     
.
     

HZI STIK

     

SAJTOS TELEK

     

Sav-bzis egyensly

     

CANDIDSOKNAK !

     
.
     
     
.
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
     

STIK,desszertek

[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

2014.06.25. 06:34 Idzet
.

TR TORTA

Hozzvalk:

1/2 kg tr

20 dkg porcukor

2 dkg vanlis cukor

15 dkg margarin

1 citrom reszelt hja

5 dkg zselatin

2 dl tej

2 dl vz

2 dl szrp

gymlcsk zls s szezon szerint

Elkszts

A trt, a porcukrot, a vanlis cukrot, a margarint (kicsit megolvasztva) s a citromhjat jl sszekeverjk, ha van gp, azzal. 2,5 dkg zselatint 2 dl tejjel felforralunk, s sszekeverjk a masszval. Ebbe a krmbe gymlcst is rakhatunk, azt kzzel keverjk bele a vgn, hogy ne trjn ssze. Az egszet egy sztcsatolhat tortaformba tesszk, majd lehtjk.

A tetejt gymlccsel dsztjk. 2,5 dl zselatint felforralunk 2 dl vzben, 2 dl szrppel zestjk, majd a torta tetejre ntjk. A ksz tortt a htbe tesszk kb. fl napra.

Tipp: A zselatin rntse eltt a trs masszt htsk le, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha a folys masszra ntjk r a meleg zselatint, akkor sszefolyik az egsz s egy kicsit mrvnyos lesz. Az zn nem ront a dolognak, de nem lesz tl szp ltvny. :) rdemes teht a trs krmnket a htben pihentetni egy flrt, mieltt a zselatint elksztjk.

Mg egy hasznos tancs: azokat a gymlcsket, amelyek tbb levet engedhetnek, rdemes lecsepegtetni. Vlasszunk a gymlcsk sznvel harmonizl szrpt!


2014.03.12. 12:10 Idzet
.

Gyors trs-joghurtos stemny


4 dl joghurt (2 kzepes natr joghurt 175 gr-os)
    3 bgre liszt
    1.5 bgre cukor
    0.5 dl napraforg olaj (fl bgre)
    1 csomag stpor
    2 csomag vanlis cukor
    25 dkg tr
    5 kzepes db alma
    3 db tojs
A mrce a joghurtos pohr, ez a bgre. A tojsokat ssze kell keverni a cukorral s a vanlis cukorral. Hozzadjuk a joghurtot, az olajat s a trt. sszekeverjk.
Belekeverjk a lisztet s a stport. Ezt sszekeverjk, de ne tl sokig, csak amg sszell. Ha tl sokig keverjk, akkor nem lesz puha s lgy a tszta.
 Kivajazott lisztezett tepsibe ntjk, rszrjuk a meghmozott s darabokra vgott almt, s 200 fokos elmelegtett stben tprbig stjk.
Ha ksz, akkor meg lehet szrni porcukorral, de ez elhagyhat.


2013.12.28. 10:01 Idzet
.

Apr pogcsa recept


hozzvalk / 4 adag
 60 dkg liszt (finom)
 50 dkg margarin
  2 db tojssrgja
  0.25 ek cukor
  5 dkg leszt
   4 kk s
   15 dkg sajt (reszelt)
A fenti mennyisg eleve dupla adag, rdemes rgtn ennyivel kezdeni, mert pillanatok alatt elfogy.
A lisztet eldolgozzuk a sval, a felfuttatott lesztvel s a puha margarinnal.
 Hozzadjuk a tojssrgkat s a reszelt sajtot.
 Annyi tejet adunk hozz, hogy jl gyrhat tsztt kapjunk, majd jl dolgozzuk ssze a hozzvalkat.
1,5 - 2 cm vastagra nyjtuk, kiszaggatjuk s a tetejt megkenjk a kiss felvert tojsfehrjvel, majd megszrjuk a maradk reszelt sajttal.   Elmelegtett stben stjk.


2013.12.13. 08:47 Idzet
.

Karcsonyi nizsos szv teastemny

 

Hozzvalk 36 darabhoz: 2 tojs, 15 dkg cukor, egy teskanlnyi vaj, egy kshegynyi szalalkli, egy kevs tej, 30 dkg rtesliszt, egy teskanl nizs.

Keverjk ssze a tojsokat, a cukrot, a vajat s a tejben feloldott szalalklit. Szitljuk bele a lisztet, gyrjuk sima tsztv. Pihentessk egy jszakn t a tsztt, majd msnap nyjtsuk ki belisztezett deszkn egy centimter vastagsgra.

 

 

Szrjunk r egy kis lisztet, azutn szaggassunk belle szvformval kicsi stemnyeket. Nyljunk vatosan kssel a szvek al, s emeljk bele az nizzsal beleszrt tepsibe. 160 fokon 20 percig sssk, amg srgsfehr nem lesz.


2013.12.05. 07:11 Idzet
.

TRS STANGLI

Hozzvalk

A tszthoz:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg tr
  • 2 kvskanl s

A tetejre:

1 felvert tojs

  • 15 dkg reszelt sajt, vagy zls szerint magvak

Elkszts

A hozzvalkat sszegyrjuk, folpackba csomagoljuk s egy jszakn t a htben troljuk. Lisztezett deszkn ujjnyi vastagra sodorjuk, felvert tojssal lekenjk, reszelt sajttal megszrjuk s hosszabb cskokra vgjuk. 180C-ra elmelegtett stben, vajjal kikent tepsiben megstjk.

 


2013.12.01. 09:08 Idzet
.


2013.12.01. 09:07 Idzet
.

Gymlcss trkocka sts nlkl

 

Hozzvalk

  • 25 dkg tr,
  • 2 dl tej,
  • 2 dl tejszn,
  • 1 csomag vanlis cukor,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 3 teskanl zselatin,
  • 3 kivi,
  • 40 dkg magozott meggybeftt,
  • 20 dkg babapiskta,
  • tejsznhab s gymlcs a dsztshez

 

Elkszts

A trt alaposan kikeverjk 1 dl tejjel meg a vanlis cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjk,majd a trt a cukros vajjal s a felvert tejsznnel vatosan sszedolgozzuk.A maradk tejben felfzzk a zselatint,vigyzva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hlt hozzkeverjk a trkrmhez.Az dessg hozzvalit szgletes formba rtegesen lerakjuk.Elszr egy rteg trkrmet simtunk formba,r egy sor lecsepegtetett meggybefttet tesznk.Ismt krm kvetkezik amit meghmozott,vkonyra szeletelt kivivel rakunk ki.Az utls sor trkrm legyen.Babapisktval bebortjuk a tetejt azutn htszekrnybe dermesztjk.Egy ra mlva kivesszk s vatosan tlra bortjuk.Tejsznhabbal s gymlccsel dsztjk.

 


2013.11.18. 07:26 Idzet
.

Dars  trszelet

Hozzvalk : 25 dkg tr, 2 dl tejfl, 20 dkg kristlycukor, 1 cs. vanlis cukor, 10 dkg bzadara, 5 db tojs, citromhj

Elkszts : A trt a tejfllel elkeverjk, hozzadjuk a tojssrgjval kikevert kristlycukrot, majd a bzadart, s a vanlis cukrot is.  zls szerint reszelt citromhjat is tehetnk bele.  A tojsfehrjt kemny habb verjk, majd a trs masszhoz adjuk.

Stpapros tepsibe, vagy kivajazott, morzsval megszrt tepsibe kb. 180 fokon 25 – 30 perc alatt kszre stjk.  Porcukorral tlaljuk.

A tepsi mrete kb. 20 * 30 cm.

Rendkvl gyorsan elkszthet, arnylag olcs, finom trs stemny.

 

 

 


2013.11.17. 21:58 Idzet
.
KPOSZTS POGI

 


Hozzvalk: 1 kg fehr kposzta, 2 evkanl olaj, 1 evkanl cukor, 1/2 kg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 tojs, 2 dkg leszt, egy kevs tej, s, rlt bors, a tetejre egy tojs
A kposztt lereszeljk,egy kiss beszzuk, fl rig llni hagyjuk. Olajat ntnk az ednybe s megkaramellizljuk benne a cukrot, majd rtesszk a kinyomkodott kposztt. Szzuk, borsozzuk s megpirtjuk. Ha kihlt, a liszttel, margarinnal, tojsokkal, s a tejben felfuttatott lesztvel sszegyrjuk. Ha kell, utnaszzuk. Htszekrnyben egy napig pihentetjk, kzben hromszor thajtjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyjtjuk, bevagdossuk s szaggatjuk. Sts eltt felvert tojssal megkenjk.

 


2013.11.12. 08:14 Idzet
.

Amerikai palacsinta

 


Amerikai palacsinta

 

HOZZVALK:

1 bgre finom liszt,
1 tk cukor,
1 tk s,
1 tk szdabikarbna,
1 csomag vanillincukor,
2 egsz tojs,
1 bgre tej,
1 tk lgy margarin.

ELKSZTSE:

A szraz hozzvalkat egy tlban sszekeverjk: lisztet, cukrot, vanillin cukrot, st s a szdabikarbnt. Msik ednyben sszekeverjk a maradk hozzvalkat: tojsokat, tejet s a margarint. Ehhez a keverkhez adjuk a lisztes keverket s addig kavarjuk, amg sima tsztt nem kapunk. Bven olajozott, forr serpenyben evkanlnyi mennyisgeket mindkt oldaln megstjk. Friss, vagy konzervgymlccsel, juharsziruppal, csoki ntettel, zls szerint brmivel tlalhatjuk.


2013.11.09. 08:30 Idzet
.
Fahjas mandula (di)

A siker garantlt.
Mikrzhat ednybe tesznk 20 dkg mandult vagy dit (hjval egytt) rszrunk 4 evkanl cukrot, meglocsoljuk mandulalikrrel vagy rummal. 2 percig betesszk a mikrba. Kivesszk, megkeverjk. Majd ismg 2 percig visszatesszk. Utna kivesszk, rszrunk mg 2 evkanl cukrot egy teskanl rlt fehjat. sszekeverjk. Stpapirral kiblelt tepsire kiboritjuk, s kiszritjuk. Pomps karcsonyi csemege!!!

2013.11.06. 06:44 Idzet
.
Csokis 3szg
80 dkg liszt
5 dkg leszt
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teskanl s
1 dl olaj

a cukros tejben felfuttatjuk az lesztt,majd a tbbi hozzvalkkal bedagasztjuk.
dupljra kelesztjk.
4 rszre osztjuk,vkonyra nyjtjuk,majd megkenjk olvasztott
vajjal,megszrjuk cukros kakaporral (lehet tr, fahj, vagy pizzaszszos feltt)feltekerjk egy stpapiros tepsibe tesszk,ott fel szeleteljk.
megkenjk egy felvert tojssal
elmelegitett 160 fokos stbe aranysrgra stjk.
csokis 3szg
80 dkg liszt
5 dkg leszt
5 ek. cukor
5 dl tej
1 csapott teskanl s
1 dl olaj

a cukros tejben felfuttatjuk az lesztt,majd a tbbi hozzvalkkal bedagasztjuk.
dupljra kelesztjk.
4 rszre osztjuk,vkonyra nyjtjuk,majd megkenjk olvasztott
vajjal,megszrjuk cukros kakaporral (lehet tr, fahj, vagy pizzaszszos feltt)
feltekerjk egy stpapiros tepsibe tesszk,ott fel szeleteljk.
megkenjk egy felvert tojssal
elmelegitett 160 fokos stbe aranysrgra stjk.

 


2013.11.02. 14:21 Idzet
.
bgres mkos
 
1 bgre liszt
1 bgre jogurt vagy kefir
1 bgre daralt mk
1 bgre cukor
4 kanl olaj
2 tojs
1 csomag stpor
csipet s
1 vanilis cukor
 
a tojsokat habosra verni a cukorral, vanilis cukorral,pici s,  olaj bele aprnkent, jogurt , liszt , mak , stpor, egszet sszekeverni, es belenteni egy tortaformba vagy kis tepsibe.

180 fokon 40 percig stni.

 


2013.10.08. 09:20 Idzet
.

Vzen kullog (Elksztsi id: 1,5 ra)
Hozzvalk:
- 1 dl tej
- 2, 5 dkg leszt
- 2 evkanl porcukor
- 50 dkg liszt
- 2 dl tejfl
- 10 dkg margarin
- 1 mokkskanlnyi s
- 1 citrom reszelt hja
- 2 tojssrgja
1. A tejet langyosra melegtjk, majd az lesztt belemorzsoljuk, kevs porcukrot adunk hozz, kb. 15 percig meleg helyen pihentetjk. A lisztet rdemes mikrban meglangyostani, egy tlba tszitlni, s a felfuttatott leszts tejjel, tejfllel, a maradk porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sval, citromhjjal, 6-8 percig robotgppel dagasszuk gy, hogy j hlyagos legyen. A tszta akkor lesz j, ha mr elvlik az edny faltl, s llagra olyan nem lesz, mint egy knnyebb kalcstszta. Vgezetl egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt.
2. Egy nagyobb konyharuht vajjal megkennk, a cip formj tsztt a kzepre helyezzk, a ruha ngy cscskt a tszta fltt sszefogjuk, sodrfra vagy egy fakanlra akasztjuk, majd a tsztt egy fazk hideg vzbe lgatjuk. Kb. 1,5 rn t hagyjuk kelni a vzben. A tszta akkor j, amikor magtl feljn a vz tetejre, s tfordul a msik oldalra.
3. A gyrdeszkt szrjuk meg kristlycukorral, bortsuk r a tsztt. Pogcsaszaggat segtsgvel szaggassuk ki, majd egyenknt nyjtsuk ki vkony, kerek lapp, csavarjuk fel kifli formra. Egyenknt hempergessk meg a kifliket porcukorban, egymstl 3-4 centi tvolsgra helyezzk el a stiket kivajazott tepsiben.
4. Fontos, hogy ne melegtsk el a stt, mert gy a hideg stben addig is kel a tszta, amg a st bemelegszik. 180 fokon, fl ra alatt, aranysrgra stjk.
Tipp: Aki szereti a lekvros stemnyeket, az megtltheti a kifliket szilva, vagy baracklekvrral.


2013.09.14. 13:23 Idzet
.

Htben kelt lngos

Hozzvalk:

  • 1 kg liszt
  • 3 db tojs
  • 5 dkg leszt
  • 1 pohr tejfl
  • 1/2 l tej
  • 1 evkanl s

Elkszts:

Az lesztt a meglangyostott tejbe morzsoljuk. (nem kell felfuttatni!) Hozzadjuk az sszes tbbi hozzvalt s robotgp spirl alak keverjvel kb 5 perc alatt jl kidolgozzuk. A kevertlat lefedjk s a htbe tesszk. A kevertl a tszta mennyisgnek minimum ktszerese legyen, mert a tszta a htben dupljra kel!

Pr rt htben pihentetjk. Pihentets utn olajozott kzzel gombcokat cspnk belle, tenyernkn lngos-formra hzzuk s b, forr olajban kistjk. Pr gombcnyit clszer a sts elejn kistnyrra kszteni, hogy folyamatosan tudjuk stni!

A tszta nagy adag, kb 12-15 lngosnyi, de ha csak kevesebb kell is rdemes ezt a mennyisget megcsinlni, mert a nyers tszta htben kb 1 htig elll!

Ha nem akarjuk a kevertlban hagyni, kiolajozott, nagy nylonzacskban is htbe tehetjk, de a zacsk elg nagy legyen, hogy a tszta meg tudjon kelni benne!


2013.09.11. 08:17 Idzet
.

Ablakos stemny


Hozzvalk: 2 egsz tojs, 25 dkg margarin, 3 evkanl kakapor, 25 dkg porcukor, 30 dkg darlt keksz, 10 dkg di durvra vagdalva, 10 dkg zsels cukorka.
A tojst, a margarint, a porcukrot s a kakat gz fltt jl kikeverjk, hozzadjuk a kekszet, a dit, s a zsels cukrot. zgerinc formba aluflit tesznk, bele a masszt s pr rra htbe rakjuk. Vgl a flit eltvoltva szeleteljk!


2013.09.11. 08:07 Idzet
.

OSTOROS KALCS

Hozzvalk :

 
A tszthoz :
 
60 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dl tej
5 dkg leszt
2 evkanl olaj
3 db tojssrgja
csipet s
 
A tltelkhez :
 
25 dkg vaj
20 dkg cukor
5 dkg kaka
 
A lekenshez : 1 db felvert tojs .
 
 
 
 

A lisztet dagaszttlba tesszk . Kzepbe kis fszket kpeznk . Beletesszk a cukrot . Rmorzsoljuk az lesztt s felntjk egy kevs langyos tejjel ( annyival ami az lesztt ellepi ) . Hagyjuk hogy 15 perc alatt felfusson . Adjuk hozz a tbbi anyagot s jl dagasszuk ki . Langyos helyen pihentessk 40-50 percig . Gyrjuk t a tsztt enyhn lisztezett munkafelleten . Osszuk  2 rszre . Nyjtsuk ki  45x36 centimteres lapokk . Vgjunk bellk 3-3 cskot .

 



Mindegyik csk kzept kenjk meg a kakas vajjal .




 Csavarjuk fel kln kln a cskokat rold szeren , majd 3-3-at fonjunk ssze ( ne tl szorosra ) .




Tegyk stpapros ( fontos , ha nem akarjuk a tepsi aljrl a csokit vakargatni ) tepsibe ( az sem baj ha az oldalig felr az a papr , a tepsi pedig akkora amibe knyelmesen belefr a kt kalcs , de mgsem marad tl nagy szabad hely ) . Meleg helyen kelesszk jabb 30 percig . Kenjk le a felvert tojssal .

 



180 fokos stben 30 perc alatt sssk gynyr vrsbarnra . Ha minden jl ment , akkor bizony az oldaln kifolyt a tltelk egy rsze :))) , n ilyenkor egy kiskanllal szpen visszakanalazgatom a fonatok kztti mlyedsekbe .

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/10/ostoros-kalacs.html


2013.09.04. 10:00 Idzet
.


Sajttorta almaszsszal sts nlkl


Tszthoz:
  15 dkg keksz (pl. kakas s/vagy natr)  7,5 dkg vaj
Sajtkrmhez:
25 dkg mascarpone  15 dkg porcukor  2 csomag vanlis cukor  1 citrombl nyert citroml  200 ml habtejszn    1 ek zselatin (vagy 1 cs zselatinfix, de akkor nem kell vzzel felfzni!    5 ek vz (zselatinfix esetn nem kell)
Almaszszhoz:
 6 db alma   1 citrombl nyert citromhj    1 citrombl nyert citroml   10 dkg cukor    2 dl vz    2 kvskanl fahj   5 db szegfszeg   1 csipet s (nekem vletlenl kimaradt, de gy is nagyon finom lett)
Tszta elksztse:
 A vajat megolvasztjuk (n mikrban csinltam). Flrerakjuk.
 Megdarljuk a kekszet, majd a langyos vajjal alaposan sszekeverjk.
 A masszt egy kapcsos tortaformba nyomkodjuk, s a htbe tesszk 15-20 percre (ameddig elksztjk a sajtkrmet).
Sajtkrm elksztse:
A mascarpont egy tlba kanalazzuk, a porcukorral, a vanlis cukorral s a citromlvel sszeturmixoljuk.
    A zselatint a hideg vzzel csommentesre keverjk a tzn. Kevs melegts utn hlni hagyjuk. (Ha zselatinfixnk van, akkor kzvetlenl a krmbe keverjk vz nlkl.)
    A habtejsznt egy kln ednyben kemnyre verjk.
    A sajtkrmhez keverjk a langyos zselatint, majd a kemny habot is.
    A ksz krmet egyenletesen a kekszes alapra kenjk.
    Fogyaszts eltt legalbb 1 rt hagyjuk dermedni! (az az egy ra inkbb legyen tbb, prbljunk brni magunkkal! :D Ha egy egsz jszakt van htben, az csak jt tesz neki.)
Almaszsz elksztse:
  Az almkat aprbb darabokra vgjuk. Citromleves vzbe (fl citrom leve) ztatjuk, 15 percet pihentetjk (ezzel elzzk meg az alma megbarnulst).
    Ezutn lecsepegtetjk az almakockkat. Kb. 2 literes lbosba tesszk, felntjk 2 dl vzzel, fszerezzk a fahjjal, szegfszeggel s a citrom levvel/hjval.
    Nagyobb lngon forrsig fzzk. Forrs utn kisebb lngra vesszk, s lefedjk. Ha darabosabb szszt szeretnnk, akkor 8-10 percig fzzk, ha lgyabbat, akkor 12-15 percig.
    A fzs befejezse eltt 2-3 perccel belentjk a cukrot, s alaposan elkeverjk.
    n a tzrl levve krumplitrvel ppestettem, de aki szeretn, meghagyhatja darabosan is.
    A ksz sajttortt szeletenknt almaszsszal tlaljuk.


2013.07.31. 08:57 Idzet
.

Rakott mkos guba


 
hozzvalk 8 fre
  • 1 kb. 0,5 kg-os fonott kalcs (amit elz nap megstk, s hagyom, hogy megszikkadjon)
  • 25 dkg darlt mk
  • 1 l tej
  • 3 db tojs
  • 15 dkg barna ndcukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk vanlia kivonat
  • 5 dkg rumba ztatott mazsola
  • 1/2 kezeletlen citrom reszelt hja

A kalcshoz:  

  • 35 dkg simaliszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojssrgja + 1 a kenshez
  • 3 dkg barna ndcukor
  • 1 dkg leszt 
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk vanlia kivonat vagy 1 cs vanlis cukor
  • 1 csipet s


 

Elkszts
  1. A rakott mkos gubt egy kerek, kb. 24 cm tmrj, 8 cm magas, mzas kermia stednyben ksztjk.
  2. A tejet a vanlival s a vajjal felforraljuk. A tojsok srgjt a cukorral s a reszelt citromhjjal habosra keverjk, majd miutn felforrt a tej, hozzkeverjk, de le is vesszk a tzrl, mr nem kell tovbb fznnk.
  3. A szikkadt kalcs szeleteket megpirtjuk.
  4. A stednyt kivajazzuk, a kalcs szeletekkel kirakjuk az aljt, megntzzk a forr, des tejjel, megszrjuk a darlt mkkal s mazsolval, aztn mg egy rteg kalcsot tesznk, megntzzk ismt tejjel, jra mk s mazsola kvetkezik. Addig rtegezzk gy, amg tele lesz az edny. 
  5. Fontos hogy hagyjuk, hogy a kalcs felszvja a tejet, teht a rtegeket rrsen tegyk egymsra.  
  6. A tetejre a tojsok fehrjt kemny habb verjk pr csepp citromlvel s egy-kt kanl porcukorral. Ezt rkenjk a rtegek tetejre.
  7. Elmelegtett stben 190 fokon 35-40 perc alatt kszre stjk. Ha a hab nagyon pirulna, akkor vegyk lejjebb a hfokot. Miutn megslt, szeletels eltt hagyjuk kiss hlni.
  8. Tlalskor knlhatunk mell vanliasodt.

 


2013.05.23. 18:27 Idzet
.

DES GOFFRI
Hozzvalk:

3 db tojs
12 dkg vaj
10-12 gramm (hzi) vanlis cukor
12 dkg cukor
0,5 liter tej
1 citrom reszelt hja
40 dkg liszt
1 csomag stpor


1. A tojsokat kettvlasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A tojsok srgjt elkeverjk a vajjal, a cukrokkal s a citromhjjal, majd hozzadjuk a lisztet, a stport, a tejet, s simra keverjk.
2. A tojsok fehrjt kemny habb verjk, s beleforgatjuk a masszba.
3. Gofristben megstjk.
Az des gofrihoz nagyon jl passzol az eper, a bann, a mlna s a barack, de megkenhetjk lekvrral, nyomhatunk r tejsznhabot, meglocsolhatjuk olvasztott tcsokival, szrhatunk r mandult, kkuszreszelket vagy mogyort is. Egyik sem fog rtani neki.


Ss gofri:

Hozzvalk:
3 db tojs
12 dkg vaj
1 csipet s
4,5 dl tej
6 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
30 dkg liszt
1 csomag stpor

1. A tojsokat kettvlasztjuk, a vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljk. A tojsok srgjt elkeverjk a vajjal, a sajttal, majd hozzadjuk a lisztet, a stport, a tejet, s simra keverjk.
2. A tojsok fehrjt kemny habb verjk, s beleforgatjuk a masszba.
3. Gofristben megstjk.
A ss gofrit tlalhatjuk zldfszerekkel, szrtott paradicsommal, kenyrre is kenhet krmekkel, pestkkal, sajtokkal, sonkval s psttomokkal.


[140-121] [120-101] [100-81] [80-61] [60-41] [40-21] [20-1]

     

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!